emg home
RSS

Tema:   PDV

UPS: Bojkot uplate PDV-a ako država ne reši probleme

30. septembar 2011. | broj komentara 0

Plaćanje poreza na dodatu vrednost unapred je zatvorilo više od 13.000 firmi od 2008, upozorila Unija poslodavaca Srbije.

Realni pad prihoda za sedam meseci 5,6 odsto

19. septembar 2011. | broj komentara 0

Rast prihoda sektora države u prvih sedam meseci ove godine bio je niži od prosečne inflacije, tako da su ukupni javni prihodi, uključujući donacije, realno niži u odnosu na isti period prethodne godine za 5,6 odsto, objavilo je Ministarstvo finansija.

PDV ponovo na severu Kosova

19. septembar 2011. | broj komentara 0

Izmena Uredbe o izvršavanju Zakona o porezu na dodatu vrednost na teritoriji Kosova, koju je Vlada Srbije usvojila u petak 16. septembra, praktično znači uvođenje ponovne naplate PDV-a na promet roba i usluga u toj pokrajini, potvrđeno je danas Tanjugu u vladi.

Najavljena žestoka poreska kontrola u Srbiji od 1. avgusta

27. jul 2011. | broj komentara 0

Državni sekretar Ministarstva finansija Miodrag Đidić najavio je danas da će 1. avgusta poreski organi početi pojačanu kontrolu, najpre u Beogradu, a potom i drugde.

Hrvatska: Povećanje PDV-a, odricanje od božićnica

20. jun 2011. | broj komentara 0

Hrvatska do ulaska u Evropsku uniju je dužna da ukine nultu stopu poreza na dodatu vrednost na hleb, mleko, lekove, ortopedska pomagala i knjige i da naplaćuje makar pet odsto poreza.

Novi aranžman s MMF-om za tri meseca (VIDEO)

17. maj 2011. | broj komentara 0

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da veruje da će u naredna tri meseca Srbija sa MMF-om okončati pregovore i zaključiti novi aranžman.

Preduzeća se zadužuju zbog PDV umesto za investicije

7. april 2011. | broj komentara 0

Umesto da podižu kredite za investicije u mašine, opremu i visokotehnološke alate, standardizaciju i edukaciju zaposlenih, proširenje i prilagođovanje poslovnih prostorija ili za lakši plasman na strana tržišta, privrednici u Srbiji se ubedljivo najviše zadužuju

Građevinari uputili listu zahteva Vladi Srbije

6. april 2011. | broj komentara 0

Tri odbora za građevinarstvo, industriju građevinskog materijala i stambenu privredu  Privredne komore Srbije, Privredne komore Vojvodine i Privredne komore Beograda danas su ponovo uputili Vladi Srbije listu zahteva i predloga mera pošto se ove godine očekuje da

Skupština odbacila izmene Zakona o PDV-u

28. februar 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije odlučila da se ne menja porez na dodatu vrednost za hotelski smeštaj, južno voće i računare.

PDV neće biti povećan

31. januar 2011. | broj komentara 0

Vlada, kako je potvrđeno ”Novostima”, odustala od promene Zakona o PDV. Ove godine neće se ni započeti najavljivana poreska reforma

SRS predala Skupštini izmene zakona o PDV

27. januar 2011. | broj komentara 0

Srpska radikalna stranka (SRS) predala je Skupštini Srbije predloge izmena Zakona o porezu na dodatu vrednost (PDV) i Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, čijim usvajanjem bi se ublažile posledice ekonomske krize, rekao je danas poslanik SRS-a Dejan Mirović.

Deficit budžeta 107,7 milijardi dinara na kraju 2010.

18. januar 2011. | broj komentara 0

Deficit budžeta Srbije na kraju 2010. godine iznosio je 107,7 milijardi dinara jer su ukupni prihodi bili 661,9 milijardi, a rashodi 769,7 milijardi dinara, objavilo je danas Ministarstvo finansija.

Popović: Južno voće poskupelo zbog uvozničkog lobija

14. januar 2011. | broj komentara 0

Južno voće poskupelo je zbog uvozničkog lobija, a ne zbog PDV-a, jer on nije ni promenjen, rekao je za Emg.rs specijalni savetnik u Ministarstvu finansija Bogdan Popović.

PDV na računare, južno voće i hotelske usluge nepromenjen

5. januar 2011. | broj komentara 0

Porez na dodatu vrednost (PDV) na računare, južno voće i hotelske usluge iznosiće osam odsto do novog glasanja o izmenama Zakona o PDV, saopštilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Usvojene izmene nekoliko poreskih zakona

29. decembar 2010. | broj komentara 2

Skupština Srbije danas je usvojila izmene seta poreskih zakona, kojima se obezbeđuju veći prihodi budžeta u idućoj godini. Radi se o zakonima o porezu na imovinu, porezu na dodatu vrednost (PDV), porezu na upotrebu, držanje i nošenje dobara i o akcizama.

Poslanici protiv povećanja PDV na računare

27. decembar 2010. | broj komentara 0

Zamenica predsednika Odbora za finansije Skupštine Srbije Branka Ljiljak izjavila je danas da će parlament prihvatiti amandman na izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost (PDV) koji predviđa da se porez na računarsku opremu ne povećava.

Slavica Đukić-Dejanović: Budžet će biti usvojen

24. decembar 2010. | broj komentara 0

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila da će budžet za 2011.

DS podnela amandman da se PDV na računare ne povećava

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Šefica Poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Nada Kolundžija izjavila je danas da je DS podnela amandman da se ne povećava PDV na računarsku opremu.

Ministarka: PDV će (ipak) biti povećan

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Predstavljajući poslanicima predlog budžeta za 2011, ministarka finansija Diana Dragutinović je danas ponovila da će PDV na hotelske usluge biti povećan sa osam na 18 odsto.

PKS: Povećanje poreza zatvoriće hotele

22. decembar 2010. | broj komentara 0

Znatno povećanje poreza na hotelijerske usluge, predviđeno predloženim izmenama zakona o porezu na dodatu vrednost, ugroziće poslovanje hotelijera, upozorilo Udruženje za turizam i ugostiteljstvo pri Privrednoj komori Srbije.

Petković: Rast PDV-a nesrećna okolnost

21. decembar 2010. | broj komentara 0

Povećanje PDV-a sa osam na 18 osto na hotelske usluge je jedna od nesrećnih okolnosti, proizašla iz pregovora Vlade s Međunarodnim monetarnim fondom, koja nije dobra za razvoj turizma, ocenio državni sekretar za turizam Goran Petković.

Lizing kompanije traže ukidanje PDV za lizing nepokretnosti

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Asocijacija lizing kompanija Srbije (ALCS) predložila je danas da se na naknadu za lizing nepokretnosti ne plaća PDV, što je praksa i zemalja u okruženju.

Jasna Matić: Povećanje PDV-a za kompjutere loše za državu

20. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić izjavila danas da je sektor telekomunikacija ponovo stradao povećanjem poreza na dodatu vrednost za kompjutersku opremu i ocenila to kao nerazumevanje značaja te oblasti za razvoj države.

Đogović: Rast PDV-a bez većeg uticaja na standard

18. decembar 2010. | broj komentara 0

Povećanje poreza na dodatu vrednost za računare i računarske komponente, hotelske usluge i južno voće sa osam na 18 odsto neće mnogo uticati na životni standard građana, izjavio saradnik Instituta za tržišna istraživanja Saša Đogović.

Ministarka finansija: Veći PDV na kompjutere, južno voće i hotelske usluge

17. decembar 2010. | broj komentara 0

Od prvog januara će porez na dodatu vrednost za kompjutere, kompjutersku opremu, južno voće i usluge hotelskog smeštaja porasti sa osam na 18 odsto, kazala je ministarka finansija Diana Dragutinović za emg.rs

Analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.