emg home

RSS

Đilas: DS može s DSS-om u Beogradu

28. mart 2012. | 10:07 11:01

Izvor: "Večernje novosti", Beta

Zamenik predsednika Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio da je spreman da posle izbora vlast u Beogradu formira i s Demokratskom strankom Srbije.

Upitan s kim bi pravio vlast u Beogradu, Đilas je za Večernje novosti rekao da ne vidi zašto DSS sutra ne bi bio deo vlasti, bez obzira na razliku u domenu tzv. visoke politike. "Te politike u vođenju Beograda nema, ovde se rešavaju svakodnevni problemi", rekao je on.

Đilas, gradonačelnik Beograda, rekao je da nije spreman za koalicije sa strankama koje vlast na čijem je on čelu nazivaju lopovskom. "Logično je da ne idemo sa onima koji nas nazivaju lopovima i hohštaplerima", rekao je Đilas.

 

DSS: Formiranje vlade i vlasti u Beogradu povezano
DSS smatra da formiranje vlasti u Beogradu ne može biti odvojeno od pitanja formiranja vlade Srbije, rekao je danas portparol DSS-a Petar Petković.

DSS kao neprihvatljiv odbacuje Đilasov predlog da se formiranje buduće vlasti u Beogradu odvoji od politike i političkih načela jer smatra da bi to značilo da će takva vlast predstavljati zbir golih pojedinačnih interesa, rekao je Petković.

DSS se iz najdubljih uverenja zalaže za političku i vojnu neutralnost Srbije i Beograd treba da bude ključna okosnica političke neutralnosti, rekao je on.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>

Povezani naslovi