emg home

RSS

MUP: U akciji Bazar uhapšene 22 osobe

01. jun 2012. | 11:18

Izvor: Emg.rs

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo detalje akcije Bazar, u kojoj su uhapšene 22 osobe, od kojih osam carinika, osumnjičenih da su oštetili budžet Srbije za oko milijardu dinara.

Osumnjičeni se, kao organizovana kriminalna grupa, terete za zloupotrebu službenog položaja, primanje i davanje mita, poresku utaju i pranje novca.

Uhapšeni su od 2009. preko carine u Subotici, prilkom uvoza i carinjenja robe iz Evropske unije i evroazijskih zemalja, lažnom dokumantacijom umanjivali cenu robe i umanjenjem poreza i carina oštetili budžet za oko milijardu dinara, navodi MUP. Uhapšeni su osnivači, suvlasnici, direktor i radnik preduzeća Moraveks, osnivač preduzeća i ovlašćeno lice preduzeća u Mađarskoj Juteks trejd, vlasnik i osnivač preduzeća As-prom
plus i Fleš rojal, vlasnik preduzeća Z i K komerc, vlasnik preduzeća Europa Bazar i radnji Zorana i Maji, vlasnik preduzeća Intersan i Interlajn, vlasnik preduzeća Kis mis, vlasnik preduzeća Brendi, rukovodilac poslovanja peračkih preduzeća Kostalek, Neopilar, Dragteks, MB Koloks, Jazuko, Magistro i Ornament Stil i carinski službenici Uprave carina Subotica.

Oni su novac od nelegalnih provizija, po osnovu neobračunatog i neuplaćenog poreza na dodatu vrednost, ubacivali u legalne finansijske tokove osnivajući nova preduzeća, kupujući za sebe luksuzna vozila i nekretnine ili su gotov novac ulagali u gradnju nekretnina, navodi MUP.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Finansijski kriminal, Hapšenja


Unesite tekst komentara:

<<

04. jun - 10. jun 2012.

>>