emg home
RSS

Dačić posetio povređenog policajca (VIDEO)

19. novembar 2010. | 17:44

Izvor: Beta

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas u Urgentnom centru policajca Dejana Zastavnikovića (22), koji je ranjen prilikom pokušaja pljačke banke Intesa u naselju Braće Jerkovića. Dva pljačkaša su uhapšena.Dačić je novinarima ispred Urgentnog centra rekao da je ovo još jedan dokaz koliko je policijski posao težak ali i primer prave požrtvovanosti policijskih službenika, jer mladi policajci nisu imali obavezu da intervenišu.

     


"Reč je o školskim policajcima koji su intervenisali kada su čuli za pljačku, nisu imali obavezu da intervenišu, i zaslužuju najdublje poštovanje i divljenje", rekao je Dačić i dodao da se takvim postupcima podiže kredibilitet i ugled MUP-a kod građana Srbije.

Dačić je naveo da se u Srbiji mora poštovati policijska profesija, jer je njihov zadatak da rade u interesu građana i cele države.

Kako je naveo Dačić, osoba koja je ranila Zastavnikovića pre 10 godina je pucala na policiju.

"Opet imamo situaciju da je reč o povratnicima u vršenju krivičnih dela. Stalno neke ljude hapsimo a oni na kraju ne bivaju osuđeni ili budu osuđeni na kratko i ponovo vrše krivična dela. Ja se pitam do kad", rekao je Dačić.

Školski policajci Dejan Zastavniković (22), Dušan Luković (25) Julijan Vukadinović (20) jutros su presreli pljačkaše banke Intesa u naselju Braća Jerković i tom prilikom povređeni su Zastavniković, slučajni prolaznik Slobodan Vučić i jedan od razbojnika.

Kako je rekao direktor Urgentnog centra Vladimir Đukić, Zastavniković ima prostrelne rane lica i gornjeg dela ramena, i biće prebačen sa odeljenja intenzivne nege na stacionarno lečenje.

Predsednica Izvršnog odbora banke Intesa Draginja Đurić rekla je da će ta banka nagraditi tri mlada policajaca sa po 100.000 dinara.

Ona je rekla i da su pljačkaši pokušali da oduzmu 24.000 evra i nešto manje od milion dinara.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Kriminal, Policija

Ličnosti: Ivica Dačić

Institucije: MUP Srbije

Kompanije: Intesa


Unesite tekst komentara:

<<

07. februar - 13. februar 2011.

>>