emg home
RSS

Tema:   Telekomunikacije

Prihod tržista telekomunikacija u Srbiji 1,6 milijardi evra

26. april 2012. | broj komentara 0

Prihod na tržištu telekomunikacija u 2011. povećao se 10 odsto u odnosu na 2010. i iznosi 1,6 milijardi evra, a učešće tog sektora u bruto domaćem proizvodu je bilo 5,66 odsto, pokazuju podaci Republičke agencije za telekomunikacije.

Sindikat Telekoma: Država treba da ostane većinski vlasnik

28. januar 2012. | broj komentara 0

Predsednik Sindikata Telekoma Srbije Miroslav Joksimović izjavio je da sindikat od države zahteva da ostane većinski vlasnik i da ne prodaje većinski udeo u toj telekomunikacionoj kompaniji.

Telekom preuzeo 20 odsto svojih akcija od grčkog OTE-a

26. januar 2012. | broj komentara 0

Telekom Srbije preuzeo je danas 20 odsto akcija grčkog preduzeća OTE u toj srpskoj telekomunikacionoj kompaniji, po ceni od 380 miliona evra.

Kovačević: Telekom da proda akcije ako je kamata veća od profita

25. januar 2012. | broj komentara 1

Telekom Srbija bi trebalo da proda 20 odsto akcija koje će sutra otkupiti od grčkog OTE-a i isplati kredit ako je kamata na pozajmicu veća od profitne stope kompanije, ocenio ekonomista Milan Kovačević.

Telekom uzeo kredit od 470 miliona evra

17. januar 2012. | broj komentara 0

Telekom Srbija saopštio da je potpisao ugovor o kreditu od 470 miliona evra s 19 domaćih i međunarodnih banaka, a čiji je rok dospeća tri godine.

Jonsen: Dvocifren rast prihoda Telenora u 2011.

8. januar 2012. | broj komentara 0

Generalni direktor Telenora Srbija Ćel Morten Jonsen izjavio da će ta kompanija imati dvocifreni rast prihoda u 2011. i da će se približiti prvoj poziciji među srpskim mobilnim operatorima.

Telekom Srbija otkupio akcije od OTE-a

30. decembar 2011. | broj komentara 1

Telekom Srbija objavio da je s grčkom kompanijom OTE danas u Atini potpisao ugovor o otkupu 20 odsto akcija tog manjinskog partnera, po ceni od 380 miliona evra.

Magyar Telekom plaća 95 miliona dolara kazne za korupciju

30. decembar 2011. | broj komentara 0

Sud SAD i Komisija SAD za hartije od vrednosti saopštili da je Magyar Telekom, deo Deutsche Telekoma, prihvatio da plati više od 95 miliona dolara zbog optužbi o kršenju antikorupcijskih pravila.

Telekom Srbija odobrio kupovinu akcija od OTE-a

17. decembar 2011. | broj komentara 0

Upravni odbor i Skupština akcionara akcionarskog društva Telekom Srbija odobrili otkup 20 odsto akcija od manjinskog partnera, grčke telekomunikacione kompanije OTE, po ceni od 380 miliona evra, saopštio Telekom.

Cvetković: Ugovorena cena i način otkupa udela OTE-a u Telekomu

16. decembar 2011. | broj komentara 0

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je ugovorena cena i način otkupa 20 odsto udela grčke kompanije OTE u Telekomu Srbija, ali da nisu završeni razgovori o detaljima poput pravnih formulacija i sigurnosti za obe strane.

Tadić: Telekom što pre treba da izađe na berzu

7. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da kompanija Telekom Srbija što pre treba da izađe na berzu.

Đilas: Država da postane stopostotni vlasnik Telekoma

6. decembar 2011. | broj komentara 0

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predstavnici Konfederacije slobodnih sindikata složili su se danas da je u ovom trenutku dobro da država postane "stoprocentni" vlasnik Telekoma Srbije.

Dogovor o otkupu akcija Telekoma od OTE u završnoj fazi

6. decembar 2011. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković izjavio je danas da je dogovor o otkupu 20 odsto akcija Telekoma Srbija od grčkog OTE-a manje-više postignut.

AT&T povlači ponudu za kupovinu T-mobajla

30. novembar 2011. | broj komentara 0

Druga po veličini američka mobilna mreža Ej Ti end Ti (AT&T) povukla je ponudu za kupovinu rivalskog Ti-mobajla (T-Mobile USA Inc.) za 39 milijardi dolara.

OTE potvrdio da pregovara o prodaji akcija Telekoma Srbija

29. novembar 2011. | broj komentara 0

Grčka telekomunikaciona kompanija OTE objavila da pregovara s Telekomom Srbija o prodaji 20 odsto akcija u toj srpskoj telekomunikacionoj kompaniji. Pošto su pregovori u toku ne možemo da govorimo o ishodu niti o rasporedu razgovora, objavio je OTE na Atinskoj berzi.

Srbija će ponovo imati inspektora za telekomunikacije

28. novembar 2011. | broj komentara 0

Srbija će od 2012. ponovo imati inspektora koji će nadzirati oblast telekomunikacije, izjavio je danas savetnik u Upravi za digitalnu agendu Ministarstva za kuturu, informisanje i informaciono društvo Slobodan Marković.

Telekom Srbija otkupljuje udeo OTE-a?

28. novembar 2011. | broj komentara 0

Telekom Srbija pokušava da se zaduži za 500 miliona evra kako bi kupovinom sopstvenih akcija otkupio udeo od 20 odsto akcija u vlasništvu grčke telekomunikacione kompanije OTE, navodi Bloomberg.

Telekom: Postoji mogućnost otkupa akcija OTE

24. novembar 2011. | broj komentara 0

Telekom Srbije potvrdio je danas da postoji mogućnost da bude otkupljeno 20 odsto akcija koje u tom telekomunikacionom preduzeću ima grčki OTE.

Ćirić: Srbija treba da otkupi akcije OTE-a u Telekomu

3. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za ekonomiju Nebojša Ćirić rekao je da bi bilo korisno da Srbija otkupi 20 odsto akcija Telekoma Srbija od grčke kompanije OTE.

Budući akcionari Telekoma osnovali udruženje

25. oktobar 2011. | broj komentara 0

Sindikati Nezavisnost iz Telekoma Srbije i PTT-a osnovali su danas udruženje budućih akcionara Telekoma - Nezavisni akcionari Telekoma Srbija (Natels).

Mobilne telefone u Srbiji koristi 4,8 miliona građana

18. septembar 2011. | broj komentara 0

U Srbiji više od 4,8 miliona ljudi koristi mobilni telefon, što je 15.000 više nego u prošloj godini, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

Vrednost tržišta telekomunikacija 1,5 milijardi evra

14. septembar 2011. | broj komentara 0

 Vrednost tržišta telekomunikacija u Srbiji je 1,5 milijardi evra, što je pet odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavila je danas Republička agencija za telekomunikacije (Ratel).

Sindikati traže da Telekom Srbija izađe na berzu

1. septembar 2011. | broj komentara 0

Sindikati u Telekomu Srbija će insistirati na tome da akcije tog preduzeća budu na berzi najkasnije krajem septembra ili početkom oktobra, izjavio predsednik Sindikata Telekoma Srbija Miroslav Joksimović.

Telekom Srbija postao vlasnik Arene Sport

26. avgust 2011. | broj komentara 0

Kompanija Telekom Srbija saopštila je danas da je za 7,7 miliona evra dokapitalizovala kompaniju HD WIN i stekla 51 odsto vlasništva nad sva četiri televizijska kanala "Arena Sport".  Telekom će korisnicima od 1. septembra ponuditi gledanje televizijskih

Telenor: Nismo tražili poskupljenje fiksne telefonije

19. avgust 2011. | broj komentara 0

Kompanija Telenor je danas saopštila da od Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) i Telekoma Srbije nije tražila veće cene fiksne telefonije.

Analize

Branko Radujko, generalni direktor Telekoma Srbija

Težak teret monopola

12. decembar 2008 u 09:30

Glavno pitanje je šta država, kao većinski vlasnik kompanije, želi da postigne privatizacijom. Ako želi više novca za određeni paket akcija, tenderska prodaja je optimalnije rešenje od inicijalne javne ponude. Projekcijom budžeta Srbije za sledeću godinu predviđeno je da Telekom državi isplati dividendu od šest milijardi dinara, dok će OTE dobiti 1,5 milijardi dinara

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.