emg home
RSS

Tema:   Srbija gas

Iz NIP-a 100 miliona dinara za pomoć Kraljevu (VIDEO)

5. novembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka za Nacionalni investicioni plan (NIP) Verica Kalanović najavila je danas da će iz interventnih sredstava tog ministarstva biti izdvojeno oko 100 miliona dinara za sanaciju oštećenih objekata u zemljotresu koji je pogodio Kraljevo.

Grejanje u Beogradu skuplje 30 odsto

1. novembar 2010. | broj komentara 0

Grejanje u Beogradu od danas je skuplje 30 odsto, saopštio je danas Grad Beograd.

Studija izvodljivosti za Južni tok u najskorije vreme

28. oktobar 2010. | broj komentara 1

Predsednik uprave ruske energetske kompanije Gasprom Aleksej Miler i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović su danas ocenili da rad na studiji izvodljivosti za srpsku deonicu gasovoda Južni tok, koja sadrži procenu tehničkih, pravnih, ekoloških, finansijskih i

Bajatović: Gas treba da poskupi

11. septembar 2010. | broj komentara 0

Direktor preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović izjavio je da bi gas u Srbiji trebalo da poskupi za 18,2 odsto, ali da će konačnu odluku o tome doneti Vlada Srbije.

Bajatović: U toku dogovori o poskupljenju gasa (VIDEO)

7. septembar 2010. | broj komentara 0

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović rekao je danas da je spreman zahtev za poskupljenje gasa za 18,2 odsto, ali da o tome još traju dogovori više ministarstva.

Bajatović: Gas će poskupeti za 20 odsto

28. avgust 2010. | broj komentara 0

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da bi gas u Srbiji trebalo da poskupi za 20 odsto.

Škundrić se sastao sa rukovodstvom Gaspromnjefta

18. jun 2010. | broj komentara 0

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je Tanjugu da se danas, u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, sastao sa rukovodstvom Gaspromnjefta, sa kojim je razgovarao o partnerstvu Srbije i Rusije u gasnoj industriji i o što

Bajatović najavio razgovore sa Gazpromom

11. jun 2010. | broj komentara 0

Rukovodstva "Gazproma" i "Srbijagasa" će 17. juna, u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, razgovarati o učešću Srbije u izgradnji "Južnog toka", snabdevanju Srbije gasom i eventualnim mogućnostima da se ostvare nešto

Dačić: Srbija želi da razvije dobre odnose sa susedima (VIDEO)

14. maj 2010. | broj komentara 0

Zamenik premijera Srbije Ivica Dačić izjavio je danas na grčko-srpskom poslovnom savetu u Atini da je za Srbiju od suštinskog značaja stabilizacija regiona i založio se za razvoj regionalne saradnje, posebno odnosa Grčke i Srbije.

EBRD i Srbijagas potpisali ugovor o kreditu od 150 miliona evra (VIDEO)

18. februar 2010. | broj komentara 0

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Srbijagas potpisali su danas ugovor o kreditu vrednom 150 miliona evra.

EBRD Srbijagasu odobrila kredit od 150 miliona evra

9. februar 2010. | broj komentara 0

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) odobrila je Srbijagasu kredit od 150 miliona evra, koji će biti iskorišćen za unapređenje gasovodne mreže i izgradnju podzemnog skladišta za prirodni gas u Itebeju, u Vojvodini, saopštila je ta institucija.

Rekordna potrošnja gasa i struje

28. januar 2010. | broj komentara 0

U Srbiji se dnevno troši 13,8 miliona kubnih metara gasa što je istorijski maksimum, izjavio je danas generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović.

Srbijagas i Sogaz osnivaju zajedničku osiguravajuću kuću

26. januar 2010. | broj komentara 0

Ruska osiguravajuća kompanija Sogaz, u vlasništvu Gazproma, i Javno preduzeće Srbijagas osnovaće zajedničku kompaniju za osiguranje u Srbiji, izjavio je danas predsednik upravnog odbora Sogasa Vadim Janov.

Odbor direktora EBRD sutra o kreditu za Srbijagas

25. januar 2010. | broj komentara 0

Odbor direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) sutra će razmatrati odobravanje kredita od 150 miliona evra za Javno preduzeće Srbijagas.

