emg home
RSS

Postignut dogovor Dragina i predstavnika Salforda

08. septembar 2010. | 18:38

Izvor: Beta

Kompanija Imlek nastaviće smanjenje izvoza mleka i mlečnih proizvoda na okolna tržišta dok se ne postigne stabilnost snabdevanja u Srbiji, saopšteno je danas iz te kompanije nakon razgovora ministra poljoprivrede Saše Dragina sa rukovodstvom Imleka."Imlek će preko svoje matične kompanije Dunav hrana grupa, koja je najveći regionalni proizvođač hrane i pića, obezbediti da se prema Srbiji preusmere svi raspoloživi viškovi sirovog mleka", preneo je generalni direktor kompanije Imlek, koja posluje u većinskom vlasništvu investicionog fonda Salford, Slobodan Petrović ministru Draginu.

Tokom razgovora je analizirana aktuelna situacija u snabdevanju tržišta mlekom i mlečnim proizvodima i problemima farmera u primarnoj proizvodnji sirovog mleka.

Ministar Dragin potvrdio je da će Vlada reagovati vanrednim merama u sektoru mlekarstva putem povećanja subvencija koje će, osim farmera -fizičkih lica, od sada dobijati i farmeri-pravna lica i zahtevao podršku sa Imlekove strane.

Imlek će nastaviti da čini sve što je u njegovoj moći u okviru širih mera koje će u budućnosti usaglašavati sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u cilju stabilizacije tržišta mleka u Srbiji.

Direktor kompanije Imlek upoznao je resornog ministra sa činjenicama u vezi sa kompanijom, a koje, kako se navodi, bitno koriguju sliku koja je o toj kompaniji u poslednje vreme često iznošena u javnosti.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Mleko

Ličnosti: Saša Dragin

Kompanije: Imlek, Salford


Unesite tekst komentara:

<<

08. novembar - 14. novembar 2010.

>>

Povezani naslovi