emg home
RSS

EU daje milion evra za suzbijanje korupcije u srpskoj policiji

22. novembar 2010. | 14:30

Izvor: Emg.rs

Evropska unija izdvojiće u narednih godinu dana milion evra u okviru Tvining programa za pomoć u reformi srpske policije. Stručnjaci iz Velike Britanije i Srbije će tokom ovog perioda raditi na jačanju unutrašnje kontrole i unutrašnjih standarda policije.Ministar policije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da projekat Tvining ima za cilj da obezbedi primenu najboljih praksi EU u suzbijanju korupcije u srpskoj policiji i da je Ministarstvo policije uvažilo te potrebe.

„Ministarstvo policije je uvažilo potrebe sektora da ojača svoje stručne i tehničke kapacitete na planu efikasnijeg otkrivanja i suzbijanja korupcije u policiji, putem zakonite primene mera specijalne istražne tehnike u oblasti tajnog, zvučnog i optičkog nadzora osumnjičenih“, rekao je Dačić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Tvining projekat realizovaće Ministarstvo unutrašnjih poslova Velike Britanije uz pomoć stručnjaka za specijalističke tehnike tajnih istraga, u saradnji sa službenicima Policije Češke Republike, koji su nedavno prošli kroz iskustvo policijske reforme u procesu dostizanja standarda Evropske unije.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Korupcija, Policija

Ličnosti: Ivica Dačić

Institucije: EU, MUP Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

06. decembar - 12. decembar 2010.

>>

Povezani naslovi