emg home

RSS

Bugarski konzorcijum preuzima paraćinsku staklaru

27. mart 2012. | 13:50

Izvor: Beta

Grad: Paraćin

Konzorcijum bugarskih firmi Rubin i Glass Industry potpisao danas aneks ugovora o preuzimanju 63 odsto
vlasništva u Srpskoj fabrici stakla iz Paraćina od Srbijagasa po ceni od 35 miliona evra.

Dokument su potpisali generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović i predsednik Nadzornog odbora Korporativno-trgovinske banke iz Sofije Cvetan Vasilev. Ta banka je vlasnik bugaraskih firmi koje preuzimaju paraćinsku staklaru i garant je te transakcije.

Novi vlasnik staklare je preuzeo obavezu inevstiranja 22 miliona evra u gradnju fabrike stakla u Paraćinu i modernizaaciju stare fabrike, a obezbediće i 10 miliona evra za isplatu dugova prema bankama i Fondu za razvoj. Bugarski konzorcijum će isplatiti i polovinu od potrebnih 4,5 miliona evra za socijalni program, a drugu polovinu će obezbediti Vlada Srbije. Radnici će dobiti 300 evra po godini staža, a do sada se od 1.700 zaposlenih u staklari za odlazak iz fabrike prijavilo njih oko 500.

Bajatović je istakao da je predvidjeno da nova fabrika stakla bude završena za godinu dana, a imaće kapicitet proizvodnje 120.000 tona stakla godišnje i prihod od prodaje stakla 60 miliona evra.

Bajatović je dodao da će s 35 miliona evra, koliko će Srbijagas gobiti po osnovu prodaje Fabrike stakla u Paraćinu, biti isplaćeno ulaganje tog javnog preduzeća u fabriku i naplaćena sva njegova potraživanja.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Preuzimanja i spajanja

Ličnosti: Dušan Bajatović, Cvetan Vasilev

Kompanije: Rubin, Fabrika stakla Paraćin, Glass Industry


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi