emg home

RSS

Inteza investira 45 miliona evra u novu poslovnu zgradu

20. april 2011. | 15:12

Izvor: Beta

Banka Inteza (Intesa) u Srbiji najavila je danas da će na jesen početi gradnju svoje nove poslovne zgrade u Beogradu, u koju će investirati 45 miliona evra.


Novo sedišta Banke Inteza u Srbiji prostiraće se na 32.000 kvadratih metara, nalaziće se u srcu poslovnog dela grada, na raskrsnici Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Trešnjinog cveta na Novom Beogradu i trebalo bi da bude završeno u poslednjem tromesečju 2013. godine.

Predsednica Izvršnog odbora Banke Inteza Draginja Đurić kazala je na konferenciji za novinare da ta investicija da govori o trajnom opredeljenju Banke Inteza da ostane u Srbiji i da šsiri poslovanje na ostale segmente kojima se bavi matična banka Inteza Sanpaolo iz Milana.

Đurićeva je kazala da će investicija u novu poslovnu zgradu, koja će biti izgrađena po najsavremenijim ekološkim i građevinskim standardima, omogućiti upošljavanje domaćih građevinara.

"Nova poslovna zgrada omogućiće bolje uslove rada za zaposlenima u Banci Inteza", istakla je ona i dodala da će u zgradi postojati i vrtić za decu zaposlenih. Đurićeva je kazala da su oko 70 odsto od više od 3.000 zaposlenih u Banci Inteza u Srbiji žene.

"To će biti jedna moderna poslovna zgrada koja će dati poslovni i urbanistički doprinos Novom Beogradu i nadamo se da će postati centar okupljanja poslovnog sveta i kulturnih dešavanja, jer će imati i te mogućnosti", naglasila je Đurićeva.

Zamenik predsednika Izvršnog odbora Banke Inteza u Srbiji Marko Kapelini (Marco Capellini) naglasio je da je italijanska bankarska grupa Inteza Sanpaolo uložila više od milijardu evra u preuzimanje i dokapitalizacije banke u Srbiji.

"Verujemo u Srbiju i namaravamo da nastavimo ulaganja u razvoj i rast poslovanja, a gradnja nove poslovne zgrade predstavlja dodatni dokaza dugoročnih planova za srpsko tržište", kazao je Kapelini.

Novo sedište Banke Inteza, koja je četvrtu godinu za redom lider na srpskom bankarskom tržištu, imaće 12 spratova površine 20.000 kvadratnih metara, odnosno dva hekatara i tri podzemna nivoa.

U zgradi će biti smešteno 1.000 zaposlenih, a biće i sedište Inteza lizinga i ostalih ćerki-firmi koje će poslovati na srpskoom tržištu.

Planirano je da se u okviru zgrade nalaze i medicinski i trening centri, restoran za zaposlene i zelena odmorišta kao ekološke oaze, a gradnja po najviše ekološkim standardima (LEED) omogućiće uštedu 30 odsto energije.

Banka Inteza Beograd je prva na srpskom bankarskom tržištu na osnovu bilansne sume od 3,2 milijarde evra, depozita od 1,9 milijardi evra i ukupnih plasmana od 2,2 milijarde evra. Ta članica Inteza Sanpaolo grupe ima 1,5 miliona klijenata, koje uslužuje 3.000 zaposlenih.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Investicije, Banke

Ličnosti: Draginja Đurić

Kompanije: Banca Intesa


Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>