emg home
RSS

Savet podseća Tadića na probleme korupcije

11. januar 2011. | 18:22

Izvor: Emg.rs

Savet za borbu protiv korupcije dostavio predsedniku Borisu Tadiću pismo s konkretnim primerima korupcije s kojom su se suočili strani investitori i zatražio sastanak s Tadićem povodom mnogih problema stranih
investitora u Srbiji.

Savet je naveo da je 30. decembra 2010. Tadiću uputio pismo u kom ga podseća na probleme koje su zbog korupcije u Srbiji imali strani investitori. Dodaje se da je Savet pismo uputio Tadiću u skladu s dogovorom sa konferencije održane 9. decembra 2010. povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije, na kojoj je predsednik izjavio da se njemu strani investitori nikad nisu obraćali s prigovorima da korupcija
za njih predstavlja prepreku za ulaganje u Srbiju.

Savet za borbu protiv korupcije je Tadiću dostavio informaciju o slučajevima na koje su tom telu ukazali strani investitori. Oni, kako se navodi, ukazuju na tipične mehanizme sistemske korupcije na koje nailaze kompanije iz inostranstva pokušavajući da ulože sredstva u srpsku privredu.

Savet je kao primere detaljno naveo privatizaciju šećerana, privatizaciju Putnika, preuzimanje akcija Knjaz Miloša i C marketa, onemogućavanje stranih investicija zbog interesa vlasnika Luke Beograd, preuzimanje akcija Novosti i privatizaciju i stečaj Šinvoza.

"Izdvojili smo samo najkarakterističnije od brojnih problema s kojima se suočavaju strani investitori u Srbiji. Predlažemo vam da se, u skladu s svojim obavezama, sastanemo kako bismo vas upoznali s detaljima tih slučajeva i dokumentacijom koja potkrepljuje navode investitora", piše u pismu.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

10. januar - 16. januar 2011.

>>

Povezani naslovi