emg home

RSS

Blokade puteva širom Vojvodine

30. mart 2012. | 09:41

Izvor: Beta

Grad: Novi Sad

Član organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Miroslav Ivković izjavio jutros da su blokirani mnogi putevi u Vojvodini jer policija ne dozvoljava poljopirvrednicima da se kreću traktorima.

Ivković je rekao da su od noćas u blokadi stari put Subotica-Novi Sad kod Rimskih šančeva, Novi Sad-Temerin na Temerinskoj petlji, Pančevo-Kovačica, mostovi kod Titela, Žablja i Čente, prilazi Inđiji, Staroj Pazovi, Novoj Pazovi i Opovu i neki manji putni pravci.

"Jutros su počeli da nam se priključuju i poljoprivrednici koji juče nisu mogli da učestvuju u protestu, kako bismo stvorili još jaču energiju da se probijemo do Beograda", rekao je Ivković.

On se izvinio svim građanima i rekao da do blokada puteva ne bi ni došlo da se policija nije isprečila pred oko 4.000 poljoprivrednika na traktorima na putu za Beograd. "Mi želimo da propustimo sva vozila, ali im policija svojim blokadama to ne dozvoljava, kako bi to pripisala nama", rekao je Ivković.

Poljoprivrednici podneti tužbu Ustavnom sudu Srbije zbog uskraćivanja prava na slobodu kretanja, a Ivković je rekao da je upućen dopis ministrima za unutrašnje poslove i pravosuđe Ivici Dačiću i Snežani Malović sa zahtevom da da odgovore čija je odluka da poljoprivrednicima bude uskraćeno to pravo.

"Svi poljoprivrednici su sa ispravnim traktorima i svim zakonskim propisima u saobraćaju i ne shvatamo zašto ovakav odnos prema nama. Poljoprivrednici će dobro zapamtiti ko im je onemogućio kretanje po zemlji jer je to dokaz da smo mi građani drugog reda", rekao je Ivković.

Poljoprivrednik Ilija Grujić rekao je da su njegove kolege, kud god su krenuli u vožnju, ispravnim traktorima, došli u situaciju da budu zablokirani na više pravaca, odakle ne mogu da se upute ka Beogradu u legitimnu protestnu vožnju. "Mi imamo mogućnosti da zaobiđemo blokade skoro na svakom mestu i da se uputimo prema Beogradu, ali do sada tu mogućnost nismo koristili", rekao je Grujić.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poljoprivreda, Subvencije, Protesti

Ličnosti: Ivica Dačić, Snežana Malović, Miroslav Ivković, Ilija Grujić


Unesite tekst komentara:

26. april 2012. 13:36:56

| Svaka cast

0

jadan seljak nema za leba a jos i to malo oce da mu uskrate netreba nama beograd...:D

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17