emg home
RSS

Tema:   Fatmir Ljimaj

Ljimaj i ostali se izjasnili da nisu krivi

12. novembar 2011. | broj komentara 0

Potpredsednik Demokratske partije Kosova i poslanik Fatmir Ljimaj i devet drugih optužnih, svi bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova, danas su se izjasnili da nisu krivi za ratne zločine nad albanskim i srpskim civilima u kampu OVK u Klečki.

Tači ispitan kao svedok u slučaju Ljimaj

11. novembar 2011. | broj komentara 0

Premijer Kosova Hašim Tači u svojstvu svedoka u slučaju Klečka ispitan juče u Prištini, piše Zeri.

Tužilaštvo: Svedok odustaje zbog smrti Zogaja

29. septembar 2011. | broj komentara 0

Potencijalni svedok Tužilaštva za ratne zločine obavestio je danas telefonom zamenika tužioca da, posle informacije o smrti drugog svedoka Agima Zogaja iz bezbednosnih razloga ne želi da svedoči u slučaju Klečka, saopštilo je Tužilaštvo.

Zaštićeni svedok na suđenju Ljimaju pronađen mrtav

28. septembar 2011. | broj komentara 0

Ključni svedok na suđenju za ratne zločine na Kosovu protiv jednog od komandanata nekadašnje OVK Fatmira Ljimaja pronađen je mrtav u jednom parku u Nemačkoj, izjavio je danas u Prištini portparol misije Euleks Nikolas Hoton.

Pritvor za Ljimaja samo početak hapšenja poslanika

24. septembar 2011. | broj komentara 0

Kućni pritvor za poslanika Skupštine Kosova i potpredsednika Demokratske partije Kosova Fatmira Ljimaja početak je hapšenja "zakonodavaca" Kosova, osumnjičenih za korupciju i organizovani kriminal, piše danas prištinski dnevnik Zeri.

Potvrđena optužnica protiv Ljimaja i drugih pripadnika OVK

2. septembar 2011. | broj komentara 0

Euleksov sud u Pristini potvrdio je danas optužnicu u slučaju Klečka protiv potpredsednika Demorkatske partije i poslanika Skupštine Kosova Fatmira Ljimaja i još devetorice bivših pripadnika OVK.

Optužnica protiv Ljimaja za ratni zločin

26. jul 2011. | broj komentara 0

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo optužnicu protiv potpredsednika Demokratske partije Kosova i poslanika Skupštine Kosova Fatmira Ljimaja zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva i zločina protiv ratnih zarobljenika, uključujući ubistva, piše Koha ditore.

Euleks: Istraga protiv Ljimaja još traje

28. april 2011. | broj komentara 0

Zamenik šefa Euleksa Endi Sparks izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da istraga u predmetu protiv Fatmira Ljimaja još nije završena.

Fatmir Ljimaj saslušan pa pušten

17. mart 2011. | broj komentara 0

Euleks je oslobodio Fatmira Ljimaja, koji je sinoć na kratko priveden na osnovu naloga zbog sumnji za počinjene ratne zločine u selu Klečka tokom sukoba na Kosovu.

Izveštaj: Tači šef grupe za trgovinu organima, drogom i oružjem

15. decembar 2010. | broj komentara 1

Izveštaj Dika Martija, izvestioca Saveta Evrope, teško optužuje premijera Kosova u ostavci Hašima Tačija za krijumčarenje heroina, oružja i ljudi i za trgovinu ljudskim organima. Tači je šef albanske grupe nalik mafijaškoj, odgovorne za krijumčarenje oružja, droge i

Vekarić: Saznanja o masovnoj grobnici u selu Klečka (VIDEO)

31. avgust 2010. | broj komentara 0

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine, u okviru istrage protiv bivšeg komandanta OVK Fatmira Ljimaja, došlo do saznanja o potencijalnoj masovnoj grobnici u selu Klečka na Kosovu, saopštio portparol Tužilaštva Bruno Vekarić.

Šest kompanija u užem izboru za izgradnju autoputa na Kosovu

2. septembar 2009. | broj komentara 0

Međuministarska radna grupa za izgradnju auto puta Verbnica-Merdare na današnjem sastanku je prihvatila predlog konsultantske kompanije Ever Šeds koja je predložila šest kompanija kao moguće izvođaće radova.

Najak: Podrška Svetske banke za autoput na Kosovu

23. jun 2009. | broj komentara 0

Svetska banka će podržati gradnju autoputa od administrativnog prelaza Merdare, na severu Kosova, do Morine, na granici sa Albanijom, izjavio predstavnik te međunarodne finansijske institucije u Prištini Randžit Najak, koji je dodao da prethodno treba utvrditi model i politiku

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.