emg home
RSS

Arhiva vesti

Bajatović: Gas će poskupeti za 20 odsto

28. avgust 2010. | 00:31 14:54

Izvor: Blic, Beta

Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović rekao je da bi gas u Srbiji trebalo da poskupi za 20 odsto.Bajatović je za Blic kazao da je zahtev za poskupljenje već spreman i da je samo stvar političkih dogovora kako će se to sprovesti u delo.

"Sve je spremno za podnošenje zahteva Agenciji za energetiku. Kada će se to i desiti ne mogu da kažem jer trenutno traju političke konsultacije oko toga kako će poskupljenje uticati na ekonomsku situaciju u zemlji", rekao je Bajatović.

U Ministarstvu energetike Blicu je rečeno da do njih nije došao zvaničan zahtev "Srbijagasa" i da je teško reći kada bi ovaj energent mogao da poskupi jer je procedura duga.

   

LDP: Srbijagas želi poskupljenjem da prikrije gubitke


Lider Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je danas da Srbijagas traži poskupljenje cene gasa da bi prikrio svoje gubitke i najavio da će, ukoliko Vlada odobri taj zahtev, LDP traži da Antimonopolska komisija kazni Srbijagas i zaštiti potrošače.

"Ako se dozvoli traženo poskupljenje, prosečan potrošač će plaćati za 50 odsto veću cenu od potrošača u zapadnoj Evropi, iako direktor Srbijagasa stalno tvrdi da Srbija dobija, od ruske strane, najpovoljniju cenu gasa", naveo je Jovanović.

On je naveo da bi, sa traženim povećanjem, prosečna cena kubnog metra gasa bila oko 50 dinara, iako se u poslednje vreme cena nabavke gasa na međunarodnom tržištu značajno smanjila.

Jovanović je pozvao Vladu Srbije i Agenciju za energetiku da konačno zavedu red i spreče zloupotrebu, kako se navodi, monopolističkog položaja Srbijagasa.

"Država ne sme da dopusti poskupljenje gasa za 20 odsto, jer potrošači već plaćaju preskup i nekvalitetan gas. Sada je prilika da napravimo rez i počnemo da oslobađamo građane Srbije, koji su žrtve toga što je država najveći monopolista, a partijska pripadnost jedini kriterijum za direktorska mesta u javnim preduzećima", naveo je lider LDP-a.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poskupljenja, Gas

Ličnosti: Dušan Bajatović, Čedomir Jovanović

Institucije: LDP, Antimonopolska komisija

Kompanije: Srbija gas


Unesite tekst komentara:

<<

23. avgust - 29. avgust 2010.

>>