emg home
RSS

Uništeno 28.285 komada oružja

07. decembar 2010. | 14:23

Izvor: Beta

Ministarstvo unitrašnjih poslova (MUP) uništilo je danas u Centru za reciklažu kod Beograda 28.285 komada oružja nađenog i pribavljenog na osnovu pravosnažnih presuda.Akcija je sprovedena u saradnji sa Centrom za kontrolu lakog naoružanja u južnoj i jugoistočnoj Evropi (SEESAC), a tokom poslednje dve godine uništeno je više od 40.000 komada oružja svih vrsta i kalibara.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je ocenio da prisustvo velike količine takozvanog lakog opružja izaziva nestabilnost u društvu.

"Uništavanjem viškova naoružanja MUP doprinosi podizanju bezbednosti svih građana i ispunjava obaveze u skladu sa Programom UN za suzbijanje ilegalne trgovine oružjem", kazao je Dačić.

Odgovarajući na pitanja novinara o dkumentima objavljenim na Vikiliksu da je izvesni Slobodan Tešić uprkos zabrani izvozio oružje u Jemen, Dačić je rekao da je za izvoz oružja iz Srbije potrebna saglasnost MUP-a i bezbednosnih službi i da se to odvija pod budnim okom međunarodne zajednice.

Dačić je podsetio da je u poslednjih nekoliko dana uhapšen deo grupe koja je ilegalno prebacivala oružje iz Bosne u Srbiju i odavde u zemlje Evropske unije.

On je naveo da će uskoro biti uništena i veća količina droge, kada se reše ekološka pitanja u vezi sa tim procesom.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Policija

Ličnosti: Ivica Dačić

Institucije: MUP Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

06. decembar - 12. decembar 2010.

>>