emg home
RSS

Zaštićeni svedok na suđenju Ljimaju pronađen mrtav

28. septembar 2011. | 18:41

Izvor: Beta

Ključni svedok na suđenju za ratne zločine na Kosovu protiv jednog od komandanata nekadašnje OVK Fatmira Ljimaja pronađen je mrtav u jednom parku u Nemačkoj, izjavio je danas u Prištini portparol misije Euleks Nikolas Hoton.Hoton je rekao da nemačke vlasti istražuju smrt Agima Zogaja, poznatijeg kao "zaštićeni svedok X" na suđenju Ljimaju, poslanika Skupštine Kosova i potpredsedniku vladajuće Demokratske partije Kosova.

Hoton nije navodi druge detalje u vezi sa istragom. Zogaj je dobio status zaštićenog svedoka u zamenu za svedočenje na suđenju Ljimaju.

On je, kako piše portal Koha net, zbog zdrastvenih problema pre nekoliko dana prebačen u Nemačku. Istovremeno izvori dnevnika Koha ditore u Euleksu navode da je Zogaj juče izvršio samoubistvo.

Ljimaj i još devet bivših pripadnika nekadašnje Oslobodilačke vojske Kosova optuženi su za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika, koji su navodno izvršeni od početka 1999. godine do sredine juna 1999. godine protiv srpskih i albanskih civila, kao i protiv zarobljenih pripadnika srpske vojske i policajaca.

Zločini su se, prema optužnici, dešavali u improvizovanom pritvorskom centru Oslobodilačke vojske Kosova u selu Klečka.

Najavljeno je da bi suđenje Ljimaju i drugima trebalo da počne sredinom oktobra.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

10. oktobar - 16. oktobar 2011.

>>

Povezani naslovi