emg home

RSS

Dačić kandidat koalicije SPS-JS-PUPS za predsednika

12. mart 2012. | 18:55

Izvor: Beta

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić biće kandidat koalicije SPS-PUPS-JS na predsedničkim izborima, najavio je večeras lider socijalista nakon potpisivanja koalicionog sporazuma sa te dve stranke.Na konferenciji za novinare u Beogradu, Dačić je pozvao predsednika Demokratske stranke i Srbije Borisa Tadića da se izjasni da li želi predsedničke izbore istovremeno sa parlamentarnim, a ne, kako je istakao, da odugovlači.

"Žele vanredne predsedničke izbore da bi stvorili dualizam u Srbiji. Nemoj da Tadić tek u aprilu kaže da podnosi ostavku jer treba da zna da izbore raspisuje (predsednica Skupštine Srbije) Slavica Đukić Dejanović, a ona to može da uradi u roku od 30 do 90 dana", naveo je Dačić.

Lider SPS-a je optužio predsednika DS Borisa Tadića i predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića da žele da stvore dualizam u Srbiji i da je podele između sebe kao "slavski kolač".

"Smatram da predsednički izbori treba da budu u redovnom terminu, a ako žele vanredne predsedničke izbore onda to treba da kažu. Srbija je mnogo veća nego što su njih dvojica", rekao je Dačić govoreći o Tadiću i Nikoliću.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Izbori, Stranke

Ličnosti: Ivica Dačić

Institucije: SPS-PUPS-JS, SPS


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi