emg home
RSS

Dačić potpisao sporazum o saradnji sa Španijom

01. februar 2011. | 12:17

Izvor: Emg.rs

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Španije Ivica Dačić i Perez Rubakalbo potpisali su u Madridu Sporazum o policijskoj saradnji u oblasti borbe protiv kriminala, saopštio je danas MUP Srbije.Dačić je nakon potpisivanja sporazuma izjavio da je to korak dalje u i do sada dobro saradnji policija dve zemlje.

Dačić je istakao da postoji nekoliko važnih polja saradnje, u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i narkotrafikinga, imajući u vidu da se šverc narkotika odvija preko zemalja Zapadne Evrope.

"Jedna od tih zemalja je Španija, tako da je bilo niz zajedničkih akcija u proteklom periodu. Takođe, treba napomenuti i razmenu informacija u borbi protiv terorizma", kazao je Dačić.

Dačić je najavio da će biti potpisan i Sporazum o vanrednim situacijama imajući u vidu da Španija ima jedan od najrazvijenijih centara za koordinaciju reagovanja u vanrednim situacijama.

Ministri Srbije i Španije su razgovarali i o političkim odnosima i zajednički konstatovali da oni idu uzlaznom putanjom, ali i da ima mnogo prostora za unapređenje saradnje u ekonomskom pogledu. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija

Ličnosti: Ivica Dačić

Institucije: MUP Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

31. januar - 06. februar 2011.

>>

Povezani naslovi