emg home
RSS

Tema:   Apple

Umro Stiv Džobs

6. oktobar 2011. | broj komentara 1

Stiv Džobs, do skora direktor kompanije Apple, umro je sinoć u 57. godini, saopštio je Apple.

Coca Cola i dalje najskuplji svetski brend

5. oktobar 2011. | broj komentara 0

Najvrednija marka na svetu i dalje je Coca Cola, a najveći rast vrednosti zabeležio je Apple, koji je zahvaljujući tome ušao među 10 najvrednijih brendova.

Stiv Džobs više nije na čelu Applea

25. avgust 2011. | broj komentara 0

Stiv Džobs, čovek koji je iPhoneom, iPadom i drugim napravama pretvorio Apple u jednu od najmoćnijih kompanija na svetu, podneo je danas ostavku na mesto generalnog direktora.

Tromesečni rast prodaje mobilnih uređaja za 16,5 odsto

12. avgust 2011. | broj komentara 0

Prodaja mobilnih uređaja finalnim korisnicima dostigla je u drugom tromesečju ove godine 428,7 miliona komada, što predstavlja rast od 16,5 odsto za godinu dana, objavila je istraživačka kompanija "Gartner".

Apple ima više gotovine od vlade SAD

5. avgust 2011. | broj komentara 0

Najveća svetska tehnološka kompanija "Epl" ima više gotovine od vlade najmoćnije svetske države - SAD, objavljeno je na Veb lokaciji "Biznis insajder" (BI) koja se poziva na zvanične finansijske dokumente.  

Zakazali budilnici na iPhone 4

2. novembar 2010. | broj komentara 0

Veliki broj korisnika čuvenog Apple telefona iPhone 4 u Velikoj Britaniji zakasnio je juče na posao zbog toga što se alarm za buđenje na njihovim telefonima nije automatski prebacio na zimsko računjanje vremena, preneli su danas britanski mediji.

Mobilni telefon od osam miliona dolara

19. oktobar 2010. | broj komentara 0

Britanski juvelir Stjuart Hjuz, kreator raznovrsnih ekskluzivnih i skupih modela elektronskih uređaja, napravio je najskuplji mobilni telefon na svetu, za koji treba izdvojiti osam miliona dolara.

Najskuplji svetski brendovi Coca cola, IBM i Microsoft

17. septembar 2010. | broj komentara 0

Prva tri mesta na lestvici najskupljih brendova na svetu drže, kao i prošle godine, američke kompanije Coca-Cola, IBM i Microsoft, pokazalo je istraživanje agencije Interbrand.

EK svojim zaposlenima zabranila upotrebu telefona BlackBerry

5. avgust 2010. | broj komentara 0

Evropska komisija svim svojim zaposlenima, kojih je više od 32.000, zabranila, iz bezbednosnih razloga, upotrebu mobilnih telefona BlackBerry, kanadske firme Research in Motion, i odlučila se za modele američke kompanije Apple i tajvanske HTC, izjavio je danas portparol EK.

Održan prvi TEDx forum u Srbiji

17. jul 2010. | broj komentara 0

U Beogradu je danas održan prvi Tedeks (TEDX) forum međunarodne organizacije TED na kojem su iskustva razmenili kreativni ljudi koji se bave tehnologijom, zabavom i dizajnom.

Apple prestigao Microsoft

27. maj 2010. | broj komentara 0

Apple prestigao večitog rivala Microsoft i postao najveća tehnološka kompanija na svetu.

Apple tužio Nokiju za neovlašćeno korišćenje patenata

12. decembar 2009. | broj komentara 1

Kompanija Apple tužila finskog proizvođača mobilnih telefona Nokiju zbog neovlašćenog korišćenja 13 patenata.

Apple odbio servis kompjutera pušača

23. novembar 2009. | broj komentara 0

Kompanija Apple prva u istoriji kompjuterske industrije počela da odbija da servisira pokvarenu opremu korišćenu u zadimljenim prostorijama.

