emg home

RSS

Poljoprivrednici sutra traktorima u Beograd

28. mart 2012. | 09:10

Izvor: Beta

Neki poljoprivrednici iz Vojvodine i drugih delova Srbije krenuće sutra u protestnu vožnju traktorima do Beograda, rekao član organizacionog odbora protesta Ilija Grujić.

Grujić je naveo da delegacija poljoprivrednika na jučerašnjem sastanku u Beogradu nije postigla dogovor s ministrom Dušanom Petrovićem, zbog čega će organizovati protestnu vožnju. Grujić je dodao da će poljoprivrednici, ako ih policija bude blokirala kao prošle godine na putu za Beograd, ostati tamo gde budu blokirani.

Poljoprivrednici traže nastavak regresiranja repromaterijala u proizvodnji s 14.000 dinara po hektaru i da resorno ministarstvo donese strategiju ruralnog razvoja jer je to uslov da poljoprivrednici koriste sredstva iz pretpristupnih fondova EU.

Poljoprivrednici su krajem maja i početkom juna prošle godine pet dana blokirali puteve širom Vojvodine, a blokade su uklonili pošto su se s Ministarstvom za poljoprivredu dogovorili o isplati subvencija. Tada je dogovoreno da će isplata subvencije od 14.000 dinara po hektaru za posed veličine do 30 hektara biti završena do kraja 2011, a da će subvencije za preostalih 70 hektara biti isplaćivane od 1. januara 2012.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poljoprivreda, Subvencije, Protesti

Ličnosti: Dušan Petrović, Ilija Grujić

Institucije: Ministarstvo poljoprivrede i trgovine Srbije


Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi