emg home
RSS

Tema:   BBC

BBC planira da otpusti 2.000 zaposlenih

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Britanski Bi-Bi-Si (BBC), najveći audiovizuelni javni servis na svetu, objavio je danas plan štednje kojim je pored ostalog predviđeno ukidanje 2.000 radnih mesta do 2017. godine.

Štrajk novinara BBC-ja zbog otpuštanja

1. avgust 2011. | broj komentara 0

Novinari Bi-Bi-Si (BBC) stupili su danas u 24-časovni štrajk zbog najavljenih otpuštanja, pa je došlo do poremećaja u emitovanju informativnih emisija.

BBC ukida program na srpskom

26. januar 2011. | broj komentara 1

Svetski servis BBC planira da otpusti 650 ljudi, to jest četvrtinu zaposlenih, u sledeće dve godine, u okviru Vladinih mera štednje. Biće ukinuti programi na pet jezika, uključujući srpski.

BBC: Mediji u Srbiji se ne bave životnim temama (VIDEO)

19. novembar 2010. | broj komentara 0

Mediji u Srbiji u izveštavanju o evropskim integracijama malo pažnje posvećuju temama koje utiču na svakodnevni život građana već uglavnom prenose izjave političara i prate zvanične sastanke, pokazalo je danas objavljeno istraživanje britanske televizije BBC.

Štrajk radnika BBC-ja zbog plana o reformi penzija

5. novembar 2010. | broj komentara 0

Članovi Nacionalnog sindikata novinara počeli danas dvodnevni štrajk u BBC-ju zbog predloženog plana o reformi penzija. Taj sindikat ima 4.100 članova u BBC-ju.

BBC: ETA proglasila prekid vatre

5. septembar 2010. | broj komentara 0

Oružana baskijska separatistička grupa ETA proglasila je prekid vatre, prenosi danas britanski BBC.

Izvinjenje BBC-ja zbog nepristojnosti novinara

18. avgust 2010. | broj komentara 0

Britanski prezenter vremeneske prognoze Tomaš Šafernaker izvinio se pošto je u programu BBC-a kolegi pokazao srednji prst.

Rompej: Neophodnost ekonomskih reformi u EU

14. jun 2010. | broj komentara 0

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej ocenio je da je šesnaestočlana evrozona prošlog meseca bila na ivici propasti, koja bi izazvala svetsku krizu.

NUNS: Đorđe Vlajić podneo ostavku

2. jun 2010. | broj komentara 0

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Đorđe Vlajić podneo je ostavku iz ličnih razloga, saopštio je danas NUNS.

Plate direktora BBC-ja izazvale buru u javnosti

26. jun 2009. | broj komentara 0

Podaci o troškovima i platama čelnih ljudi BBC-ja, objavljeni juče na osnovu britanskog zakona o slobodi informacija, danas su izazvali burnu raspravu u javnosti.

Novinarski izveštaji kao uzroci bankarske krize?

5. februar 2009. | broj komentara 0

Britanski novinari su odbili optužbe domaćih zakonodavaca da nose deo krivice za domaću bankarsku krizu koja je naterala vladu da potroši desetine milijardi funti sterlinga kako bi spašavala domaći bankarski sektor i kompromitovane institucije u njemu.

Analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.