emg home
RSS

Tema:   Alpha bank

Alfa banka i Eurobanka se ujedinjuju

29. avgust 2011. | broj komentara 0

Eurobanka EFG (Eurobank) i Alfa banka (Alpha), druga i treća po veličini grčka banka, zvanično su danas objavile da će se ujediniti kako bi se lakše izborile sa finansijskom krizom u zemlji.

Alpha banka donirala 8 miliona dinara za borbu protiv raka

3. februar 2011. | broj komentara 0

U fond Nacionalnog programa „Srbija protiv raka" do sada je donirano više od 8,45 miliona dinara, zahvaljujući novcu koji Alpha banka izdvaja od svake transakcije MasterCard hvala karticom, saopštila je danas ta banka.

Profit banaka porastao 22 odsto

15. novembar 2010. | broj komentara 0

Profit poslovnih banaka u prvih devet meseci 2010. porastao 22 odsto, saopštio Internet-portal Kamatica.com. Profit u prvih devet meseci ove godine je za 4,2 milijardi dinara veći od profita u istom period prošle godine, kad je dostigao 16,9 milijardi dinara.

Zbog viših kamata Hrvati razmišljaju o štednji u Srbiji

11. novembar 2010. | broj komentara 0

Kamate na štednju u Srbiji su za nekoliko procentnih poena više nego u hrvatskim bankama i mogle bi već od 1. januara 2011. da privuku hrvatske štediše da oroče novac u Srbiji, pokazalo istraživanje Ekonom:east magazina.

Dobit banaka u prvom kvartalu skoro sedam milijardi dinara

11. maj 2010. | broj komentara 0

U prvom kvartalu 2010. poslovne banke u Srbiji ostvarile dobit od 6,94 milijardi dinara, oko 1,3 odsto veću nego u prvom kvartalu 2009, objavio portal Kamatica.com.

Alpha banka odobrava subvencionisane kredite

11. maj 2010. | broj komentara 0

Alpha banka saopštila je danas da je počela da odobrava subvencionisane dinarske potrošačke i gotovinske kredite.

NBS: Banke u grčkom vlasništvu posluju stabilno

5. maj 2010. | broj komentara 0

Poslovne banke u Srbiji koje su u vlasništvu grčkih banaka posluju stabilno, saopštila Narodna banka Srbije.

Alpha Bank odobrava subvencionisane kredite

3. mart 2010. | broj komentara 0

Alpha banka od danas odobrava stambene kredite sa subvencijom države, čime se ta banka i zvanično uključuje u Program subvencionisanih stambenih kredita Vlade, saopšteno iz te banke.

Dobit banaka prepolovljena

19. novembar 2009. | broj komentara 0

Bankarski sektor Srbije u prvoj polovini godine ostvario dobit pre oporezivanja od 8,75 milijardi dinara, 58,1 odsto manje nego u istom periodu 2008, objavila Narodna banka Srbije.

Alpha bank će odobravati subvencionisane stambene kredite

1. oktobar 2009. | broj komentara 1

Alpha Bank saopštila je danas da je u procesu uključivanja u projekat odobravanja suvencionisanih stambenih kredita Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

Alpha banka će odobravati subvencionisane stambene kredite (VIDEO)

16. septembar 2009. | broj komentara 0

Alpha banka će učestvovati u Vladinom programu subvencionisanih zajmova za stambene kredite, kao i u projektnom finansiranju jeftinijih kvadrata, rekli su danas predstavnici te banke.

Alpha banka odobrava keš kredite sa rokom otplate do sedam godina

29. jul 2009. | broj komentara 0

U skladu sa preporukom Narodne banke Srbije, Alpha banka uvela je keš kredite sa produženim rokom otplate do sedam godina, saopšteno je iz banke.

