emg home
RSS

Tema:   Verica Kalanović

Verica Kalanović: Osobama sa invaliditetom treba dati šansu

5. april 2012. | broj komentara 0

Vicepremijerka Verica Kalanović otvorila danas novu halu preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Grafopromet, u koju je uloženo 19,5 milona dinara.

Verica Kalanović: Svako novo radno mesto u regionima zlata vredi

30. mart 2012. | broj komentara 0

Svi delovi Srbije moraju imati jednake šanse, a svako novo radno mesto u regionima je zlata vredno, rekla je danas u Pirotu članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović.

Italijanski Usko planira ulaganja u Trsteniku

23. mart 2012. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da će uskoro biti potpisan memorandum o razumevanju sa italijanskom firmom Usko o otvaranju fabrike servo upravljača u Trsteniku.

Počela gradnja Fabrike cirade za automobile

22. mart 2012. | broj komentara 0

Vicepremijerka Verica Kalanović i gradonačelnik Jagodine Dragan Marković simbolično danas označili početak radova na gradnji Fabrike cirade za automobile italijanske kompanije Andrea Confezioni.

U Benettonu u Nišu 2.000 radnika do kraja 2013.

14. mart 2012. | broj komentara 0

Kompanija Benetton će u Nišu do kraja iduće godine zaposliti 2.000 radnika, a do kraja 2014. broj zaposlenih biće 2.700, najavila vicepremijerka Verica Kalanović.

Od 15. marta probna proizvodnja delova za FIAT

7. februar 2012. | broj komentara 0

Vicepremijerka Verica Klanović najavila da će 15. marta početi probna proizvodnja delova za novi model FIAT-a u svih sedam fabrika komponenti u Kragujevcu.

Dežer: Nadam se kandidaturi za Srbiju u narednim nedeljama

2. februar 2012. | broj komentara 0

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer očekuje da će Srbija u narednih nekoliko nedelja dobiti status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Tadić: Već pregovaramo o prodaji železare

30. januar 2012. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da Vlada Srbije već pregovora sa strateškim partnerom o preuzimanju smederevske železare.

Kalanović:Srpska ekonomija u ozbiljnoj krizi

30. januar 2012. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović izjavila je danas u Beogradu da je srpska ekonomija u ozbiljnoj krizi, što je prema njenoj oceni posledica uticaja svetske ekonomske krize, ali i nezavršene tranzicije i reformi u zemlji.

Analitičari: Preuzimanje nije jedina opcija za US Steel Srbija

25. januar 2012. | broj komentara 1

Državno preuzimanje smederevske železare US Steel Srbija nije ni jedino ni najbolje rešenje, ocenili ekonomski analitičari najavu države da bi mogla da preuzme ovu kompaniju u teškoćama.

Cvetković: Pronaći najbolje rešenje za Železaru Smederevo

24. januar 2012. | broj komentara 1

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je cilj vladine radne grupe za Železaru Smederevo, da razmotri situaciju u toj kompaniji i da pronađe rešenje najbolje za Srbiju "imajući u vidu da potencijalno povlačenje 'Ju Es Stila' (US Steel) sa ovog tržišta

Kalanovićeva najavila ravnomerniji regionalni razvoj

24. januar 2012. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije za privredu i regionalni razvoj Verica Kalanović izjavila je danas da je u poslednje tri godine u regionalni razvoj uloženo 6,7 milijardi evra.

Verica Kalanović: Država da stane iza US Steela Srbija

23. januar 2012. | broj komentara 0

Vicepremijerka Verica Kalanović izjavila da se ne sme dozvoliti da US Steel Srbija, u gubicima, važna za Smederevo i za srpsku privredu, bude zatvorena i da država mora da stane iza takvog velikog sistema kako ne bi dovela u pitanje funkcionisanje domaće privrede.

Turski boral aluminijum otvara fabriku u Doljevcu

19. januar 2012. | broj komentara 0

Predstavnici turske kompanije Boral aluminijum, Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza SIEPA i opštine Doljevac potpisali su danas sporazum o izgradnji fabrike za proizvodnju aluminijumskih profila i vrata kamionskih prikolica u kojoj će biti zaposleno više od

Predstavljen predlog Strategije regulatorne reforme do 2014.

22. decembar 2011. | broj komentara 0

Glavni ciljevi Strategije regulatorne reforme u Srbiji do 2014. su stvaranje povoljnijeg privrednog ambijenta, smanjenje pravne nesigurnosti i povećanje konkurentnosti privrede, izjavila danas potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

U Vranju uskoro italijanska fabrika kožnog nameštaja

20. decembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović, gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić i generalni direktor Ditre Italia Mikele de Marki potpisali su danas u Vranju Memorandum o realizaciji investicionog projekta u visini od 13,45 miliona evra.

Kalanović: Predloženo produženje roka za preregistraciju

16. decembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović rekla je danas da je izmenama Zakona o privrednim društvima predviđeno produženje roka za preregistraciju privrednih društava po novom zakonu do kraja avgusta 2012. godine.

Dve kompanije investiraju 24,6 miliona evra u Vršcu

14. decembar 2011. | broj komentara 0

Proizvođač medicinskih sredstava, nemačka kompanija Frezenijus medikal ker (Fresenius Medical Care) i fabrika cipela Serbita šuz (Shoes) investiraće 24,6 miliona evra u Vršcu i otvoriti 651 radno mesto, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović.

Skup: Suzbiti sivu ekonomiju i obučiti kadrove

12. decembar 2011. | broj komentara 0

Smanjenje poreza i doprinosa na zarade neće povećati zaposlenost već će to učiniti sistemske mere koje podrazumevaju suzbijanje sive ekonomije i obuku kadrova potrebnih tržištu, ocenjeno je danas u Beogradu na forumu o krizi i zapošljavanju.

Otvoren Međunarodni sajam Biznis-baza

1. decembar 2011. | broj komentara 0

Mala i srednja preduzeća čine više od 99 odsto preduzeća u Srbiji i zato u taj sektor treba ulagati i naredne godine, izjavila je danas potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović na otvaranju 10. Međunarodnog sajma preduzetništva Biznis-baza.

Administrativne obaveze preduzeća odnesu 4,2 odsto BDP-a

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović izjavila je danas da je cilj Vlade da se 2013. godine Srbija popne za 20 mesta na listi zemalja Svetske banke, rangiranih po uslovima poslovanja.

Vlada: Štedljiv budžet odgovor na krizu

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Prvi odgovor Vlade Srbije na ekonomsku krizu biće budžet za 2012, u kom će prihodi biti veći, a rashodi manji, izjavila je danas u Beogradu potpredsednica Vlade Verica Klanović.

U pripremi strategija za poboljšanje poslovanja firmi

17. novembar 2011. | broj komentara 2

Vicepremijerka Verica Kalanović izjavila da je u pripremi strategija regulatorne reforme kojom će se pojednostaviti administrativne procedure i poboljšati konkurentnost preduzeća u Srbiji.

Kalanovićeva razgovarala sa delegacijom MMF-a

11. novembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović rekla je danas u razgovoru sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) da postoji mogućnost da se prihod budžeta Srbije znatno poveća uvođenjem sive ekonomije u legalne tokove, saopšteno je iz njenog kabineta.

EBRD će podržati privatni sektor u Srbiji

3. novembar 2011. | broj komentara 0

Direktor EBRD-a Tomas Miro izjavio je danas u Beogradu da je ta međunarodna finansijska institucija spremna za nastavak podrške Srbiji, "posebno u realnoj ekonomiji".

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.