emg home

RSS

Petrović: Velike mogućnosti saradnje sa Austrijom u agraru

26. mart 2012. | 18:19

Izvor: Beta

Srpski ministar poljoprivrede trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović izjavio je danas u Beču da su velike mogućnosti da u proizvodnji hrane Srbija i Austrija značajno unaprede saradnju.Petrović se tokom današnje posete Beču sastao sa austrijskim ministrom poljoprivrede, šumarstva, životne sredine i vodoprivrede Nikolausom Berlakovićem, a glavna tema razgovora bila je učešće Austrije kao zemlje partnera i austrijskih kompanija na velikom Poljoprivrednom sajmu koji će u maju biti održan u Novom Sadu.

"Osvajanje statusa kandidata za članstvo u EU još jednom je potvrdilo Srbiju kao mesto gde su investitori dobrodošli a prilike koje vladaju u Austriji pokazuju veliko interesovanje za investiranje u našu zemlju", rekao je Petrović nakon sastanka.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog ministarstva, Petrović je podsetio da je spoljnotrgovinska razmena Srbije i Austrije u porastu i da je prošle godine srpski izvoz povećan za 60 miliona dolara.

Prema njegovim rečima, saradnja sa Austrijom u agraru je velika šansa za mala i srednja preduzeća iz Srbije koja u preradi hrane mogu da ostvare veliki napredak.

"Austrija je jedna od vodećih zemalja u proizvodnji organske hrane čije je tržište u stalnom porastu u celoj EU", ocenio je Petrović i dodao da se na tom polju očekuje uspešna saradnja dva ministarstva.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

11. jun - 17. jun 2012.

>>
PON
11
UTO
12SRE
13ČET
14PET
15SUB
16NED
17

Povezani naslovi