Neto profit Applea porastao 47 odsto

20. oktobar 2009. | broj komentara 0

Kompanija za proizvodnju računara i kompjuterskog softvera Apple zabeležila u četvrtom fiskalnom kvartalu 2009, zavrešene 1. oktobra, rast neto profita od 47 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Dobit po akciji u tom periodu je 1,82 dolara, a ukupna prodaja skočila

Rekordan pad prodaje mobilnih telefona u svetu

4. maj 2009. | broj komentara 0

Prodaja mobilnih telefona u svetu je u prvom tromsečju ove godine opala za rekordnih 13 odsto u poređenju sa istim razdobljem lane, na 245 miliona komada, pokazali su podaci istraživačke kompanije Strategy analytics.

Apple povukao igru iz prodaje

27. april 2009. | broj komentara 0

Kompanija Apple zvanično se izvinila kupcima zbog uvredljive i veoma agresivne igre Prodrmusaj dete, u kojoj se vlasniku mobilnog telefona sugeriše da smiri rasplakano virtualno dete drmusanjem telefona.

Rekordan pad profita Nokije

17. april 2009. | broj komentara 0

Nokia je u prvom kvartalu ove godine zabeležila pad profita od 90 procenata, ali je vrednost njenih deonica porasla zbog optimističkih očekivanja.

SAD: Nastavak pada prodaje računara "Mek"

20. mart 2009. | broj komentara 0

Prodaja čuvenog računara "Mek" američkog informatičkog giganta "Epla" u SAD opala je i u februaru za 16 odsto u odnosu na isti period lane, pokazali su rezultati istraživanja američke kompanije za istraživanje tržišta NPD.

Motorola zaostaje

4. februar 2009. | broj komentara 0

Motorola je u poslednjem kvartalu prošle godine prodala 19,2 miliona primeraka mobilnih telefona, što je pad u odnosu na prethodnu godinu od 53 odsto.

Apple nadmašio sva očekivanja

22. januar 2009. | broj komentara 0

Američka kompanija za proizvodnju kompjutera i programa Apple saopštila je danas da je povećala neto profit u prvom kvartalu fiskalne 2008/2009. za 1,61 milijardi dolara.

Sony otpušta 8.000 radnika

9. decembar 2008. | broj komentara 0

Japanska korporacija Sony saopštila da će otpustiti 8.000 zaposlenih, četiri odsto svoje radne snage, i smanjiti ulaganja da bi uštedela 1,1 milijardi dolara.

Tri kompanije optužene za nameštanje cena

13. novembar 2008. | broj komentara 0

Kompanije LG Display Co. Ltd, Sharp Corp. i Chunghwa Picture Tubes Ltd. izjasnile su se krivim i pristale da plate 585 miona dolara kazne zbog dogovora o povećanju cene LCD-ekrana.

Vol strit u crvenom

3. septembar 2008. | broj komentara 0

Na Vol stritu su u utorak vodeći indeksi pali jer je sniženje cene nafte izazvalo pad cena akcija u energetskom sektoru, dok su akcije tehnoloških kompanija pod pritiskom zbog slabije potrošnje na tehnološku opremu.

Dobro raspoloženje na Vol stritu

12. avgust 2008. | broj komentara 0

Glavni indeksi na Vol Stritu porasli su zahvaljujući novom padu cene nafte, što povećava izglede da u narednom periodu neće doći do većeg pada potrošnje građana i kompanija. Rast su predvodile akcije kompanija Amazon, Apple, AT&T I Wal-Marta.

I-Phone dolazi do kraja godine?

23. jul 2008. | broj komentara 3

Srbija je malo tržište da bi zainteresovala Apple da direktno plasira I-Phone, ali MTS uveliko pregovara da taj telefon uskoro zvanično ponudi domaćim kupcima

Analize

Šta čeka buduće penzionere

Generacija bez budućnosti

Broj 593

07. oktobar 2011.