emg home
RSS

Najavljeno poskupljenje Imlekovih proizvoda

14. avgust 2010. | 16:27

Izvor: Tanjug, B92

Kompanija "Imlek" će sutra povećati otkupnu cenu sirovog mleka za 10 odsto, što će značiti poskupljenje gotovih proizvoda za pet procenata.Menadžerka za odnose sa javnošću "Imleka" Nevena Veselinović je rekla da će farmeri za litar sirovog mleka dobijati 28,50 dinara, kao i da "Imlek" ima oko 6.000 kooperanata.

Ona je kazala da je situacija na tržištu mleka takva da je isporuka mleka i dalje otežana i beleži se deficit sirovina, kao i da je isporuka mlečnih proizvoda na tržištu Srbije smanjena za 25 odsto.

"Kako bi delimično apsorbovali tu situaciju, mi preusmeravamo veći deo izvoza na Srbiju, kako bi zadovoljili potrebe domaćih potrošača", kazala je Veselinovićeva.

Komentarišući navode predstavnika određenih udruženja proizvođača mleka iznete prethodnih dana o tome da im je "Imlek" dostavio novi cenovnik, Veselinovićeva je navela da "to nije tačno i da je reč o dezinformacijama".

"Mi smo sa našim farmerima odavno postigli dogovore i sve što javno najavljujemo je pre toga sa njima već dogovoreno", rekla je Veselinovićeva, uz napomenu da asocijacije proizvođača i udruženja farmera koje javno istupaju nisu farmeri koji isporučuju mleko "Imleku".

Veselinovićeva je kazala da je povećanje otkupne cene mleka, nažalost, kratkoročno rešenje za postojeću situaciju, dodajući da je "Imlek" na probleme prisutne na tržištu mleka upozoravao već dugo, a u poslednje vreme naročito intenzivno.

Ona je navela da se "Imlek" već godinama bavi ukrupnjavanjem sirovinske baze, farme su potpuno revitalizovane i obnovljene, a takođe se radi i na razvoju kvaliteta mleka, ukazujući da su ulaganja u te namene iznosila 50 miliona evra.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Poskupljenja, Mleko

Kompanije: Imlek


Unesite tekst komentara:

<<

08. novembar - 14. novembar 2010.

>>

Povezani naslovi