emg home
RSS

Tema:   Finansijski kriminal

MUP: U akciji Bazar uhapšene 22 osobe

1. jun 2012. | broj komentara 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo detalje akcije Bazar, u kojoj su uhapšene 22 osobe, od kojih osam carinika, osumnjičenih da su oštetili budžet Srbije za oko milijardu dinara.

Istraga zbog sumnje u zloupotrebe u Azotari

25. april 2012. | broj komentara 0

Specijalni sud u Beogradu pokrenuo istragu protiv sedam osumnjičenih za zloupotrebe u privatizaciji Azotare Pančevo, trojici osumnjičenih određen pritvor do mesec dana, saopštio sud.

Krivična prijava protiv direktora Nove Srbijanke

6. mart 2012. | broj komentara 0

Poreska uprava saopštila da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu podnela krivičnu prijavu protiv direktora Nove Srbijanka iz Valjeva zbog osnovane sumnje da je oštetio budžet Srbije za 29,2 miliona dinara.

Uhapšen direktor Nove Srbijanke

3. mart 2012. | broj komentara 0

U Valjevu uhapšen direktor privatizovane firme Nova Srbijanka Anton Valjov, javila regionalna TV Vujić. Njemu je određena mera policijskog zadržavanja do 48 sati, potvrdio njegov advokat.

Uhapšena petorica zbog sumnje u privredni kriminal

23. februar 2012. | broj komentara 0

Pet vlasnika ili direktora preduzeća uhapšeno zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i tako sebi pribavili 1,3 miliona evra, saopštio MUP.

Krivična prijava protiv sedam direktora

31. januar 2012. | broj komentara 0

Poreska uprava podnela krivičnu prijavu protiv sedam direktora i osnivača privatnih firmi zbog sumnje da su, s 23 pomagača, oštetili državu za 30 miliona dinara.

Uhapšena četvorica vlasnika firmi koje su sarađivale sa Kolubarom

27. decembar 2011. | broj komentara 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je danas zahtev za proširenje istrage protiv četvorice vlasnika privatnih preduzeća koja su Rudarskom basenu Kolubara iznajmljivala mehanizaciju.

Uhapšeni sudija, magacioner sudskog depoa i dva privrednika

12. decembar 2011. | broj komentara 0

U Raškoj uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su prodavao robu iz sudskog depoa koja je oduzeta jer je stečena krivičnim delom, saopštio MUP.

Uhapšen potencijalni suvlasnik nove srpske aviokompanije

25. novembar 2011. | broj komentara 0

Potencijalni suvlasnik nove srpske nacionalne aviokompanije, ruski biznismen Vladimir Antonov, uhapšen juče u Londonu po evropskom nalogu, saopštio ministar unutrašnjih poslova Litvanije Rajmundas Palaitis.

Magacioner osumnjičen da je proneverio 4,6 miliona dinara

25. novembar 2011. | broj komentara 0

Smederevska policija saopštila da je uhapsila magacionera u IGM opeka u Smederevskoj Palanci zbog sumnje da je proneverio više od 4,6 miliona dinara.

Sanader odbacio krivicu za crne fondove HDZ-a

22. novembar 2011. | broj komentara 0

Bivši premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader odbacio danas krivicu u istrazi oko nelegalnog finansiranja te stranke.

Uhapšeno 14 zbog sumnje u zloupotrebe u Navipu

16. novembar 2011. | broj komentara 0

Policija uhapsila 14 osumnjičenih da su sklapanjem lažnih poslova između beogradskih firmi Navip i TVADV oštetili budžet Srbije za četiri miliona evra, saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

HDZ-u blokirana imovina u istrazi o nelegalnom finansiranju

31. oktobar 2011. | broj komentara 0

Županijski sud u Zagrebu doneo odluku o privremenoj blokadi imovine vladajuće Hrvatske demokratske zajednice, objavila Hrvatska radiotelelvizija. Odluka o privremenoj blokadi zgrade stranačke centrale u Zagrebu doneta je na zahtev Državnog tužilaštva Hrvatske.

