emg home
RSS

Tema:   Draginja Đurić

Mandel: Srbija treba da fiksira kurs dinara za evro

21. septembar 2011. | broj komentara 0

Nobelovac Robert Mandel ocenio je danas da bi za Srbiji bilo dobro da prvo fiksira kurs dinara za evro i da posle toga uvede valutni odbor.

Kriza u evro zoni smanjuje raspoloživost izvora kapitala

21. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Izvršnog odbora Banke inteze Draginja Đurić izjavila je danas da dalje produbljivanje krize u evro zoni stvara značajne izazove i za Srbiju jer smanjuje raspoloživost izvora kapitala koji su do sada dominantno dolazili iz EU.    

Intesa nagradila pobednike studentskog konkursa Dokaži se 100%

22. jun 2011. | broj komentara 0

Banca Intesa proglasila je danas pobednike prvog studentskog konkursa Dokaži se 100 odsto, u kom su se najbolji studenti sa svih univerziteta u zemlji takmičili za najbolji projekat iz oblasti upravljanja zadovoljstvom klijenata.

Draginja Đurić kopredsednica Poslovnog saveta

6. jun 2011. | broj komentara 0

Na osnivačkoj sednici Poslovnog saveta Srbije i Italije, održanoj u Rimu, za kopredsednicu Saveta izabrana predsednica Izvršnog odbora Banca Intesa Beograd Draginja Đurić, saopštili organizatori tog skupa.

Reprogram kredita u Intezi od maja

20. april 2011. | broj komentara 0

Predsednica Izvršnog odobra Banke Inteza u Srbiji Draginja Đurić najavila je danas da će ta banka u maju početi reprogramiranje kredita stanovništva u skladu sa preporukama vlade.

Inteza investira 45 miliona evra u novu poslovnu zgradu

20. april 2011. | broj komentara 0

Banka Inteza (Intesa) u Srbiji najavila je danas da će na jesen početi gradnju svoje nove poslovne zgrade u Beogradu, u koju će investirati 45 miliona evra.

Bankama preporučeno da prihvate reprogram kredita

8. april 2011. | broj komentara 0

Upravni odbor Udruženja banaka Srbije (UBS) odlučio je danas da preporuči svim bankama da se uključe u program odlaganja otplate kredita građana za vreme ekonomske krize.

Execom iz Novog Sada dobitnik nagrade „Blic preduzetnik“

4. mart 2011. | broj komentara 0

Firma Execom, softverska kuća iz Novog Sada koja zapošljava 55 ljudi, dobitnik je nagrade „Blic preduzetnik“ za 2010. Srpski proizvođač softvera od Bance Intesa dobio je 30.000 evra.

Pad dinara topi i kapital banaka

2. januar 2011. | broj komentara 0

Ako su naši krediti indeksirani u evrima, a kapital iskazan u dinarima, s padom vrednosti nacionalne valute po automatizmu se topi i adekvatnost kapitala banke. Naravno, mnogo je veći problem što našim dužnicima s povećanjem kursa evra rastu i rate kredita, pa potencijalno

Dodeljene EMG nagrade, Diana Dragutinović ličnost godine

9. decembar 2010. | broj komentara 6

Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović ovogodišnji je dobitnik nagrade Ličnost godine koju dodeljuje Ekonom:east media group.

Draginja Đurić: Naredne dve godine neće biti lake

5. decembar 2010. | broj komentara 0

Predsednica Izvršnog odbora Banca Intesa u Srbiji Draginja Đurić ocenila da naredne dve godine neće biti lake za srpsku ekonomiju i bankarski sektor.

Banka Intesa gradi novu poslovnu zgradu u Beogradu

30. novembar 2010. | broj komentara 0

Banka Intesa u Srbiji najavila je da će na proleće 2011. početi da gradi svoju novu poslovnu zgradu, čija je predračunska vrednost oko 45 miliona evra.

Na Bledu počeo ekonomski forum jugoistične Evrope

16. septembar 2010. | broj komentara 0

Na Bledu je danas počeo dodnevni Menadžment forum jugoistočne Evrope Bled-Kopaonik, na kojem će oko tri stotine učesnika razgovarati o budućnosti privreda i izazova menadžmenta kako bi se u regionu postiglo blagostanje. Brojnu delegaciju Srbije na forumu predvodi potpredsednik

Dvodnevni Menadžment forum na Bledu

15. septembar 2010. | broj komentara 0

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za nauku i tehnološki razvoj Božidar Đelić učestvovaće na dvodnevnom Menadžment forumu Jugoistočne Evrope Bled-Kopaonik posvećenom "Budućnostima privrede i izazovima menadžmenta", koji sutra počinje na Bledu.

