emg home
RSS

Bajatović: Poskupljenje gasa najverovatnije 15 odsto

17. avgust 2011. | 17:12

Izvor: Tanjug

Vlada Srbije neće dozvoliti realno poskupljenje gasa, koje bi realno trebalo da bude 30 odsto, da se ne bi narušila markoekonomska stabilnost, ali je najverovatnije da će taj energent poskupeti u proseku za 15 procenata, izjavio je danas generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.Gas za domaćinstva bi, kako je objasnio Bajatović, trebalo da poskupi između 10 i 12 odsto, prema obračunu iz prvog kvartala ove godine.

On nije mogao da kaže kada će nove cene gasa početi da važe.

Ukoliko bi se primenio zakon cena gasa bi trebalo da bude između 47 i 49 dinara po kubnom metru, rekao je Bajatović u izjavi novinarima u Šidu.

On je napomenuo da je ostao sporan dug u vrednosti od 1,8 milijardi dinara koliko Vlada Srbije duguje "Srbijagasu" za beneficiranu cenu domaćinstvima.

"Gas mora da poskupi jer je to uvozna roba", rekao je Bajatović i dodao da samo beogradske elektrane "Srbijagasu" duguju oko pet milijardi dinara za potrošni gas.

On je naglasio da vlada neće u ovom momentu dozvoliti poskupljenje gasa koje diktiraju tržišni uslovi, jer bi to narušilo makroekonomsku stabilnost u Srbiji i "Srbijagas" će to morati da ispoštuje.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poskupljenja, Gas

Ličnosti: Dušan Bajatović

Kompanije: Srbija gas


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi