emg home
RSS

Tema:   Pomoć

Bespovratna sredstva za nedovoljno razvijena područja

5. april 2012. | broj komentara 0

U Beogradu danas potpisani ugovori o dodeli bespovratnih sredstava nedovoljno razvijenim opštinama.

Pomoć za inovacije malim preduzećima do 300.000 evra

29. mart 2012. | broj komentara 0

Mikro i mala preduzeća u Srbiji od danas mogu da konkurišu za sredstva u iznosu do 300.000 evra po projektu u oblasti tehnoloških inovacija i istraživanja, rečeno je prilikom objavljivanja javnog poziva Fonda za inovacionu delatnost na Građevinskom fakultetu u Beogradu.

Japan Crvenom krstu u Kraljevu poklonio 40.000 evra

22. mart 2012. | broj komentara 0

Vlada Japana poklonila 40.600 evra za renoviranje zgrade Crvenog krsta u Kraljevu.

EU daje 2,6 miliona evra za uključenje izbeglica

28. februar 2012. | broj komentara 0

Evropska unija uručila danas u Beogradu 2,6 miliona evra bespovratne pomoći za projekte 25 opština u Srbiji za socijalno uključenje izbeglih i interno raseljenih.

Po 400 i 600 hiljada dinara za blizance i trojke u Novom Sadu

22. februar 2012. | broj komentara 0

Porodica u kojoj se rode blizanci dobiće novčanu pomoć od Vlade Vojvodine od 400.000 dinara, a za trojke i četvorke 600.000 dinara, saopštila je danas pokrajinska vlada.

Uplaćeno 8,3 miliona dinara za 16 opština

14. februar 2012. | broj komentara 0

Ministarstvo za rad i socijalnu politiku uplatilo danas 8,3 miliona dinara na račune 16 opština u Srbiji koje su zahtevale interventnu pomoć.

PKS: Ministarstva dele subvencije suprotno zakonu

26. januar 2012. | broj komentara 0

Ministarstva ponekad dodeljuju državnu pomoć suprotno zakonu jer od Komisije za kontrolu državne pomoći prethodno ne traže saglasnost, rečeno na seminaru o državnoj pomoći u Privrednoj komori Srbije.

Cvetković: Pronaći najbolje rešenje za Železaru Smederevo

24. januar 2012. | broj komentara 1

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da je cilj vladine radne grupe za Železaru Smederevo, da razmotri situaciju u toj kompaniji i da pronađe rešenje najbolje za Srbiju "imajući u vidu da potencijalno povlačenje 'Ju Es Stila' (US Steel) sa ovog tržišta

Vlada garantuje za zaduživanje Jata

24. januar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije uputila je Skupštini na usvajanje po hitnom postupku predloge zakona o potvrđivanju ugovora o kreditu od 293 miliona dolara za Termoelektranu "Kostolac B" i davanju garancija na 10 miliona evra kredita za Jat ervejz (Airways).

Ćirić: Više sredstava za podsticaje novim investicijama

13. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić izjavio je danas da od paketa pomoći privredi očekuje slične efekte kao i u 2011. godini, kada je zahvaljujući merama Vlade Srbije sačuvano blizu 40.000 radnih mesta i najavio da će ove godine biti povećana sredstva za podsticanje

PKS: Mere dobre, ali kratkoročne

13. januar 2012. | broj komentara 0

Privredna komora Srbije (PKS) podržala je mere Vlade Srbije za pomoć industriji ocenivši da, što pre, treba strateški treba rešavati status domaćih proizvođača motornih i šinskih vozila

Todorović: Država treba da rastereti privredu

13. januar 2012. | broj komentara 0

Vlasnik modne konfekcije "Todor" Mirko Todorović pozdravio je danas donošenje novog paketa pomoći privredi i model kreditiranja preko Fonda za razvoj, ali je istakao da bi bilo uputnije da država krene u pravcu rasterećenja privrede i smanjenja troškova poslovanja.

Vlada: Paket mera pomoći privredi od sedam milijardi dinara

12. januar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije usvojila je danas u Beogradu paket mera pomoći privredi, koji zajedno sa očekivanom podrškom industriji vagonogradnje iduće nedelje, predviđa ukupnu pomoć od sedam milijardi dinara.

