emg home
RSS

Tema:   Imlek

Beko: Neka Tadić objasni poziv tajkunima

21. novembar 2010. | broj komentara 1

Biznismen Milan Beko pozvao predsednika Srbije Borisa Tadića da objasni šta tačno znači njegov poziv tajkunima da vrate Srbiji nešto od svog bogatstva jer poslovna javnost to doživljava kao upozorenje i moguću najavu naplate ekstraprofita.

Skuplji mleko i mlečni proizvodi

20. novembar 2010. | broj komentara 0

Dugotrajno mleko Imleka od danas skuplje za 1,8 dinara po litru, a mlečni proizvodi za oko tri dinara.

Imlek očekuje lagani rast prihoda

15. novembar 2010. | broj komentara 0

Kompanija Imlek, najveća domaća industrija mleka, objavila je plan poslovanja za drugo polugođe u kojem se predviđa lagani rast vrednosti prodaje, uprkos problemima sa sirovinom s kojima se suočava mlekarska industrija.

Poskupljuju Imlekovi proizvodi

12. novembar 2010. | broj komentara 0

Dugotrajno mleko će od 20. novembra biti skuplje za 1,8 dinara, a drugi proizvodi za do 3 dinara, najavljeno je danas iz "Imleka".

Proizvođači dogovorili sa Imlekom povećanje cene mleka

11. novembar 2010. | broj komentara 0

Udruženje proizvođača mleka Srbije saopštilo je danas da je sa kompanijom Imlek postiglo dogovor da otkupna cena sirovog mleka ekstra klase bude povećana sa sadašnjih 26, odnosno 28 dinara za litar na 32 dinara i to za novembar i decembar.

Imlek: Odluka suda neutemeljena

4. novembar 2010. | broj komentara 0

Imlek saopštio da je odluka Upravnog suda da odbije njenu tužbu protiv Komisije za zaštitu konkurencije, koja ju je proglasila monopolistom na tržištu mleka, neutemeljena i neuverljiva.

Sud: Danube Foods Group zloupotrebio monopolski položaj

2. novembar 2010. | broj komentara 0

Danube Foods Grup ima monopol na tržištu otkupa mleka i taj je monopol zloupotrebila, proizlazi iz presude Upravnog suda. Upravni sud je odbio tužbu Imleka iz Beograda i Mlekare iz Subotice protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije u predmetu zaštite konkurencije.

Imlek: U oktobru očekujemo stabilizaciju na tržištu mleka

9. septembar 2010. | broj komentara 0

Generalni direktor kompanije Imlek Slobodan Petrović izjavio je danas da od oktobra očekuje stabilizaciju situacije na tržištu mleka, a nakon najave Ministarstva poljoprivrede da će promeniti politiku subvencionisanja prema velikim proizvođačima.

Postignut dogovor Dragina i predstavnika Salforda

8. septembar 2010. | broj komentara 0

Kompanija Imlek nastaviće smanjenje izvoza mleka i mlečnih proizvoda na okolna tržišta dok se ne postigne stabilnost snabdevanja u Srbiji, saopšteno je danas iz te kompanije nakon razgovora ministra poljoprivrede Saše Dragina sa rukovodstvom Imleka.

Konsultantske veze državnih funkcionera

30. avgust 2010. | broj komentara 0

U poslednjih osam godina Agencija za privatizaciju je isplatila četiri milijarde dinara (40 miliona evra) budžetskog novca raznim konsultantskim i revizorskim kućama. Za to vreme sa Agencijom su sarađivale 43 ovakve firme, a četvrtina ukupne sume otišla je u svega četiri

Dragin: Za tajkune nema subvencija do 2020.

26. avgust 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin rekao je u intervjuu za Ekonom:east magazin da će i u narednoj deceniji poljoprivredna politika biti usmerena isključivo na mala porodična gazdinstva, što će biti definisano Strategijom 2020.

Neće biti obustave isporuke sirovog mleka

21. avgust 2010. | broj komentara 0

Konzorcijum proizvođača sirovog mleka neće obustaviti isporuku mleka prerađivačima, kako je najavljeno za 22. avgust, potvrdio portparol Konzorcijuma Uroš Šećerov.

