emg home

RSS

Banca Intesa potpisala ugovore sa dobavljačima Fijata

07. oktobar 2011. | 14:44

Izvor: Emg.rs

Banca Intesa Beograd potpisala je, pod okriljem matične grupacije, ugovore sa ključnim dobavljačima Fijata, italijanskim kompanijama SIGIT SpA i HT&L Fitting SpA, saopštila je danas ta banka. 

Ugovor sa kompanijom SIGIT SpA iz Italije podrazumeva kreditiranje izgradnje pogona za proizvodnju plastičnih delova za Fijatova vozila u Srbiji u iznosu od 6,5 miliona evra.

Finansiranje izgradnje fabrike za sveobuhvatno sklapanje točkova za Fijatova vozila na domaćem tržištu i nabavka opreme i instalacija u ukupnom iznosu od 2,6 miliona evra predviđeno je ugovorom Banca Intesa i kompanije HT&L Fitting SpA. Oba ugovora podrazumevaju dugoročni zajam na rok od 10 godina, navodi se u saopštenju.

„Svekupni oporavak i podsticanje razvoja domaće privrede dominantni je činilac u realizaciji uspešnog poslovanja Banca Intesa. U skladu sa takvim poslovnom filozofijom, Banca Intesa kontinuirano prepoznaje i podržava progresivne investicije od velikog značaja za zajednicu u kojoj posluje. Verujem da ćemo kroz ove projekte  dati doprinos razvoju automobilske industrije i još važnije, otvoriti nova radna mesta, stvarajući plodno tlo za dalji napredak domaćeg tržišta“, izjavio je Marko Kapelini (Marco Capellini), zamenik predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa.  

Kompanija SIGIT SpA iz Italije, sa  otvorenim predstavništvom u Srbiji, jedan je od pet ključnih dobavljača delova za Fijatova vozila. Osim firme u Italiji, SIGIT SpA ima proizvodni pogon u Turskoj, Rusiji i Poljskoj gde kompanija Fijat proizvodi automobil Fijat Panda.

SIMEST, investicioni fond italijanske vlade imaće udeo od 49 odsto u ogranku ove firme u Srbiji. Prihodi Grupe u 2010. godini iznosili su 44 miliona evra, dok je profit pre odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije iznosio 3,9 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Kompanija HT&L Fitting SpA je lider u pružanju sveobuhvatnih usluga sklapanja točkova u Italiji i ključni dobavljač Fijata Poljskoj. 

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

12. decembar - 18. decembar 2011.

>>
PON
12
UTO
13SRE
14ČET
15PET
16SUB
17NED
18

Povezani naslovi