emg home

RSS

Petrović: Nov način subvencionisanja snižava cene

28. mart 2012. | 15:55

Izvor: Beta

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je danas da će novi način subvencionisanja poljoprivredne proizvodnje omogućiti da se na duži rok stabilizuju cene namirnica i istovremeno ne ugroze interesi poljopriverdnika."Način novog subvencionisanja po ostvarenoj proizvodnji je pravičniji i ekonomski funkcionalniji nego dosadašnje izdvajanje od 14.000 dinara po hektaru", kazao je on na konferenciji za novinare.

Petrović je dodao da će novim načinom subvencionisanja biti obuhvaćen veći broj poljoprivrednih gazdinstava nego do sada i da će se dobiti više sirovina za prerađivačku i prehrambenu industriju.

On je ocenio da će biti povećana poljoprivredna proizvodnja, a time i izvoz, kao da će novi način subvencionisanja uvećati bruto domaći priozvod (BDP) u proizvodnji hrane.

"Preuzimam potpunu odgovornost za ovakvu poljoprivrednu politiku", rekao je Petrović i dodao da je to put da jedan od najvećih resursa Srbije bude pretvoren u ozbiljan instrument za pobljšanje životnog standarda.

Vlada Srbije usvojila je danas tri uredbe za podsticanje ratarske proizvodnje u 2012. godini, kojoma je prvi put predviđeno da se subvencije daju po količini proizvoda.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>