emg home
RSS

Tema:   Decentralizacija

Skupština usvojila predlog URS-a o decentralizaciji

27. jun 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije danas usvojila predloge Ujedinjenih regiona Srbije za izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koje, između ostalog, predviđaju da opštine dobijaju dvostruko više novca od poreza na zarade.

Vučković: Dogodine moguć deficit od oko 190 milijardi dinara

24. jun 2011. | broj komentara 0

Član Fiskalnog saveta Vladimir Vučković izjavio da bi u skladu s fiskalnim pravilima, po kojima deficit budžeta u narednoj godini ne bi smeo da bude veći od 3,2 odsto BDP-a manjak u dravnoj kasi trebalo da iznosi 118 milijardi dinara, ali da je problem što bi u taj deficit

URS prihvatila većinu amandmana DS-a

21. jun 2011. | broj komentara 0

Ujedninjeni regioni Srbije (URS), predlagač izmena Zakona o finansiranju lokalne samouprave, prihvatili su većinu amandmana koje je Demokratska stranka podnela na taj zakon, istakli su poslanici URS u današnjoj skupštinskoj raspravi.

SNS: Dinkićev model decentralizacije politička prevara

17. jun 2011. | broj komentara 0

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas da su izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave još jedna "politička prevara" lidera Ujedinjenih regiona Srbije Mlađana Dinkića na koju je vladajuća koalicija pristala kako bi se održala na vlasti.

Skupština danas o predlogu URS-a za decentralizaciju

15. jun 2011. | broj komentara 0

Skupština Srbije danas razmatra izmene Zakona o finansiranju lokalne samouprave, na predlog Ujedinjenih regiona Srbije. Predlog da izmene tog zakona budu stavljene na dnevni red podržala su 122 poslanika vladajuće većine.

Skupština: Decentralizacija potrebna, ali ne po Dinkićevom modelu

14. jun 2011. | broj komentara 1

Velimir Ilić, predsednik Nove Srbije, rekao je danas novinarima u Skupštini da je ideja o decentralizaciji dobra, ali da je Mlađan Dinkić, predsednik G17 plus, koristi kao politički marketing.

SKGO trazi odlaganje skupštinske rasprave o decentralizaciji

13. jun 2011. | broj komentara 0

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) zatrazila je danas odlaganje skupštinske rasprave o izmenama Zakona o finansiranju lokalne samouprave, koje su predložili Ujedinjeni regioni Srbije (URS), i otvaranje javne rasprave o predlozima zakona o decentralizaciji.

Tadić: Ne sme biti ugrožena finansijska stabilnost zemlje

13. jun 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas u Nišu da se traga za načinom da predlog izmena Zakona o finansiranju lokalnih samouprava ne ugrozi finansijsku stabilnost zemlje.

MMF: Ispravan stav Fiskalnog saveta o predlogu URS-a

11. jun 2011. | broj komentara 0

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Srbiji Bogdan Lisovolik upozorio da bi usvajanje predloga Ujedinjenih regiona Srbije za decentralizaciju zemlje uvećalo deficit državnog budžeta.

SKGO usvojio platformu razvoja opština i decentralizacije

8. jun 2011. | broj komentara 1

Stalna konferencija gradova i opština usvojila platformu razvoja lokalne samouprave i decentralizacije zemlje u kojoj se traže vraćanje imovine opštinama, restitucija i reforma lokalnog izbornog sistema.

Arsić: Nedovoljno pripremljena fiskalna decentralizacija

7. jun 2011. | broj komentara 0

Profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu Milojko Arsić izjavio da je predlog Ujedinjenih regiona za fiskalnu decentralizaciju nedovoljno pripremeljen i da bi mogao da dovede do povaćanja fiskalnog deficita i rasta javnog duga ili do smanjenje efiskanosti države.

URS predao parlamentu predloge zakona i pola miliona potpisa (VIDEO)

30. maj 2011. | broj komentara 0

Poslanička grupa Ujedinjeni regioni Srbije (URS) predala je danas Skupštini Srbije više od 500.000 potpisa građana za decentralizaciju i predloge za izmenu pet pratećih zakona u vezi sa tom inicijativom.

