emg home
RSS

Tema:   Južni tok

Bajatović: Radovi na Južnom toku od decembra

12. april 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović najavio da će radovi na gasovodu Južni tok u Srbiji početi krajem novembra ili početkom decembra. Ta investicija će koštati 1,7 milijardi evra.

Novi šef Južnog toka Srbija Leonid Čugunov

28. mart 2012. | broj komentara 0

Novi šef saveta direktora zajedničke projektne kompanije za izgradnju srpskog dela gasovoda Južni tok je šef Odeljenja Gasproma za upravljanje projektima Leonid Čugunov, saopštila je danas ta kompanija.

Uskoro potpisivanje ugovora za izgradnju Južnog toka

22. februar 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović sastao se danas sa predsednikom "Gasproma" Aleksejem Milerom u sedištu ruske kompanije u Moskvi, gde su razgovarali o statusu projekta "Južni tok" i potpisivanju ugovora za rad na delu gasovoda

Početak izgradnje Južnog toka u decembru 2012.

20. januar 2012. | broj komentara 0

Ruska kompanija Gazprom počeće izgradnju gasovoda Južni tok, kojim će ruski gas stizati do Evropske unije preko Crnog mora, u decembru 2012, a ne 2013. kako je ranije bilo predviđeno.

Cvetković: Srbija otvorena za projekte energetskog snabdevanja

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio na otvaranju Crnomorskog ekonomskog i energetskog foruma da je Srbija otvorena za učešće u projektima i planovima čiji su ciljevi jačanje bezbednosti energetskog snabdevanja, tehnološka unapređenja i širenje transportno-skladišnih kapaciteta i

Miler: Južni tok će biti izgrađen u roku

3. oktobar 2011. | broj komentara 0

Studija o izvodljivosti gasovoda Južni tok pokazala je da je projekat ekonomski opravdan i da će biti završen do kraja 2015. godine, izjavio je danas šef Gasproma Aleksej Miler.

Bajatović: Nema govora o pojeftinjenju gasa

8. septembar 2011. | broj komentara 0

Nema govora o pojeftinjenju gasa do kraja ove godine, ni narednih godina, rekao je direktor Javnog preduzeća (JP) "Srbijagas" Dušan Bajatović.

Gasprom uspeo da sačuva 50 odsto akcija u Južnom toku

7. septembar 2011. | broj komentara 0

Ruski Gasprom i italijanska ENI su se konačno dogovorili o podelu akcija među novim učesnicima projekta izgradnje gasovoda Južni tok, pri čemu je Gasprom uspeo da sačuva svojih 50 odsto, piše danas moskovski dnevnik Komersant.

Akcionari Južnog toka 16. septembra potpisuju sporazum

6. septembar 2011. | broj komentara 0

Osnovni akcionari izgradnje transkontinentalnog gasovoda Južni tok potpisaće 16. septembra u Sočiju sporazum, izjavio je danas šef ruskog Gasproma Aleksej Miler.

Bajatović: Studija o izvodivosti Južnog toka do kraja septembra

2. septembar 2011. | broj komentara 0

Zajednička studija o izvodivosti projekta Južni tok treba da bude završena do kraja septembra, a gradnja bi mogla početi početkom 2013, izjavio generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović.

Lavrov u Beogradu

18. april - 19. april 2011 | broj komentara 0

Šef diplomatije Rusije Sergej Lavrov danaas boravi u poseti Beogradu, gde će razgovarati s predsednikom Borisom Tadićem i ministrom inostranih poslova Vukom Jeremićem.

Putin i Tadić: Članstvo Srbije u EU uz saradnju sa Rusijom

22. mart - 23. mart 2011 | broj komentara 0

Premijer Rusije Vladimir Putin izjavio je danas u Beogradu da težnja Srbije da postane članica EU nije zabranjavajuća za Rusiju i dodao da je apsolutno moguće da taj proces ide paralelno sa saradnjom Beograda i Moskve. Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je danas da je

Gradnja Južnog toka u Srbiji počeće 2013. godine

23. mart 2011. | broj komentara 0

Gradnja Južnog toka u Srbiji počeće 2013. a u decembru 2015. gasovod će, pošto će biti građen paralelno u svim zemljama, biti pušten u rad, najavio je danas direktor sektora za upravljanje projektima u Gaspromu Leonid Čugunov.

