emg home
RSS

Tema:   Ivan Gašparovič

Komorovski apelovao da EU ne zatvara vrata

27. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Poljske Bronjislav Komorovski apelovao je danas u ime srednje i istočne Evrope na početku dvodnevnog samita šefova država tog regiona u Varšavi da Evropa ne zatvara svoja vrata.

Tadić: Srbija privržena dijalogu

21. septembar 2010. | broj komentara 0

Saglasili smo se da će biti otvoren dijalog sa Prištinom, kaže predsednik Srbije Boris Tadić, posle razgovora sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom.

Propao referendum o TV pretplati i imunitetu poslanika

19. septembar 2010. | broj komentara 0

Slovaci su se izjasnili za ograničenje imuniteta poslanika i ukidanje TV pretplate, ali taj sedmi referendum je propao i ne važi jer je na njega izašlo svega 22,8 odsto od 4.730.000 registrovanih birača, saopštio je u noći između subote i nedelje rezultate slovački Ured

Slovački parlament usvojio SSP Srbije i EU

8. septembar 2010. | broj komentara 0

Slovački parlament usvojio je danas u trećem čitanju Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) Srbije i EU.

Gašparovič traži da Slovačka istraje i ne prizna Kosovo

23. jul 2010. | broj komentara 1

Predsednik Slovačke Ivan Gašparovič zatražio je danas da ta zemlja istraje i ne prizna nezavisnost Kosova i posle odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu da Priština jednostranom deklaracijom nije pogazila međunarodno pravo.

Jeremić: Ekonomska stabilnost je prednost Srbije

3. jun 2010. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić istakao je danas u Bratislavi da je Srbija, uprkos grčkoj krizi koja se osetila i na zapadnom Balkanu, ekonomski najstabilnija država među onima koje teže ka člasntvu u EU.

Gašparovič: Srbija dobro pripremljena za EU

3. jun 2010. | broj komentara 0

Slovački predsednik Ivan Gašparovič primio danas u Bratislavi ministra spoljnih poslova Srbije Vuka Jeremića i pohvalio Srbiju da se dobro priprema za članstvo u Evropskoj uniji.

Jeremić sutra u Slovačkoj

2. jun 2010. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić boraviće sutra u poseti Slovačkoj tokom koje će, pored susreta sa domaćinom, šefom slovačke diplomatije Miroslavom Lajčakom, razgovarati i sa šefom države Ivanom Gašparovičem.

Slovačka za prijateljske odnose Hrvatske i Srbije

20. maj 2010. | broj komentara 0

Predsednik Slovačke Ivan Gašparovič apelovao u Bratislavi tokom susreta s hrvatskim predsednikom Ivom Josipovićem da odnosi Hrvatske i Srbije budu prijateljski jer su oni barometar raspoloženja na Balkanu.

Gašparovič: Srbija treba da u EU uđe zajedno s Hrvatskom

9. februar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Slovačke Ivan Gašparovič potvrdio je danas na sastanku sa predsednicom Narodne skupštine Srbije Slavicom Đukić-Dejanović u Bratislavi svestranu podršku evropskoj integraciji Srbije i naglasio da bi bilo dobro kada bi Srbija ušla u Uniju zajedno sa Hrvatskom.

Tadić: Srbiji možda potrebna promena Ustava (VIDEO)

4. decembar 2009. | broj komentara 4

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je večeras u Novom Sadu da je Srbiji "možda" potrebna promena Ustava, ali je ocenio da je za to potreban politički konsenzus.

Tadić: Sačekati stav Holandije (VIDEO)

4. decembar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da ne želi da spekuliše o tome kako će Holandija glasati sledeće nedelje na sednici Saveta ministara EU o pitanju odmrzavanja Prelaznog sporazuma Srbije sa EU i pozvao medije i ministre da ne licitraju rokovima u vezi sa evropskim

Gašparovič i Đukić-Dejanović o Kosovu i EU

4. decembar 2009. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović razgovarala je danas u Beogradu sa predsednikom Slovačke Ivanom Gašparovičem o daljim koracima Srbije u pridruživanju EU, pitanju Kosova i unapređenju parlamentarne saradnje.

Cvetković pozvao slovačke privrednike da ulažu u Srbiju (VIDEO)

3. decembar 2009. | broj komentara 0

Slovački privrednici koji razmišljaju da ulažu u Srbiju mogu da računaju na razvojni buždet sa značajnim ulaganjima u infrastukturu, stabilnu poresku politiku i smanjenje javne potrošnje, poručio je premijer Mirko Cvetković obraćajući se učesnicima biznis foruma

Gašparovič i Tadić saglasni o Kosovu (VIDEO)

3. decembar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Slovačke Ivan Gašparovič kazao je danas da Slovačka neće priznati nezavisnost Kosova i ukoliko odluka suda u Hagu bude negativna po Srbiju.

Gašparovič: EU ne može ignorisati pozitivan Bramercov izveštaj

2. decembar 2009. | broj komentara 0

Slovački predsednik Ivan Gašparovič izjavio je u intervjuu za Politiku od četvrtka da se nada da bi SSP sa Srbijom mogao da bude odblokiran na sledećem sastanku Saveta ministara EU.

Slovačka traži da NATO ne zaboravi Zapadni Balkan

23. oktobar 2009. | broj komentara 0

Predsednik Slovačke Ivan Gašparovič apelovao u Bratislavi, na neformalnom sastanku ministara odbrane NATO-a da Alijansa zbog misija kao što je Avganistan ne sme da zaboravi na Zapadni Balkan.

Cvetković: Podrška Slovačke ulasku Srbije u EU

21. septembar 2009. | broj komentara 0

Mirko Cvetković je danas tokom posete Slovačkoj dobio podršku od predsednika Slovačke Ivana Gašparoviča za teritorijalni integritet Srbije i ulazak u Evropsku uniju.

Tadić: Integracija Balkana u interesu Evrope (VIDEO)

19. jun 2009. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao danas u Novom Sadu, na samitu predstavnika zemalja centralne Evrope, da je integracija Zapadnog Balkana u interesu Evrope i ocenio da će ukidanje viza za građane regiona biti najjasniji dokaz da su zemlje regiona dobrodošle u EU.

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.