Dinkić: U Vladi nema koordinacije

26. maj 2011. | broj komentara 0

Lider Ujedinjenih regiona Srbije i G17 plus Mlađan Dinkić izjavio da u Vladi nema nikakve koordinacije i da se stiče utisak da svako radi za sebe.

Dinkić: Razgovarao sam s Tadićem o decentralizaciji Srbije

24. maj 2011. | broj komentara 0

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio da je razgovarao s predsednikom Srbije Borisom Tadićem o neophodnosti decentralizacije zemlje.

Dinkić očekuje usvajanje zakona koje je predložio URS

11. maj 2011. | broj komentara 1

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić rekao je danas da ne postoje ozbiljne primedbe na predlog decentralizacije koji je ponudio URS i da veruje da će u junu u Skupštini Srbije biti većine za izglasavanje izmena zakona koje će omogućiti taj proces.

Dinkić: Ne moram da budem u vladi s naprednjacima

4. maj 2011. | broj komentara 1

Ne moram da budem u vladi s naprednjacima, kaže Mlađan Dinkić, poslanik G17 plus i lider Ujedinjenih regiona Srbije, za novi broj Ekonom:easta koji izlazi sutra.

Dinkić: Više od 250.000 potpisa za decentralizaciju

30. april 2011. | broj komentara 1

Lider Ujedninjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić rekao je danas u Subotici da je prikupljeno više od 250.000 potpisa građana za peticiju kojom se traži decentralizacija države.

Verica Kalanović: Izmeštanje institucija nije politički dekret

5. april 2011. | broj komentara 0

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović ocenila da izmeštanje vitalnih institucija za podršku privredi iz centra u druge delove Srbije nije politički dekret već realnost i potreba.

Dačić: Decentralizacija uz princip solidarnosti

3. april 2011. | broj komentara 0

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da se ne protivi decentralizaciji Srbije, ali da u tom procesu treba poštovati princip solidarnosti između razvijenih i nerazvijenih područja.

Dinkić za izmenu Ustava i regione

2. april 2011. | broj komentara 1

Ujedinjeni regioni Srbije (URS) zalažu za promenu Ustava koja bi omogućila da Šumadija i Pomoravlje postanu jedan region sa sedištem u Kragujevcu, izjavio je danas u tom gradu predsednik G17 plus i lider URS Mlađan Dinkić.

Dinkić: Počinje prikupljenje potpisa za decentralizaciju

30. mart 2011. | broj komentara 1

Lider Ujedninjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić najavio je danas da će u subotu, 2. aprila, u Kragujevcu URS početi akciju prikupljanja potpisa za narodnu peticiju kojom se traži finansijska i politička decentralizacija države.

Neizvesan rok za izradu strategije decentralizacije

9. mart 2011. | broj komentara 1

Strategija decentralizacije Srbije trebalo bi da bude napisana do kraja ove godine, ali je taj rok doveden u pitanje zbog dešavanja u Vladi Srbije i promene ministara, izjavila je danas direktorka Kancelarije Nacionalnog saveta za decentralizaciju Nataša Čorbić.

Slobodan Petrović: Prioritet i decentralizacija severa Kosova

24. februar 2011. | broj komentara 0

Zamenik premijera Kosova i ministar za lokalnu samoupravu Slobodan Petrović rekao je danas da je jedan od prioriteta njegovog ministarstva nastavak decentralizacije severa Kosova.

Egereši: Srbiji potrebna suštinska decentralizacija

27. decembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši ocenio je danas da je 2010. bila teška godina i da je zabrinut zbog malog budžeta kojim će u 2011. raspolagati pokrajinska administracija.

Dinkić: Na proleće potpisi za promenu Ustava

25. decembar 2010. | broj komentara 1

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je da je Srbiji neophodna decentralizacija, u čemu je prvi korak vraćanje imovine lokalnim samoupravama, a potom izmena Ustava.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.