Šarene rate i kamate

20. jul 2009. | broj komentara 0

„Politika” je istraživala u 10 banaka kolike su kamate i rate za stambene kredite u otplati, sada i pre dve godine. Poslovne banke obećale da će smanjiti marže

Likvidnost problem za mala i srednja preduzeća

2. jul 2009. | broj komentara 0

Novi predsednik Izvršnog odbora Alpha bank u Srbiji Georgios Papanastasiou ocenio je u intervjuu za najnoviji broj magazina Bankar da će najviše problema s likvodnošću imati mala i srednja preduzeća.

Alpha banka neće povećavati marže na odobrene stambene kredite

25. jun 2009. | broj komentara 0

Alpha banka neće menjati cene odobrenih stambenih kredita, odnosno neće menjati svoju maržu a pratiće kretanje Euribora i Libora, izjavio je Nebojša Đorđević, član Izvršnog odbora Alpha banke.

NBS neće limitirati kamatne stope na štednju

20. jun 2009. | broj komentara 0

NBS neće limitirati kamatne stope na štednju, a banke treba da se dogovore o visini kamatnih stopa, izjavio je danas Radovan Jelašić, guverner Narodne banke Srbije, na skupu guvernera i vodećih banka zemalja regiona, pod nazivom Mere protiv globalne krize u finansijskom

Zaposleni Alpha banke uređuju školska dvorišta

21. maj 2009. | broj komentara 0

Alpha bank organizovaće u subotu, 23. maja dobrovoljnu akciju, u kojoj će svaki treći zaposleni, ili njih oko 450 urediti 20 školskih dvorišta u 14 gradova širom Srbije, saopštila je ta banka.

“Panika urodila plodom, građani manje troše”

22. april 2009. | broj komentara 0

Nije uočen rast minusa po tekućim računima, dok je rast zaduženja po kreditnim karticama umeren. Banke su pooštrile uslove za davanje kredita, ali građani zbog krize troše manje, rečeno danas na okruglom stolu Tekući računi građana u uslovima krize, u organizaciji

"Srbija nema dovoljno novca"

26. novembar 2008. | broj komentara 0

Srbija nema dovoljno novca, a depoziti u Srbiji ne pokrivaju uzete kredite, rečeno je na okruglom stolu koji organizuje Ekonomist Media Group. Iako se nepoverenje građana smanjilo, primetno je smanjena tražnja potrošačkih kredita, ocenjeno je na forumu Potrošački krediti i

Nema jagme za sefovima

4. novembar 2008. | broj komentara 0

Interesovanje za sefove, koje je bilo povećano na početku finansijske krize, opalo je.

Grčke banke brzo sustižu konkurente iz Austrije

7. maj 2008. | broj komentara 0

Grčke banke, u drugom talasu „okupacije" srpskog tržišta, „zauzele" četvrtinu banaka sa aktivom od oko 4,9 milijardi evra

Novi kredit za stari, uz oprez

24. mart 2008. | broj komentara 0

Pre refinansiranja kredita treba uzeti kalkulator u ruke ili pitati službenika šta sve mora da se plati i koliko ukupno košta novi dug.

Ko nema da plati kredit, neka uzme kredit

20. mart 2008. | broj komentara 0

Sudeći prema podacima Udruženja banaka, građani Srbije ne koriste mnogo kredite za refinansiranje, odnosno kredite kojima bi finansirali one koje su prethodno uzeli.

Ekspanzija grčke Alpha Banke u JIE

22. januar 2008. | broj komentara 0

Alpha Bank je u jugoistočnoj Evropi uključujući i Srbiju u 2007. novim plasmanima od 3,6 milijardi evra podigla nivo plasmana na poslednji dan 2007. na 7,6 milijardi evra.

"Gazprom vredi oko 520 milijardi dolara"

4. decembar 2007. | broj komentara 0

Tržišna vrednost Gazproma je potcenjena i ona vredi, po proceni ruske, Alpha bank, 521 milijardu dolara, dve trećine više od sadašnje cene.

Analize

Ekonomske koristi od kandidature

Prerano za slavlje

Broj 595

20. oktobar 2011.