Bajatović: Južni tok interes EU i Rusije

23. mart 2011. | broj komentara 0

Direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da gasovod Južni tok mora i da će sigurno biti izgrađen jer postoje svi razlozi za to.

Osnovano rusko-slovenačko preduzeće za Južni tok

23. mart 2011. | broj komentara 0

Gazprom i Geoplin plinovodi osnovali su zajedničko preduzeće za projektovanje slovenačke deonice Južni tok.

Vinteršal potpisao memorandum o namerama za Južni tok

22. mart 2011. | broj komentara 0

Novi partner Gasproma i italijanske kompanije Eni u projektu Južni tok biće nemačka kompanija Vinteršal (Wintershall Holding), o čemu je potpisan memorandum, piše današnji moskovski dnevnik Komersant.

Putin posetu Beogradu počinje u sredu pre podne

21. mart 2011. | broj komentara 0

Jednodnevna poseta ruskog premijera Vladmira Putina Srbiji u sredu počinje svečanim dočekom u 11.20 ispred Palate Srbije gde će razgovarati s predsednikom i premijerom Srbije, Borisom Tadićem i Mirkom Cvetkovićem.

Šmatko: Rusija ne odustaje od Južnog toka

17. mart 2011. | broj komentara 0

Ruski ministar energetike Sergej Šmatko izjavio je danas da Moskva ne razmišlja o odbacivanju projekta Južni tok.

Komersant: Moskva razmišlja da odustane od Južnog toka

17. mart 2011. | broj komentara 0

Rusija razmatra mogućnost odustajanja od izgradnje gasovoda Južni tok, piše današnji moskovski dnevnik Komersant.

Turska ne daje saglasnost za izgradnju Južnog toka

16. mart 2011. | broj komentara 0

Rusija nije uspela da od Turske dobije saglasnost za polaganje gasovoda "Južni tok" po dnu Crnog mora u turskim teritorijalnim vodama, izjavio je novinarima ruski vicepremijer Igor Sečin, posle današnjih pregovora ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva i turskog

NIS odredio optimalne trase gasovoda Južni tok kroz Srbiju

11. mart 2011. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je danas da su stručnjaci te kompanije završili deo studije izvodljivosti projekta Južni tok, o trasi tog gasovoda kroz Srbiju.

U aprilu prezentacija Južnog toka u Briselu

9. mart 2011. | broj komentara 0

U drugoj polovini aprila u Briselu će biti održana prezentacija projekta Južni tok za Evropsku komisiju, izjavio je danas ministar energetike Rusije Sergej Šmatko.

Sporazum sa Geoplinom o zajedničkom preduzeću za Južni tok u martu

16. februar 2011. | broj komentara 0

Ruski Gasprom planira da u martu potpiše sporazum sa slovenačkom kompanijom Geoplin plinovodi o formiranju zajedničkog preduzeća za izgradnju gasovoda Južni tok, izjavio je danas ruski ministar za komunikacije i veze Igor Šogoljev.

Neće biti spajanja Nabuka i Južnog toka

11. januar 2011. | broj komentara 0

Nema izgleda za spajanje projekata gasovoda Nabuko i Južni tok, čiji je cilj dopremanje prirodnog gasa u Evropu, jer realizacija Nabuka kasni, izjavio je izvršni direktor italijanske energetske kompanije Eni Paolo Skaroni.

Počinju istražni radovi za podvodnu deonicu Južnog toka

24. decembar 2010. | broj komentara 0

Gazprom će 2011. godine započeti istražne radove na polaganju podvodne deonice gasovoda Južni tok, izjavio je predsednik upravnog odbora gasnog holdinga Aleksej Miler.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.