emg home
RSS

Tema:   Dušan Bajatović

Bajatović: Radovi na Južnom toku od decembra

12. april 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio da će radovi na gasovodu Južni tok u Srbiji početi krajem novembra ili početkom decembra. Ta investicija će koštati 1,7 milijardi evra.

Bajatović: Sve spremno za dugoročni ugovor o jeftinijem gasu

29. mart 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović najavio je danas da je sve spremno za potpisivanje sa Rusijom dugoročnog ugovora o jeftinijem snabdevanju Srbije gasom.

Bugarski konzorcijum preuzima paraćinsku staklaru

27. mart 2012. | broj komentara 0

Konzorcijum bugarskih firmi Rubin i Glass Industry potpisao danas aneks ugovora o preuzimanju 63 odsto vlasništva u Srpskoj fabrici stakla iz Paraćina od Srbijagasa po ceni od 35 miliona evra.

Bajatović: Premijer da bude jaka politička ličnost

7. mart 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio da premijer Srbije treba da bude jaka politička ličnost, a članovi vlade ljudi koji su stručni za oblast za koju su zaduženi.

Uskoro potpisivanje ugovora za izgradnju Južnog toka

22. februar 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović sastao se danas sa predsednikom "Gasproma" Aleksejem Milerom u sedištu ruske kompanije u Moskvi, gde su razgovarali o statusu projekta "Južni tok" i potpisivanju ugovora za rad na delu gasovoda

Bajatović: Neće biti problema oko isporuke gasa

2. februar 2012. | broj komentara 0

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da ne očekuje probleme sa isporukom prirodnog gasa u Srbiji, bez obzira na veoma hladno vreme.

Bajatović: Možemo u Vladu Srbije i sa LDP

30. januar 2012. | broj komentara 0

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Dušan Bajatović izjavio je da bi ta stranka mogla da pravi buduću Vladu Srbije sa Liberalno demokratskom partijom (LDP).

Bajatović: Neće biti poskupljenja gasa

25. januar 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio da gas za potrošače neće poskupeti, uprkos povećanju cene tog energenta u svetu, zahvaljujući pre svega sporazumu s ruskim partnerom.

Bajatović: Usaglašen dugoročan ugovor za gas za Rusijiom

21. decembar 2011. | broj komentara 0

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je danas da je usaglašen dugoročan ugovor sa Rusijom o nabavci jeftinijeg gasa za Srbiju, koji bi važio 10 godina.

Cvetković: Dogovorene mere za kreditiranje preduzeća

10. decembar 2011. | broj komentara 1

Premijer Mirko Cvetković izjavio da su se na današnjem sastanku predstavnici države, banaka i privrede dogovorili o merama koje će olakšati kreditiranje preduzeća i obezbediti bolju likvidnost bankarskog sistema.

Bajatović: Gasprom će postati vlasnik dela Progresa

16. novembar 2011. | broj komentara 0

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je da bi ruski Gasprom mogao da postane suvlasnik beogradske firme Progres, u zamenu za poravnanje starog duga od 30 miliona dolara.

Bajatović: Cena gasa 20 odsto niža od tržišne

2. novembar 2011. | broj komentara 0

Cena gasa u Srbije je i posle poskupljenja za 20 odsto niža od realne tržišne cene, izjavio je danas generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Gas od sutra skuplji 10 odsto za domaćinstva

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Gas u Srbiji poskupeće od sutra u proseku 10 odsto za domaćinstva i 15 odsto za privredu.

Gas od 1. novembra 10 odsto skuplji

18. oktobar 2011. | broj komentara 1

Vlada Srbije na jučerašnjoj telefonskoj sednici donela odluku da gas 1. novembra poskupi 10 odsto za domaćinstva i 15 odsto za privredu.

Bajatović: Srbija će tražiti istragu UN o incidentima

1. oktobar 2011. | broj komentara 0

Srbija će tražiti od Ujedinjenih nacija da sprovede istragu o najnovijim incidentima na administrativnom prelazu Jarinje, najavio sinoć predsednik Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost Dušan Bajatović nakon dvoipočasovne sednice tog tela.