Odbor EBRD razmatra odobravanje kredita Srbijagasu

10. januar 2010. | broj komentara 0

Odbor direktora Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) razmatraće u utorak, 12. januara, kredit od 150 miliona evra za Javno preduzeće Srbijagas.

Završetak prve faze skladišta gasa u januaru

28. decembar 2009. | broj komentara 0

Prva faza izgradnje podzemnog skladišta u Banatskom dvoru biće završena u drugoj polovini januara 2010, najavio je danas direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Istraga službe za organizovani kriminal u Srbijagasu

28. decembar 2009. | broj komentara 0

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio danas da predstavnici službe za organizovani kriminal istražuju u toj kompaniji, ali da ne zna tačan razlog istrage.

Srbijagas i Gazprom sutra osnivaju preduzeće za Južni tok

16. novembar 2009. | broj komentara 0

Zajedničko preduzeća Srbijagasa i ruskog Gazpromom za izgradnju gasovoda Južni tok kroz Srbiju biće osnovano sutra u Švajcarskoj.

Osnivanje preduzeća za Južni tok 17. novembra

9. novembar 2009. | broj komentara 0

Zajedničko preduzeća Srbijagasa i ruskog Gazproma za izgradnju gasovoda Južni tok kroz Srbiju biće osnovano 17. novembra u Švajcarskoj, najavio je danas generalni direktor srpskog javnog preduzeća Dušan Bajatović.

U ponedeljak potpisivanje ugovora o skladištu gasa Banatski dvor

8. novembar 2009. | broj komentara 0

Javno preduzeće Srbijagas potpisaće sutra ugovore o nabavci kompresora i montaži linije za proizvodnju gasa koji će omogućiti završetak prve faze podzemnog skladištu gasa u Banatskom dvoru.

Bajatović: Južni tok bi mogao da donosi pola milijarde evra godišnje (VIDEO)

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Kapacitet gasovoda Južni tok koji treba da prođe kroz Srbiju biće povećan na 36 do 41 milijardu kubnih metara gasa što će tri puta povećati prilive od tranzitnih taksi u budžet Srbije, rekao je direktor Srbijagasa Dušan Bajatović na današnjoj konferenciji za novinare.

Inter rao zainteresovan za izgradnju elektrana u Srbiji

21. oktobar 2009. | broj komentara 0

Generalni direktor Javnog preduzeća Srbijagas Dušan Bajatović izjavio je danas da je sa predstavnicima ruske energetske kompanije Inter rao razgovarao o izgradnji gasnih elektrana u Srbiji.

Kasni registracija preduzeća za Južni tok i Banatski Dvor

16. septembar 2009. | broj komentara 0

Srbijagas i ruski Gazprom još nisu registrovali zajednička preduzeća za skladište gasa Banatski Dvor i izgradnju gasovoda Južni tok, rečeno je danas agenciji Beta u srpskom javnom preduzeću.

Počela izgradnja gasovodne mreže u Aleksandrovcu

11. avgust 2009. | broj komentara 0

Rusko-srpska kompanija Yugorosgaz počela je danas izgradnju distributivne gasovodne mreže u Aleksandrovcu, u koju će uložiti oko milion evra.

Gazprom će obezbediti gas za Srbiju u Mađarskoj

6. avgust 2009. | broj komentara 0

Ruski Gazprom će obezbediti 200 miliona kubnih metara gasa za srpsko tržište koji će biti uskladišteni u Mađarskoj, izjavio je danas generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Farmeri

24. septembar 2010 u 11:34

Sve u Srbiji se polako, ali sigurno, pretvara u svojevrsni „rialiti“ šou. Hteli-ne hteli, milom ili silom, u skladu sa nekadašnjim sloganom socijalista, svi smo pomalo postali „velika braća“ i „farmeri“. Ne pravi paori, već oni sa Pinka. I nije uopšte problem u tome što je sve što radimo izloženo sudu javnosti, jer je to i poželjno. Suština je u izvrgavanju ruglu pravih i povratak na stari sistem vrednosti, iz devedestih, za koji sam, izgleda potpuno bezrazložno i naivno, verovao da se nikada neće vratiti.

Obračun s monopolima

Igra po novim pravilima

Broj 546

04. novembar 2010.