emg home
RSS

Josipović: Nisam siguran da su u Hagu pravi ljudi

20. septembar 2011. | 11:34

Izvor: Hina

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović izjavio je u Njujorku da nije siguran da su se "s hrvatske strane u Hagu našli pravi ljudi", ali da Hrvatska mora prihvatiti odluke haškog Tribunala.

Na pitanje hrvatskih iseljenika u Njujorku šta misli o radu haškog Suda i presudama generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, Josipović je u ponedeljak uveče (po lokalnom vremenu) rekao da je to "osetljivo pitanje".

"U Domovinskom ratu nažalost bilo je zločina, ali je Hrvatska vodila pravedni, odbrambeni rat. Lično, kao pravnik, nisam zadovoljan rezultatima suđenja u Hagu i ne samo kada je reč o hrvatskoj strani. Nisam siguran ni da su se s hrvatske strane tamo našli pravi ljudi", rekao je Josipović.

On je istakao da odluke Suda u Hagu treba poštovati i dodao da "greše i domaći sudovi, ali i međunarodni", prenosi agencija Hina.

Josipović je dodao da ne veruje da će najavljeno okupljanje Hrvata u Hagu u znak podrške Gotovoni i Markaču, koristiti tim generalima, ali je dodao da to spada u slobodu izražavanja.

Komentarišući stanje u Hrvatskoj, Josipović je rekao da je dobra vest završetak pregovora s EU, a manje dobra to što ekonomska situacija nije dobra.

Ivo Josipović je u ponedeljak doputovao u Njujork gde će učestvovati u radu 66. Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

03. oktobar - 09. oktobar 2011.

>>