emg home
RSS

Tema:   Eurobank EFG

Banke će poslušati sugestiju guvernera u Nedelji štednje

12. oktobar 2011. | broj komentara 0

Banca Intesa i Eurobank EFG, prva i peta po veličini banka u Srbiji, saopštile su da će voditi računa o sugestijama guvernera Narodne banke Srbije da u Nedelji štednje banke ne povećavaju previše kamate.

Najavljeno spajanje grčke Alfa i Eurobanke

27. avgust 2011. | broj komentara 0

Dve grčke banke - Alfa banka (Alpha) i Eurobanka - nalaze se pred spajanjem, javile su danas grčke televizije.

Banke u prvom tromesečju zaradile 38 odsto više

21. jun 2011. | broj komentara 0

Banke u Srbiji u prvom tromesečju ostvarile dobitak pre oporezivanja od 9,6 milijardi dinara, što je 38 odsto više nego u istom periodu prošle godine, objavila Narodna banka Srbije.

Otvoren preuređeni park u V.Banji uz pomoć Eurobanke EFG

16. jun 2011. | broj komentara 0

Obnovljeno i preuređeno dečje igralište u centralnom parku na gradskom šetalištu u Vrnjačkoj Banji otvorili su danas predstavnici Eurobanke EFG i opštine Vrnjačka Banja, saopštila je ta banka.   

Vujačić: Jak dinar neodrživ na duži rok

26. maj 2011. | broj komentara 1

Nije normalno da jača valuta zemlje koja ima dvocifrenu inflaciju, izjavio je u interjuu za novi broj Ekonom:easta Ivan Vujačić, član Upravnog odbora Američke privredne komore i Eurobank EFG i bivši ambasador Srbije u SAD, komentarišući jačanje dinara od početka godine.

Igralište obnovljeno sredstvima od kreditne kartice Veliko srce

11. maj 2011. | broj komentara 0

U Pančevu je otvoreno obnovljeno igralište vrtića „Veverica“ u sklopu predškolske ustanove Dečija radost zahvaljujući sredstvima prikupljenim putem MasterCard kartice „Veliko srce“, saopštila je danas Eurobank EFG.

Eurobank EFG počela primanje zahteva za reprogram kredita

10. maj 2011. | broj komentara 0

Eurobank EFG počela je da prima zahteve za reprogram kredita stanovištvu u skladu sa preporukama Udruženja banaka Srbije i Vlade Srbije, saopšteno je danas iz te banke.

Dobit Eurobanke EFG u 2010. 2,6 milijardi dinara

7. april 2011. | broj komentara 0

Eurobanka EFG u Srbiji u 2010. godini ostvarila je dobit posle oporezivanje od 2,6 milijardi dinara, a ukupna bilansna suma porasla je za 23 odsto u odnosu na prethodnu godinu, na 181 milijardu dinara, saopštila je danas ta banka.

KBC banka povećala kamatu na stambene kredite u korišćenju

5. april 2011. | broj komentara 0

KBC banka je u četvrtom tromesečju 2010. povećala kamatnu maržu kod stambenih kredita u korišćenju, i to kod kredita u evrima 1,25 procentnih poena, a kod kredita u švajcarskim francima 2,5 procentnih poena, pokazala je anketa Narodne banke Srbije.

Eurobank EFG zaključuje repo ugovore o grčkim obveznicama

3. mart 2011. | broj komentara 0

Eurobank EFG saopštila je danas da je zaključila novu seriju međubankarskih repo ugovora o grčkim državnim obveznicama sa četiri vodeće međunarodne banke, nastavljajući da jača svoju kapitalnu bazu i prisustvo na međunarodnim tržištima novca i kapitala.

Dodeljene nagrade Planeta Biznis

22. februar 2011. | broj komentara 0

Eurobank EFG dobitnik je prestižne nagrade "Planeta Biznis" za finansijsku instituciju koja je tokom 2010. godine najviše doprinela na polju korporativne društvene odgovornosti, saopštila je danas ta banka.

Keš krediti Eurobanke EFG sa fiksnom kamatnom stopom

21. februar 2011. | broj komentara 0

Eurobanka EFG saopštila je danas da je u svoju ponudu kredita stanovništvu uvela gotovinske kredite sa fiksnom kamatnom stopom u prve tri godine otplate.

Eurobank EFG: 1,4 milijardi evra za finansiranje MSP

26. januar 2011. | broj komentara 0

Eurobank EFG namenila 1,4 milijardi evra za finansiranje malih i srednjih preduzeća u Grčkoj i jugoistočnoj Evropi, to jest Rumuniji, Bugarskoj, Srbiji i Turskoj, preko Evropske investicione banke, Evropske banke za obnovu i razvoj i Međunarodne finansijske korporacije.