Imlek: Bez pomoći države ili uvoza, nestašice mleka do kraja godine (VIDEO)

18. avgust 2010. | broj komentara 0

Generalni direktor kompanije Imlek Slobodan Petrović rekao je danas da će do kraja godine Srbija imati problem sa nestašicom mleka ukoliko država ne pomogne proizvođačima i ukoliko se ne dozvoli uvoz.

Asocijacija poljoprivrednika za veću otkupnu cenu

18. avgust 2010. | broj komentara 0

Asocijacija poljoprivrednika ocenila je danas da je otkupna cena sirovog mleka veoma niska i da odgovornost za novonastalu situaciju treba da snose isključivo otkupljivači i prerađivači mleka.

Najavljeno poskupljenje Imlekovih proizvoda

14. avgust 2010. | broj komentara 0

Kompanija "Imlek" će sutra povećati otkupnu cenu sirovog mleka za 10 odsto, što će značiti poskupljenje gotovih proizvoda za pet procenata.

Potvrđena zloupotreba položaja u otkupu mleka

13. avgust - 14. avgust 2010 | broj komentara 0

Komisija za zaštitu konkurencije potvrdila je zloupotrebu dominantnog položaja Mlekare iz Subotice i Industrije mleka i mlečnih proizvoda Imlek Beograd u otkupu sirovog mleka u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Petrović: Država je kriva za nestašicu mleka

12. avgust 2010. | broj komentara 0

Mleka u srpskim prodavnicama nema jer je proizvodnja sirovog mleka nedovoljna za potrebe tržišta, a država kompaniji Imlek nije dozvolila uvoz potrebnih količina, kaže za Emg.rs Slobodan Petrović, generalni direktor Danube Foods Group.

Milan Veljović: Otkupna cena mleka mora biti povećana

7. avgust 2010. | broj komentara 0

Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) mogla bi da otvori sopstvenu mlekaru ako Imlek ne bude prihvatio da mleko otkupljuje po višoj ceni od sadašnje, najavio je danas generalni direktor PKB-a Milan Veljović.

Poskupljuju sve životne namirnice

3. avgust 2010. | broj komentara 0

Građane Srbije do kraja meseca očekuje poskupljenje svih osnovnih životnih namirnica. Mleko i mlečni proizvodi - sir, pavlaka, kiselo mleko i jogurt već od danas se prodaju po ceni većoj u proseku za oko pet odsto. Ulje će narednih dana poskupeti za 11 odsto, sokovi i

Imlek povećava otkupnu i maloprodajnu cenu mleka

2. avgust 2010. | broj komentara 0

Kompanija Imlek saopštila da od sredine meseca podiže otkupnu cenu mleka 10 odsto, a maloprodajne cene mleka i mlečnih proizvoda pet odsto.

Agrokor demantuje navode o preuzimanju Carnexa

19. jul 2010. | broj komentara 2

Koncern Agrokor saopštio je danas da nije u procesu kupovine, odnosno preuzimanja mesne industrije Carnex iz Vrbasa.

Imlek pomaže poplavom ugrožene Zaječarce

12. mart 2010. | broj komentara 0

Kompanija Imlek saopštila je danas da je građanima Zaječara i zaposlenima te kompanije koji su žrtve talasa poplava Crnog i Belog Timoka, iz Fonda solidarnosti dodelio oko 400.000 dinara.

Imlek otkupljuje svoje akcije

14. januar 2010. | broj komentara 0

Beogradski Imlek [IMLK] odlučio je da po tržišnoj vrednosti otkupi do pet odsto ukupnog broja sopstvenih akcija radi sprečavanja štete, objavila je mlekara na sajtu srpskog tržišta kapitala.

Požar u Imleku, nema stradalih

3. decembar 2009. | broj komentara 0

U požaru koji je sinoć izbio u fabrici Imlek u Padinskoj skeli izgoreo pogon PET-ambalaže, nema žrtava ili povređenih.

Imleku Zeleni sertifikat za uštedu struje

27. novembar 2009. | broj komentara 0

Kompanija Imlek nagrađena je Zelenim sertifikatom za uštede struje i troškova u okviru projekta Čistija proizvodnja, saopštila kompanija.

Analize

Zabrana pušenja na javnim mestima

Pušači na kolenima

Broj 548

18. novembar 2010.