Medvedev: Rusija spremna da podrži evrozonu sa 10 milijardi

7. novembar 2011. | broj komentara 0

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev rekao je danas da je Rusija spermna da ponudi 10 milijardi dolara Međunarodnom monetarnom fondu koji će biti iskorišćeni za podršku zemljama evrozone.

Azerbejdžan će finansirati restauraciju Bajrakli džamije

6. oktobar 2011. | broj komentara 0

Ambasada Azerbejdžana najavila je danas da će uskoro početi radovi na restauraciji Bajrakli džamije u Beogradu, koje će finansirati vlada te zemlje.

Švajcarska dala 15 miliona evra za podršku opštinama

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Švajcarska je za 10 godina investirala oko 15 miliona evra u razvoj i modernizaciju lokalnih samouprava u Srbiji, izjavila je danas direktorka Kancelarije Švajcarske agencije za razvoj i saradnju u Srbiji Beatris Majer.

I Srbija u programu Švajcarske i Svetska banke

27. septembar 2011. | broj komentara 0

Švajcarski državni sekretarijat za ekonomske poslove (SECO) i Svetska banka (SB) pokrenuli su program od devet miliona dolara za pomoć u upravljanju fiskalnim potresima u zemljama sa srednjim prihodima.

Nema sredstava za ispunjenje zahteva osoba sa invaliditetom

22. septembar 2011. | broj komentara 0

Državni sekretar Ministarstva rada i socijalne politike Zoran Martinović rekao je danas da će razgovori sa predstavnicima osoba sa invaliditetom biti nastavljeni, ali da trenutno ne postoje sredstva za ispunjenje njihovog zahteva i povećanje nadoknade za tuđu negu i pomoć.

Rebalans bužeta i za isplatu socijalne pomoći

11. septembar 2011. | broj komentara 0

Ministarstvo rada i socijalne politike zatražilo je rebalansom državnog bužeta, čije se usvajanje očekuje do kraja septembra, dodatnih 1,5 milijardi dinara za isplatu socijalne pomoći korisnicima koji su to pravo ostvarili usvajanjem novog Zakona o socijalnoj zaštiti.

Vlada razmatra mere, ali je budžet restriktivan

24. avgust 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije razmatra konkretne mere pomoći malim i srednjim preduzećima, koja su najviše pogođena krizom, ali nema mnogo raspoloživih instrumenata jer je budžet restriktivan, izjavila je danas državna sekretarka u Ministarstvu ekonomije Dragijana Radonjić Petrović.

Crveni krst: Pomoć Vlade Srbije sutra kreće na Kosovo

3. avgust 2011. | broj komentara 0

Pet kamiona sa 75 tona namirnica iz Robnih rezervi, koje Vlada Srbije šalje Srbima na severu Kosova, krenuće sutra, izjavila je danas predstavnica Crvenog krsta Srbije Vesna Milenović.

EU ne planira pomoć Španiji, Italiji i Kipru

2. avgust 2011. | broj komentara 0

Evropska unija saopštila je danas da "nema ništa u planu" kad je reč o finansijskoj pomoći za Španiju, Italiju i Kipar, uprkos tome što su troškovi zaduživanja prve dve pomenute zemlje danas porasli na najviši nivo otkad je uveden evro.

Cvetković pozvao međunarodne misije na nastavak razgovora

2. avgust 2011. | broj komentara 0

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković pozvao je danas međunarodne predstavnike na Kosovu da počnu razgovor sa predstavnicima Vlade Srbije, koji treba da rezultira smirivanjem stanja na Kosovu, vraćanjem na početnu poziciju pre krize i obnovom dijaloga Beograda i Prištine.

Vlada Srbije šalje namirnice na Kosovo

1. avgust 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije odlučila je danas na telefonskoj sednici da pošalje pomoć od ukupno 75 tona namirnica iz Robnih rezervi opštini Leposavić, radi snabdevanja srpskog stanovništva na severu Kosova i Metohoje.

Dragan Marković odbacio tvrdnje poverenice za ravnopravnost

22. jul 2011. | broj komentara 0

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković poručio je danas da gradska vlast neće ukinuti odluku o jednokratnoj finansijskoj pomoći bračnim parovima starijim od 38 godina, uprkos tvrdnji poverenice za zaštitu ravnopravnosti Nevene Petrušić da je ta mera diskriminišuća.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.