Osnovan srpsko-italijanski Poslovni savet

26. april 2010. | broj komentara 0

U Beogradu danas osnovan srpsko-italijanski Poslovni savet za razvoj ekonomske saradnje dve zemlje. Deklaraciju o osnivanju potpisali ministar ekonomije Srbije Mlađan Dinkić i italijanski ministar za ekonomski razvoj Klaudio Skajola.

Draginja Đurić: Veliko interesovanje za subvencionisane kredite

20. april 2010. | broj komentara 0

Predsednica Izvršnog odbora Banke Intesa Draginja Djurić izjavila danas da je ta banka do sada primila više od 9.000 kreditnih zahteva za oko 1,5 milijardi dinara subvencionisanih dinarskih kredita za građane.

Draginja Đurić: Rizik naplate sve veći

1. mart 2010. | broj komentara 0

Kad bi sve ostale institucije u državi bile tako efikasne da bankama bude omogućeno da realizuju hipoteke blagovremeno i da pravosudni postupak mogu da završe efikasnije, bankama bi bilo mnogo lakše, rekla je Draginja Đurić, predsednica Izvršnog odbora banke Intesa na

Draginja Đurić: Krediti jeftiniji ako se smanji obavezna rezerva

21. decembar 2009. | broj komentara 0

Predsednica Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije Draginja Đurić ocenila je da bi se smanjenje stope obavezne devizne rezerve za banke omogućilo smanjenje cena kredita u Srbiji.

Jelašić najviše doprineo ublažavanju efekata krize, bankar godine Draginja Đurić

17. decembar - 18. decembar 2009 | broj komentara 1

Ekonomist Media Group je u sredu uveče u JDP-u, na svečanosti povodom desetogodišnjice i 500.broja Ekonom:easta dodelila četiri nagrade. Bankar godine je Draginja Đurić, reformama i ublažavanju posledica ekonomske krize je najviše doprineo Radovan Jelašić, Biznis lider

Privrednici predlažu skraćenje dužničkih rokova (VIDEO)

8. oktobar 2009. | broj komentara 0

Privrednici od države očekuju da uredno izmiruje obaveze, reformiše javna preduzeća, efikasnije sprečava sivu ekonomiju, skrati rokove za izmirenje dugova i onemogući dužnike da otvaraju firme, rečeno na današnjem okruglom stolu Srpske asocijacije menadžera s Vladom

Banka Intesa aktivira investicioni fond u 2010.

27. septembar 2009. | broj komentara 0

Banka Intesa u Srbiji planira da od sledeće godine aktivira investicioni fond, izjavila je predsednica Izvršnog odbora te banke Draginja Đurić.

"Strukturne reforme uslov za ekonomsku stabilnost"

27. septembar 2009. | broj komentara 0

Predsednica Udruženja banaka Srbije Draginja Đurić ocenila je da su racionalizacija broja zaposlenih u državnoj upravi i strukturne reforme preduslov za održivost ekonomske stabilnosti i napredak Srbije.

Preduzeća traže obrtni kapital

27. avgust 2009. | broj komentara 0

Stepen naplate potraživanja se osetno pogoršao i to predstavlja jedan od najvećih potencijalnih opasnosti. – Od ukupnih kredita privrede, oko 95 odsto se uredno servisira. – Suštinsko smanjenje kamatnih stopa je neodvojivo od stabilizacije ekonomskih prilika,

Banka Intesa najbolja u regionu i Srbiji

14. avgust 2009. | broj komentara 0

Banku Intesa, na osnovu analize ostvarenih poslovnih rezultata, londonski finansijski magazin Finance Central Europe proglasio je najboljom bankom srednje veličine u jugostočnoj Evropi u 2009, najboljom bankom u Srbiji, a Draginju Đurić, predsednicu Izvršnog odbora Banke

Draginja Đurić: Pregovori s MMF-om biće veoma teški

6. avgust 2009. | broj komentara 0

Predsednica Udruženja banaka Srbije Draginja Đurić ocenila da će pregovori Srbije s Međunarodim monetarnim fondom o reviziji aranžmana biti veoma teški i kako očekuje da će glavna tema pregovora biti visina budžetskog deficita.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Dodeljene nagrade EMG AWARDS

U znaku društvene odgovornosti

04. decembar 2008 u 11:12

Ekonomist Media Group je u sredu uveče, na gala-večeri EMG AWARDS, dodelila jednu tradicionalnu i četiri novoustanovljene godišnje nagrade. Bankar godine Draginja Đurić, preduzeće godine Telekom Srbija, reformama najviše doprineo Mlađan Dinkić. Nagrada za korporativnu društvenu odgovornost Soko Štarku; specijalna nagrada za medijsku kuću B92.

Ovogodišnji dobitnici

Ekonomske koristi od kandidature

Prerano za slavlje

Broj 595

20. oktobar 2011.