IFC odobrio Eurobanci EFG kredit od 38 miliona evra

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Međunarodna finansijska korporacija (IFC), članica Svetske banke, saopštila je danas da je Eurobanci EFG Srbija odobrila kredit od 38 miliona evra za proširenje obima kreditiranja mikro, malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Eurobank EFG dodelio 50 školarina najbolim studentima

16. decembar 2010. | broj komentara 0

Grupi od 50 najboljih studenata državnih univerziteta u Srbiji danas uručene jednogodišnje stipendije vrednosti 1.000 evra.

Novak Đoković proglašen za najboljeg promotera Srbije

15. decembar 2010. | broj komentara 0

Teniser Novak Đoković proglašen je za najboljeg promotera Srbije, drugu godinu za redom, u akciji Najbolje iz Srbije, saopštilo Ministarstvo za trgovinu.

Grčke banke u Srbiji odobrile 3,3 milijarde evra kredita

13. decembar 2010. | broj komentara 0

Grčke banke u Srbiji, Eurobank EFG, NLB, Alfa i Pireus bank, odobrile su privredi i građanstvu do sada ukupno 3,3 milijarde evra kredita, izjavio je danas predsednik izvršnog odbora Eurobank EFG Srbija Filipos Karamanolis.

Tigar Tyers izvoznik godine

7. decembar 2010. | broj komentara 0

Kompanija Tigar Tyers dobitnik je ovogodišnje nagrade za najboljeg izvoznika, koju dodeljuje Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza.

Dodeljene nagrade Virtus

4. decembar 2010. | broj komentara 0

Nagrade Virtus za društveno odgovorno poslovanje kompanija u Srbiji za 2010. dodeljene danas. Glavna nagrada za doprinos na nacionalnom nivou pripala Eurobank EFG . Četvrta godišnja nagrada Virtus za poslovnu filantropiju dodeljena je u Skupštini Srbije u još pet kategorija,

Skupština usvojila zakon o zaduženju za pokrivanje manjka u budžetu

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Skupština Srbije danas usvojila zakon kojim se država kod 10 poslovnih banaka zadužuje za pokrivanje manjka u budžetu.

Eurobank EFG snizila kamatnu stopu na stambene kredite

18. novembar 2010. | broj komentara 0

Eurobank EFG snizila je kamatnu stopu na nove stambene kredite indeksirane u evrima za 0,75 procenata, saopštila je danas ta banka.

Nagrade SIEPA za najboljeg izvoznika u 2010. 7. decembra

8. novembar 2010. | broj komentara 0

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza i ove godine organizuje dodelu nagrada za najboljeg izvoznika.

Bankari: Niže kamate na uloge u nedelji štednje

29. oktobar 2010. | broj komentara 0

Građani Srbije ove godine mogu da očekuju niže kamate na depozite položene u nedelji štednje, iako su bankari saglasni u oceni da treba motivisati štednju u dinarima, zaključak je bankara okupljenih na okruglom stolu magazina Bankar, dela Ekonom:east Media Group, o štednji.

Kamata na dinarsku štednju u Eurobank EFG do 10 odsto

25. oktobar 2010. | broj komentara 0

Banka Eurobank EFG na dinarsku štednju po viđenju, koju građani polože u promotivnom periodu od 31. oktobra do kraja novembra, nudi kamatu do 10 odsto.

Eurobank sponzoriše SIEPA nagradu Izvoznik 2010. godine

19. oktobar 2010. | broj komentara 0

Eurobank EFG podržaće ovogodišnji izbor za izvoznika godine u organizaciji Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA), saopštila je danas ta banka.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Filipos Karamanolis, predsednik IO Eurobank EFG

Male šanse za jeftinije kredite

04. februar 2009 u 13:40

Banke iz Srbije sada od svojih matica vuku novac uz kamatu od šest odsto, pa samim tim cena kredita privredi mora biti veća. Zaato su u sadašnjem ekonomskom okruženju krediti za podsticanje privrede realno teško mogući uz kamatu od 5-6 odsto godišnje bez garancije Vlade. Čak i velike svetske kompanije trenutno se zadužuju po mnogo višim kamatnim stopama. Srbiji predstoji još jedna bankarska konsolidacija, ali ako „padne“ i jedna, makar i najmanja banka, to bi moglo da poljulja trenutno labavo poverenje u ceo finansijski sistem.

Nedelja štednje u Srbiji

Trka na duge staze

Broj 596

27. oktobar 2011.