Uhapšena još dva bivša direktora Kolubare

29. oktobar 2011. | broj komentara 0

Dva bivša direktora Rudarskog basena Kolubara i direktor firme Inos sirovine iz Lazarevca uhapšeni zbog sumnje da su oštetili Kolubaru za 58 miliona dinara, rečeno u policiji. Oni su uhapšeni juče i određen im je pritvor od 48 sati. 

Jadranka Kosor potvrdila istragu protiv HDZ-a

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Predsednica Hrvatske demokratske zajednice i premijerka Hrvatske Jadranka Kosor potvrdila da je protiv te stranke kao pravne osobe pokrenuta istraga u okviru istrage o crnim stranačkim fondovima.

Nove ostavke u UBS-u

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Šefovi odeljenja za akcije u banci UBS podneli ostavke, pošto je prethodno i njen direktor podneo ostavku zbog skandala s transakcijama u kojima je banka izgubila 2,3 milijardi dolara.

Zagorka Dolovac: Istraga će utvrditi gde je novac iz Kolubare

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Državna tužiteljka Zagorka Dolovac izjavila da će istraga utvrditi gde je novac od zloupotreba u Rudarskom basenu Kolubara.

Homen: Suština istrage o vakcinama provizija od 1,25 miliona evra

27. septembar 2011. | broj komentara 0

Državni sekretar u Ministarstvu pravde Slobodan Homen izjavio je jutros da je suština problema u vezi s nabavkom vakcija protiv novog gripa provizija od 1,25 miliona evra.

Direktor Goša montaže osumnjičen za zloupotrebe

26. septembar 2011. | broj komentara 0

Policija u Smederevu podnela krivičnu prijavu protiv generalnog direktora firme Goša montaža iz Velike Plane, osumnjičenog da je oštetio budžet Srbije za 10,4 miliona dinara tokom rekonstrukcije Termoelektrane Nikola Tesla B u Obrenovcu, saopšteno je danas iz policije.

Uhapšena Svetlana Vukajlović

20. septembar 2011. | broj komentara 0

Bivšoj direktorki Zavoda za zdravstveno osiguranje Svetlani Vukajlović određeno zadržavanje od 48 sati pošto je saslušana u policiji, saopštio tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Sanader negirao da je primio mito od MOL-a

30. avgust 2011. | broj komentara 0

Bivši premijer Hrvatske Ivo Sanader negirao danas pred hrvatskim istražiocima da je primio 10 miliona evra mita za prepuštanje upravljačkih prava hrvatske naftne kompanije INA mađarskom MOL-u, potvrdili njegovi advokati.

Krivična prijava protiv direktora Simpa

25. avgust 2011. | broj komentara 0

Poreska uprava Srbije saopštila je danas da je Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju podnela krivičnu prijavu protiv direktora preduzeća Simpo iz Vranja zbog osnovane sumnje da je izvršio poresku utaju, čime je oštetio budžet za 27,2 miliona dinara.

Krivična prijava protiv uprave Preduzeća za puteve Niš

22. avgust 2011. | broj komentara 1

Poreska policija podnela krivičnu prijavu protiv direktora, pomoćnika generalnog direktora za finansije i šefa računovodstva Preduzeća za puteve Niš zbog sumnje da su utajom poreza oštetili budžet za 46,1 miliona dinara.

Uhapšen direktor filijale Erste banke

16. avgust 2011. | broj komentara 0

Direktor filijale Erste banke u Beočinu uhapšen pod sumnjom da je proneverio više miliona dinara, saopštila novosadska policija.

Sud svešteniku oduzeo imovinu vrednu više od milion evra

20. jul 2011. | broj komentara 0

Viši sud u Zvečanu doneo odluku da svešteniku i bivšem sekretaru Eparhije raško-prizrenske Zoranu Grujiću i njegovoj deci oduzme pet stanova i poslovni prostor u Beogradu i kuću u Prolom Banji, koji su stečeni na nedozvoljen način.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.