emg home
RSS

Tema:   Žarko Obradović

Obradović podržao zahteve studenata

4. april 2012. | broj komentara 0

Ministar za prosvetu Žarko Obradović podržao danas zahtev studenata da uslov za upis naredne godine studija o trošku države bude 48 umesto 60 bodova.

Obradović: Sve više romskih đaka

26. mart 2012. | broj komentara 0

Broj romske dece u osnovnim i srednjim školama u Srbiji raste iz godine u godinu, a sve je više i romskih studenata, izjavio ministar za prosvetu Žarko Obradović.

Fond Biljana Kovačević-Vučo istražuje zloupotrebe

20. mart 2012. | broj komentara 0

Fond Biljana Kovačević-Vučo sprovešće istraživanje o izveštavanju u izbornoj kampanji i ponašanju kandidata radi ukazivanja na nepoštovanje demokratskih vrednosti, izlive mržnje, diskvalifikacije protivnika i zloupotrebe institucija, najavio predstavnik Fonda Dušan

Otvoren Sajam obrazovanja

8. mart 2012. | broj komentara 0

U Beogradu otvoren Sajam obrazovanja, a na manifestaciji koja traje do 10. marta više od 80 izlagača iz 17 zemalja predstavlja programe studiranja i stipendiranja.

Obradović: Uvesti obavezno srednjoškolsko obrazovanje

2. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas u Novom Sadu da je potrebno promeniti Ustav Srbije kako bi se uvelo obavezno srednjoškolsko obrazovanje.

Obradović: 2.682 nastavnika nema pun fond časova

1. mart 2012. | broj komentara 0

Ministar za prosvetu Žarko Obradović izjavio da u Srbiji ima 2.682 nastavnika bez punog fonda časova, dok je oko stotinu njih neraspoređeno.

Obradović: Galenika će vratiti dug iz sopstvenih izvora

29. februar 2012. | broj komentara 0

Kompanija Galenika će iz sopstvenih izvora vratiti kredit od 70 miliona evra, za koji država daje garancije, izjavio je danas u skupštinskoj raspravi ministar za prosvetu Žarko Obradović.

Ministar: Opštine treba da same utvrde štetu

27. februar 2012. | broj komentara 0

Ministar za prosvetu Žarko Obradović rekao je danas da je obaveza opština da same utvrde koliko štete od nevremena mogu da saniraju, a koliko u tome treba da im pomogne Vlada Srbije.

Ukinuto stanje vanredne situacije, osim u 23 opštine

22. februar 2012. | broj komentara 1

Vlada Srbije ukinula je danas vanrednu situaciju na teritoriji republike, osim u 23 opštine, gde još nisu stvoreni uslovi za to, saopšteno je iz Vlade.

Štab za vanredne situacije: Potrebno 105 miliona dinara

18. februar 2012. | broj komentara 0

Štab za vanredne situacije predložio Vladi da odredi 105 miliona dinara pomoći lokalnim samoupravama za saniranje posledica elementarnih nepogoda i snega i da produži angažovanje dodatne mehanizacije za pet dana.

Po preporuci Vlade danas i sutra manji rad

13. februar 2012. | broj komentara 0

Državni i lokalni organi, ustanove i privreda trebalo bi da danas i sutra, po preporuci Vlade Srbije, smanje rad, ili da ga, ako postoji mogućnost, obustave. Vlada je to preporučila radi štednje električne energije i zbog zimskog nevremena.

Nema nastave ni naredne nedelje

10. februar 2012. | broj komentara 0

Đaci u osnovnim i srednjim školama neće imati nastavu ni naredne nedelje, odlučio ministar za prosvetu Žarko Obradović, objavljeno na sajtu Vlade.

Vlada: Bez nastave sledeće nedelje

9. februar 2012. | broj komentara 0

Osnovne i srednje škole u Srbiji nće raditi cele sledeće nedelje, a o neradnim danima naredne nedelje Vlada danas nije raspravljala, izjavio je danas direktor Vladine kancelarije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović.

Ministarstvo: Obustava nastave u svim školama

6. februar 2012. | broj komentara 0

Ministarsvo prosvete i nauke naredilo je danas svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji da prekinu nastavu zbog vanredne situacije izazvane izuzetno lošim vremenskim prilikama.

Vlada proglasila vanrednu situaciju u zemlji

5. februar 2012. | broj komentara 0

Vlada Srbije proglasila vanrednu situaciju na teritoriji cele zemlje zbog snežnih padavina i niskih temperatura.

Obradović: Strategija obrazovanja do kraja mandata ove vlade

27. januar 2012. | broj komentara 0

 Ministar za prosvetu Žarko Obradović izjavio da će strategija obrazovanja biti završena do kraja madata sadašnje vlade.

Obradović: Smeniti Ugričića

20. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar za prosvetu Žarko Obradović izjavio da bi Vlada trebalo da smeni direktora Narodne biblioteke Srbije Sretena Ugričića jer je potpisao papir kojim se opravdava izjava crnogorskog pisca o atentatu na državne funkcionere Srbije i Republike Srpske.

Obradović: Unaprediti saradnju privrede i univerziteta

12. januar 2012. | broj komentara 0

Ministar za prosvetu Žarko Obradović izjavio da su, kako bi se lakše prebrodila ekonomska kriza, potrebni bolja saradnja i dijalog privrede i visokoškolskih ustanova. 

Srbija postala pridružena članica CERN-a

10. januar 2012. | broj komentara 0

Srbija je danas postala pridružena članica Evropske organizacije za nuklearna istraživanja, a sporazum o pridruživanju potpisali su u Ženevi predsednik Srbije Boris Tadić i direktor CERN-a Rolf-Diter Hojer.

Tužbe zbog neisplaćenih jubilarnih nagrada

28. decembar 2011. | broj komentara 0

Isplatu zaostalih jubilarnih nagrada očekuje oko 16.000 prosvetnih radnika, pa će zbog toga što država nije izmirila tu obavezu biti podnete tužbe, izjavio danas predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Dragan Matijević.

Obradović: Nije tačno da država ne vodi računa o talentima

14. decembar 2011. | broj komentara 0

Ministar prosvete i nauke Srbije Žarko Obradović izjavio je jutros da nije tačno da država ne vodi računa o mladim talentima.

Srbija, EU i SB potpisale ugovor vredan 8,4 miliona evra

5. decembar 2011. | broj komentara 0

Srbija je danas sa Evropskom unijom i Svetskom bankom potpisala ugovor o projektu bespovratne pomoći razvoju inovacionih kompanija, vrednosti 8,4 miliona evra, koji se finasira iz fondova IPA.  

Počela uplata jubilarnih nagrada u Beogradu

28. novembar 2011. | broj komentara 0

U Beogradu je počela isplata jubilarnih nagrada zaposlenima u prosveti, potvrđeno je u Gradskoj upravi.

UNICEF: Nasilno se disciplinuje oko 67 odsto dece u Srbiji

28. novembar 2011. | broj komentara 0

Zamenica direktorke kancelarije Unicefa u Srbiji Lesli Miler izjavila da 67 odsto dece u zemlji, starosti od dve do 14 godina, doživi neki oblik nasilonog disciplinovanja u porodici.

Obradović: Razvojem inovacija kroz krizu

24. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za prosvetu i nauku Žarko Obradović izjavio danas da Srbija razvojem inovacija, njihovom komercijalizacijom i upotrebom u privredi može da pospeši ekonomski razvoj i lakše prebrodi globalnu ekonomsku krizu.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.