emg home
RSS

Bajatović: Studija o izvodivosti Južnog toka do kraja septembra

02. septembar 2011. | 11:19

Izvor: Tanjug

Zajednička studija o izvodivosti projekta Južni tok treba da bude završena do kraja septembra, a gradnja bi mogla početi početkom 2013, izjavio generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

"Kad bude završena, ta integrisana studija će biti korak napred u donošenju konačne investicione odluke i u početku radova na gradnji. Rokovi se za sad poštuju, što znači da bi gradnja mogla početi 2013.", rekao je Bajatović za Kord.

"Srbija zauzima značajno mesto u tom projektu. Naša kompanija se oseća apsolutno bezbednom u tom projektu i nestrpljivo očekuje da počne gradnja", rekao je Bajatović.

Srbija će Južnim tokom dobiti nov izvor isporuka gasa, unaprediće energetsku bezbednost, a biće smanjeni i troškovi transporta gasa u poređenju sa sumom koju zemlja plaća za tranzit gasa preko Mađarske, rekao je Bajatović.

Srbija će izgradnjom skladišnih kapaciteta za potrebe Južnog toka postati regionalni centar koji će ojačati i geostratešku poziciju zemlje, istakao je Bajatović.

On je ukazao da će kompanija Južni tok imati oko 500 zaposlenih, a da će na gradnji gasovoda raditi nekoliko desetina hiljada radnika.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Južni tok

Ličnosti: Dušan Bajatović


Unesite tekst komentara:

<<

24. oktobar - 30. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi