emg home
RSS

Tema:   Borba protiv korupcije

Počela kampanja za suzbijanje korupcije u zdravstvu

20. jul 2011. | broj komentara 0

Udruženje Roditelj i građanska inicijativa Majka hrabrost pokrenuli kampanju radi ohrabrivanja ljudi da prijave korupciju u zdravstvenim službama zaduženim za reproduktivno zdravlje žena, izjavila predsednica udruženja Roditelj Dragana Soćanin.

Parlament podržao rad nezavisnih tela

14. jul 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije podržala je danas rad nezavisnih tela i pozvala državne organe da obezbede uslove za njihov samostalan i nesmetan rad.

Vlada ispituje pet firmi Milana Beka

17. jun 2011. | broj komentara 1

Vladi Srbije je iz Brisela upućeno pismo u kome se navodi da proces koji treba da bude apsolutni prioritet jeste borba i rešavanje slučajeva visoke korupcije. Kako „Blic“ saznaje, u pismu su targetirana 24 slučaja prodaje ili privatizacije koje je neophodno ispitati.

Čupić: Tajne službe ucenile ljude na svim nivoima vlasti

26. maj 2011. | broj komentara 1

Član Agencije za borbu protiv korupcije Čedomir Čupić izjavio da je jedan od osnovnih preduslova za borbu protiv korupcije otvaranje dosijea saradnika tajnih službi. "Onda bismo videli da li su, na primer, današnji bogataši zapravo saradnici, ili možda i oficiri,

Agencija: Slobodan Milosavljević prekršio Zakon

20. maj 2011. | broj komentara 1

Bivši ministar za trgovinu Slobodan Milosavljević prekršio Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije stupajući na dužnost savetnika u Privrednoj komori Srbije, a Agencija za borbu protiv korupcije će zbog toga početi postupak kako bi utvrdila kako je do tog propusta

Potrebna zaštita za ljude koji prijavljuju korupciju

5. maj 2011. | broj komentara 0

Predstavnici nevladinih organizacija i regulatornih tela saglasili su se danas da je u Srbiji potrebno zakonski regulisati zaštitu takozvanih uzbunjivača koji prijavljuju slučajeve korupcije i u oceni da sadašnja zakonska rešenja nisu adekvatna visokom stepenu korupcije.

Savet iznenađen brzom reakcijom Vlade na Bekovo pismo

15. april 2011. | broj komentara 0

Savet za borbu protiv korupcije saopštio da je iznenađen brzinom kojom je Vlada Srbije reagovala na pismo biznismena Milana Beka kojim je tražio da ga Vlada zaštiti od Saveta.

Marković: Policija posvećena borbi protiv korupcije

5. april 2011. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dragan Marković izjavio da je policija posvećena borbi protiv korupcije.

Svako ko je primio mito mogao bi da ostane bez staža i imovine

4. april 2011. | broj komentara 0

Poreska uprava će predložiti Ministarstvu finansija da svakome za koga se utvrdi da je primao mito država oduzme imovinu i izbriše radni staž, kaže u intervjuu za „Blic” direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević, uz očekivanje da će zakoni koji

Za godinu dana nova strategija i akcioni plan za borbu protiv korupcije

30. mart 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo pravde priprema novu strategiju i akcioni plan za borbu protiv korupcije, izjavio danas državni sekretar tog ministarstva Slobodan Homen.

Beko se žali premijeru na Vericu Barać

30. mart 2011. | broj komentara 0

Biznismen Milan Beko je početkom marta zatražio od predsednika Vlade Srbije Mirka Cvetkovića da ga zaštiti od rada Saveta za borbu protiv korupcije.

Šutanovac: Čvrsta volja za borbu protiv korupcije

27. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar odbrane Dragan Šutanovac ocenio da u zemlji postoji snažna politička volja za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ne samo zato što je to uslov evropskih integracija već i zbog potrebe da se stvore jake i stabilne institucije koje bi dovršile reforme

Homen: Potrebna nova strategija za borbu protiv korupcije

17. februar 2011. | broj komentara 0

Srbiji je potrebna nova strategija za borbu protiv korupcije jer su strategija i akcioni plan iz 2005. i 2006. iscrpljeni, rekao danas sekretar u Ministarstvu za pravdu Slobodan Homen.

Transparentnost: Napadi na Varicu Barać posledica nereagovanja nadležnih

12. februar 2011. | broj komentara 0

Transparentnost Srbija ocenila da su pritisci Milana Beka na predsednicu Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać posledica nereagovanja Vlade i tužilaštva na izveštaje Saveta.

Savet: Nova tužba Milana Beka protiv Verice Barać

11. februar 2011. | broj komentara 0

Savet za borbu protiv korupcije saopštio da je Milan Beko podneo još jednu tužbu protiv predsednice Saveta za Verice Barać i tražio naknadu materijalne štete od dva miliona dinara.

Savet: Ispitati poreklo i tokove novca tajkuna

7. februar 2011. | broj komentara 0

Savet za borbu protiv korupcije traži od državnih institucija da ispitaju poreklo i tokove novca srpskih tajkuna koji su kupovali preduzeća u Srbiji.

Transparentnost Srbija: Odgovori na Upitnik EK nepotpuni

28. januar 2011. | broj komentara 0

Odgovori koje je Srbija poslala Evropskoj komisiji u vezi sa stepenom korupcije i borbom protiv nje nisu netačni, ali su nepotpuni jer se ne vodi evidencija o primeni mnogih propisa, ocenio danas programski direktor nevladine organizacije Transparentnost Srbija Nemanja Nenadić.

Uvesti zatvorske kazne za političare

24. januar 2011. | broj komentara 0

Grupa država Saveta Evrope za borbu protiv korupcije - GREKO došla je do saznanja da efektivna kontrola nad finansiranjem političkih stranaka u Srbiji skoro da i ne postoji.

Planovi za sprečavanje korupcije do decembra 2012.

16. januar 2011. | broj komentara 0

Državne institucije u Srbiji trebalo bi da do decembra 2012. usvoje pojedinačne planove integriteta, odnosno preventivne mere za sprečavanje korupcije, izjavila pomoćnica direktora Agencije za borbu protiv korupcije Marijana Obradović.

Savet podseća Tadića na probleme korupcije

11. januar 2011. | broj komentara 0

Savet za borbu protiv korupcije dostavio predsedniku Borisu Tadiću pismo s konkretnim primerima korupcije s kojom su se suočili strani investitori i zatražio sastanak s Tadićem povodom mnogih problema stranih investitora u Srbiji.

Tadić: Bez snažnih institucija nema efikasne borbe protiv korupcije (VIDEO)

9. decembar 2010. | broj komentara 1

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da bez snažnih institucija ne može biti efikasne borbe protiv korupcije i dodao da ta borba mora biti neprekidna.

Tadić: Bekovu izjavu ne smatram prozivkom (VIDEO)

22. novembar 2010. | broj komentara 5

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da ne zna na koga je iz Demokratske stranke Milan Beko mislio kada je rekao da treba da vrati deo svog bogatstva i da to ne shvata kao "prozivku". "Za njih ne bi bilo korisno da me bilo ko iz kluba bogataša proziva",

Kos: Da li se u Srbiji planski sakate antikorupcijska tela?

7. oktobar 2010. | broj komentara 0

Predsednik GREKO-a Drago Kos navodi da su se sva antikorupcijska tela i institucije u Srbiji sretala ili se sreću s preprekama i upozorio da Evropa neće zažmuriti na te probleme.

Srbija pristupila Međunarodnoj antikorupcijskoj akademiji (VIDEO)

3. septembar 2010. | broj komentara 1

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić potpisao sporazum o osnivanju Međunarodne antikorupcijske akademije u Beču, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Inicijativa za ocenu ustavnosti odredbi o duplim funkcijama

12. avgust 2010. | broj komentara 1

Ustavnom sudu Srbije podneta prva inicijativa za ocenu ustavnosti više članova Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije, koji se odnose na mogućnost obavljanja duplih funkcija.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.