Nenadić: Kako uspevaju da obavljaju funkcije istovremeno

19. septembar 2011. | broj komentara 0

Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić izjavio je danas da nije pitanje da li se poslanik i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović nalazi u sukobu interesa već kako je moguće da jedan čovek efikasno obavlja dve tako važne i zahtevne funkcije.

Bajatović i Miler o dugoročnom gasnom ugovoru za Srbiju

14. septembar 2011. | broj komentara 0

Generalni direktor Javnog preduzeća "Srbijagas" Dušan Bajatović razgovarao je u Moskvi sa predsednikom Upravnog odbora ruske kompanije "Gasprom" Aleksejem Milerom o snabdevanju srpskog tržišta gasom i koncipiranju novog dugoročnog ugovora, rečeno

Bajatović: Nema govora o pojeftinjenju gasa

8. septembar 2011. | broj komentara 0

Nema govora o pojeftinjenju gasa do kraja ove godine, ni narednih godina, rekao je direktor Javnog preduzeća (JP) "Srbijagas" Dušan Bajatović.

Izmeštanje gasovoda kod Novog Sada do kraja godine

8. septembar 2011. | broj komentara 0

Izmeštanje gasovoda i naftovoda na Koridoru 10 kod Novog Sada biće završeno do kraja ove godine, izjavio je danas direktor JP "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Bajatović: Zadržaću funkciju direktora Srbijagasa

7. septembar 2011. | broj komentara 1

Poslanik Socijalističke partije Srbije i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je danas da će zadržati funkciju direktora u tom javnom preduzeću i da će to ozvaničiti po objavljivanju odluke Ustavnog suda o nemogućnosti dupliranja funkcija u Službenom glasniku.

Bajatović: Studija o izvodivosti Južnog toka do kraja septembra

2. septembar 2011. | broj komentara 0

Zajednička studija o izvodivosti projekta Južni tok treba da bude završena do kraja septembra, a gradnja bi mogla početi početkom 2013, izjavio generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Potpisan ugovor o gasifikaciji Šida

17. avgust 2011. | broj komentara 0

U Šidu je danas potpisan ugovor o gasifikaciji te opštine u vrednosti od 16 miliona evra, koja treba da bude završena 2013. godine i omogući podizanje mogućnosti te pogranične opštine za privlačenje stranih investitora.

Bajatović: Poskupljenje gasa najverovatnije 15 odsto

17. avgust 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije neće dozvoliti realno poskupljenje gasa, koje bi realno trebalo da bude 30 odsto, da se ne bi narušila markoekonomska stabilnost, ali je najverovatnije da će taj energent poskupeti u proseku za 15 procenata, izjavio je danas generalni direktor "Srbijagasa"

Bajatović: I Evropa i saradnja s drugim zemljama

9. jun 2011. | broj komentara 0

Srbija želi da uđe u Evropsku uniju, ali to ne znači da treba da beži od ekonomskih i političkih interesa koji joj se nude na drugim stranama, rekao je danas predsednik Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost Dušan Bajatović.

Gasprom i Srbijagas osnivaju zajedničku banku

24. maj 2011. | broj komentara 0

Gasprom i Srbijagas tražiće grinfild licencu za osnivanje zajedničke banke ako u narednom periodu centralna banka i Vlada Srbije daju pozitivno mišljenje, rekao je Dušan Bajatović, direktor Srbijagasa.

Analize

Farmeri

24. septembar 2010 u 11:34

Sve u Srbiji se polako, ali sigurno, pretvara u svojevrsni „rialiti“ šou. Hteli-ne hteli, milom ili silom, u skladu sa nekadašnjim sloganom socijalista, svi smo pomalo postali „velika braća“ i „farmeri“. Ne pravi paori, već oni sa Pinka. I nije uopšte problem u tome što je sve što radimo izloženo sudu javnosti, jer je to i poželjno. Suština je u izvrgavanju ruglu pravih i povratak na stari sistem vrednosti, iz devedestih, za koji sam, izgleda potpuno bezrazložno i naivno, verovao da se nikada neće vratiti.

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.