emg home
RSS

Tema:   Petar Škundrić

Škundrić pisao NIS-u zbog cena goriva

29. mart 2012. | broj komentara 0

Većih promena cena goriva na pumpama u Srbiji u narednom periodu neće biti, čime će NIS doprineti poboljšanju ekonomskih prilika u zemlji, a to će istovremeno doprineti očuvanju projektovane inflacije, izjavio Petar Škundrić, savetnik premijera za energetiku.

Energetski sistem još prenapregnut, apel za štednju

14. februar 2012. | broj komentara 0

Radna grupa za sigurnost u snabdevanju energentima i energijom ocenila danas da je energetski sistem i dalje prenapregnut i apelovala na građane da i dalje štede struju.

Radna grupa: Smanjiti potrošnju energije 10 odsto

8. februar 2012. | broj komentara 0

Radna grupa za uredno snabdevanje energentima i energijom najavila da će predložiti Vladi da, uz dva neradna dana za Dan državnosti, 15. i 16. februar, i petak, 17. februar, bude neradni dan, kako bi se dobilo pet vezanih neradnih dana, zbog uštede energije.

Škundrić: Neće biti problema u snabdevanju gasom

6. februar 2012. | broj komentara 0

Dnevna potrošnja gasa u Srbiji stabilizovala se na oko 14 miliona kubnih metara i ne očekuju se poteškoće u snabdevanju, kazao je danas savetnik za energetiku srpskog premijera Petar Škundrić.

Vanredna situacija u 26 opština, sledeće nedelje bez nastave

3. februar 2012. | broj komentara 1

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Predrag Marić rekao je danas da je u 26 opština u Srbiji proglašena vanredna situacija zbog jakih snežnih padavina.

Neće biti restrikcija struje

28. novembar 2011. | broj komentara 0

Srbija neće uvoditi restrikcije u potrošnji struje iako hidroelektrane rade s 50 odsto kapaciteta zbog suše, kazali su danas članovi Vladine Radne grupe za energente i sigurno snabdevanje. 

Škundrić: Veća rudna renta za NIS od kraja 2012.

13. novembar 2011. | broj komentara 0

Naftna industrija Srbije plaćaće veću naknadu za vađenje nafte i gasa po završetku ulaganja u rekonstrukciju rafinerije u Pančevu, krajem 2012, izjavio je savetnik premijera za energetiku Petar Škunrdrić.

Škundrić: Očekuju se investicije od 1,5 milijardi evra

11. novembar 2011. | broj komentara 0

Savetnik premijera za energetiku Petar Škundrić izjavio je danas da se u narednih tri do četiri godine očekuju investicije od 1,5 milijardi evra u naftni sektor zahvaljujući izlasku Naftne industrije Srbije na tržišta regiona.

Škundrić: Gradnja hidrocentrala na Ibru počinje 2012.

7. novembar 2011. | broj komentara 1

Savetnik premijera za energetiku Petar Škundrić najavio da će gradnja prve dve od 10 hidroelektrana na Ibru početi sledeće godine.

Škundrić: Neophodno usklađivanje propisa sa EU

27. oktobar 2011. | broj komentara 0

Za stvaranje zajedničkog energetskog tržišta jugoistočne Evrope potrebno je da zemlje tog regiona usklade propise u toj oblasti sa propisima u Evropskoj uniji, izjavio je danas savetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundrić.

Škundrić: Energetski projekti donose nova radna mesta

14. oktobar 2011. | broj komentara 0

Savetnik premijera za energetiku Petar Škundrić izjavio je danas da će u Srbiji biti otvoreno 10.000 novih radnih mesta ako se realizuje 60 odsto projekata za korišćenje obnovljivih izvora energije za koje su izdate energetske dozvole.

Škundrić: Italija otkupljuje struju

11. jul 2011. | broj komentara 0

Savetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundrić izjavio je danas da će Italija otkupljivati struju iz hidroelektrana u Srbiji po ceni od 15,5 evrocenti za kilovat sat, bez troškova prenosa.

Škundrić: Investicije u energetici 11 milijardi evra

4. jul 2011. | broj komentara 0

Savetnik premijera Srbije za energetiku Petar Škundrić izjavio je danas u Novom Sadu da vrednost započetih i planiranih investicija u energetici u Srbiji iznosi 11 milijardi evra, što su najveća ulaganja u toj oblasti do sada.

Petar Škundrić predsednik Skupštine akcionara NIS-a

21. jun 2011. | broj komentara 0

Skupština akcionara Naftne industrije Srbije izabrala danas Petra Škundrića za svog predsednika, saopštila je ta kompanija.

Škundrić: Predugovor za Kolubaru B sredinom juna

7. jun 2011. | broj komentara 0

Sredinom juna će sa italijanskim Edisonom biti potpisan predugovor za gradnju termoelektrane Kolubara B, što je projekat vredan preko milijardu evra, najavio savetnik premijera za energetiku Petar Škundrić.

Odbor: Hidrocentrale na Limu ugrozile bi prirodu

1. jun 2011. | broj komentara 0

Gradnja dve hidrocentrale na reci Lim kod Brodareva ugrozila bi prirodne lepote i ekologiju tog kraja, posebno kanjon reke, navode članovi Koordinacionog odbora za zaštitu i očuvanje reke Lim.

Uklanjanje pravnih prepreka za ulaganja u obnovljive izvore

5. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar za životnu sredinu, rudarstvo i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je danas da će Vlada uraditi svoj deo posla da se uklone sve pravne prepreke za realizaciju investicija u obnovljive izvore energije.

Škundrića 13 sati ubeđivali da potpiše ostavku

11. mart 2011. | broj komentara 0

Ministar energetike Petar Škundrić poslednji je prekjuče podneo ostavku premijeru. Iako su u jutarnjim časovima svi ministri bili obavešteni da do dva sata podnesu ostavke, Škundrić je to učinio tek u devet uveče. On nije želeo da podnese ostavku, već da se u parlamentu

Osnovan Nacionalni naftni komitet Srbije

3. mart 2011. | broj komentara 0

U Beogradu je danas osnovan Nacionalni naftni komitet Srbije Svetskog naftnog saveta s ciljem da zastupa interese naftne i gasne privrede Srbije u toj svetskoj nevladinoj organizaciji.

Škundrić: Istražne radnje u Kolubari pokrenute pre navoda B92

24. februar 2011. | broj komentara 0

Petar Škundrić, ministar za energetiku, rekao je danas da su istražne radnje u slučaju Kolubara počele mnogo pre no što je B92 emitovao svoj serijal.

Škundrić: Predviđeno osnivanje Fonda za efikasnost

18. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar za energetiku Petar Škundrić izjavio da će novi zakon o energetskoj efikasnosti, koji bi, prema najavama, Vlada mogla usvojiti u junu, predviđati obavezu osnivanja Fonda za energetsku efikasnost.

Škundrić: Različite akcize na gorivo imaju i zemlje EU

14. februar 2011. | broj komentara 0

Srpski ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je danas da Srbija uvođenjem različitih akciza na naftne derivate, nije uradila ništa što nije prisutno i u zemljama Evropske unije.

Škundrić: Istraga u RB Kolubara u toku

14. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je danas da je istraga navoda o zloupotrebi u Rudarskom basenu "Kolubara" u toku i da svi čija se odgovornost utvrdi, moraju da snose odgovornost.

Potrebne izmene predloga zakona za ulaganja u energiju vetra (VIDEO)

8. februar 2011. | broj komentara 0

Ulaganja u energiju vetra u Srbiji vredna milijardu evra neće biti moguća ako ne dođe do izmena nacrta zakona o energetici, rečeno na konferenciji za novinare Srpskog udruženja za energiju vetra. Škundrić: Primedbe su kucanje na otvorena vrata.

Škundrić: Odluka o poskupljenju struje do 1. marta

8. februar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije bi do 1. marta trebalo da donese odluku o poskupljenju struje, kaže ministar za energetiku Petar Škundrić.

Analize

Petar Škundrić, ministar rudarstva i energetike

Sporazum sa Rusijom ima snagu zakona

26. septembar 2008 u 14:59

U pregovorima s ruskom delegacijom, mi smo se u načelu saglasili za naftni aranžman. Cilj nam je da izbegnemo zamku odugovlačenja, kaže Petar Škundrić, ministar rudarstva i energetike u Vladi Srbije.

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.