emg home
RSS

Uskoro sporazum Srbije i BiH o borbi protiv terorizma (VIDEO)

28. avgust 2010. | 12:32 14:56

Izvor: Emg.rs

Srbija i Bosna i Hercegovina potpisaće krajem septembra u Beogradu Sporazum o saradnji u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala i Sporazum o saradnji u oblasti prirodnih i izazvanih katastrofa i vanrednih situacija, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).Ministri Srbije i BiH Ivica Dačić i Jakup Ahmetović, koji su se susreli tokom Ministarske konferencije zemalja članica i Grupe prijatelja Salcburškog foruma u Austriji, izrazili su zadovoljstvo saradnjom.

Tokom ministarske konferencije Dačić se susreo i sa ministarkom unutrašnjih poslova Makedonije Gordanom Jankulovskom sa kojom je razgovarao o predlogu sporazuma o readmisiji između Srbije i Makedonije, kao i zaključivanju sporazuma o regulisanju režima pograničnog saobraćaja.

Skup ministara policije 15 zemalja Salcburškog foruma završava se danas.

   

Dobra saradnja policije Srbije i Austrije


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i načelnik kriminalističke policije Austrije Franc Lang ocenili su da je dosadašnja saradnja policijskih službi dve zemlje bila "izvanredna" i "izuzetno bliska", saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Dačić je naglasio da je saradnja srpske i austrijske policije i ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje u proteklom periodu bila "izvanredna".

     


"Imali smo niz veoma značajnih policijskih akcija i stvorili visok nivo poverenja", izjavio je ministar Dačić.

On je dodao da su tokom susreta razmenjene informacije o slučaju Hypo Alpe Adria banke i izrazio spremnost srpske policije da učestvuje u toj istrazi.

Franc Lange ocenio je dosadašnju saradnju policijskih službi kao "izuzetno blisku" i izrazio nadu da će se nastaviti i ubuduće, naveo je MUP.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Regionalna saradnja, Policija

Ličnosti: Ivica Dačić

Institucije: MUP Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

13. decembar - 19. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi