emg home

RSS

Obradović podržao zahteve studenata

04. april 2012. | 12:17

Izvor: Beta

Ministar za prosvetu Žarko Obradović podržao danas zahtev studenata da uslov za upis naredne godine studija o trošku države bude 48 umesto 60 bodova.

"Saglasan sam s tim studentiskim zahtevom, da broj bodova za upis naredne godine o trošku države ne bude povećan", kazao je Obradović pošto mu je delegacija studentskih udruženja predala zahteve za reformu visokog obrazovanja i bolje uslove studiranja.

Ministar je najavio da će od fakulteta tražiti da u narednoj godini ne povećavaju školarine. "Videćemo kako će pojedini fakulteti koji su najavili zahtev za povećanje školarine to i obrazložiti", rekao je Obradović.

On je najavio da će biti formirana i radna grupa od predstavnika Ministarstva i studenata koja bi trebalo da radi na izmenama Zakona o visokom obrazovanju, a konkretna rešenja biće poznata u junu ili septembru, zavisno od formiranja nove vlade.

Studenti traže da se apsolventima omogući da svakog meseca imaju ispitne rokove, formiranje Fonda za razvoj visokog obrazovanja i obezbeđenje bolje podrške socijalno ugroženim studentima.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Teme: Prosveta, Studenti

Ličnosti: Žarko Obradović


Unesite tekst komentara:

<<

02. april - 08. april 2012.

>>

Povezani naslovi