emg home

RSS

Italijanski Usko planira ulaganja u Trsteniku

23. mart 2012. | 17:06

Izvor: Beta

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da će uskoro biti potpisan memorandum o razumevanju sa italijanskom firmom Usko o otvaranju fabrike servo upravljača u Trsteniku.Kalanovićeva je na proslavi 63 godine rada Prve petoletke u Trsteniku kazala da je Vlada Srbije juče odobrila memorandum o razumevanju po kojem će italijanska kompanija otvoriti fabriku u pogonu Petoletkine mikroelektronike.

"U narednim danima ja ću sa njima potpisati ugovor. To će biti potpuno nova fabrika, ali naša vizija je da servo upravljači iz Prve petoletke i Usko budu značajni partneri koji će izlaziti na druga tržišta zajedničkim snagama", kazala je ona.

Kako je nagalsila Kalanovićeva, bez razvijenog metalskog kompleksa nema ozbiljnijeg privrednog razvoja Srbije, a jedan od stubova oporavka metalskog kompleksa u Srbiji biće podizanje Prve petoletke.

Kalanovićeva je kazala i da je stalno u kontaktu sa Treshidromontažom iz Rusije, koja obezbeđuje plasman Petoletkinim cilindrima na rusko tržište i koja je strateški partner na kojeg Prva petoletka računa u narednom periodu.

Holding Prva petoletka ima 15 kompanija u svom sastavu od kojih su dve, inženjering i transoprt privatizovane. Holding zapošljava oko 3.000 radnika.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije

Ličnosti: Verica Kalanović


Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>

Povezani naslovi