emg home
RSS

Tema:   Fond za razvoj

Gradi se prva fabrika za preradu klaničnog otpada

27. septembar 2011. | broj komentara 0

U Inđiji danas počela gradnja prve fabrike u Srbiji za preradu otpadaka iz mesne industrije po najvišim ekološkim i evropskim standardima, a u koju će belgijsko-srpska kompanija Energo zelena investirati 21 milion evra.

Opomena direktorki Fonda za razvoj jer nije podnela izveštaj

9. septembar 2011. | broj komentara 0

Prekršajni sud u Nišu izrekao je opomenu direktorki Republičkog fonda za razvoj Slađani Backović i naložio da plati troškove prekršajnog postupka, jer nije u zakonskom roku dostavila izveštaj o imovini i prihodima Agenciji za borbu protiv korupcije, saopšteno je

Potpisani ugovori za gradnju hladnjače u Novom Slankamenu

30. avgust 2011. | broj komentara 0

Predstavnici Vlade Vojvodine i udruženih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije opštine Inđija potpisali su danas u Novom Slankamenu ugovore o finansiranju gradnje hladnjače vredne 98,5 miliona dinara.

Uhapšeno troje ljudi zbog zloupotrebe kredita

11. april 2011. | broj komentara 0

Policija Sremske Mitrovice uhapsila je danas Žarka L. (36), Tonija B. (51) i Danicu V. (45) iz Beograda koji su osumnjičeni da su prevarom podizali kredite Fonda za razvoj.

Fond za razvoj plasiraće 14 milijardi dinara

3. mart 2011. | broj komentara 0

Fond za razvoj će u ovoj godini odobriti 14 milijardi kredita preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, najavila je danas direktorka fonda Slađana Backović.

Posebni uslovi Meridian Leasinga za vozila i opremu domaće proizvodnje

23. decembar 2010. | broj komentara 0

Preduzeće Meridian Leasing saopštilo je danas da je, uz podršku Fonda za razvoj Srbije, pripremilo specijalne uslove finansiranja za vozila i opremu domaće proizvodnje.    

Za kreditnu podršku u 2011. planirano 3,5 milijardi dinara

13. decembar 2010. | broj komentara 0

Za kreditnu podršku srpskoj industriji i građevinarstvu preko Fonda za razvoj u 2011. godini biće izdvojeno 3,5 milijardi dinara, izjavio je danas pomoćnik ministra ekonomije i regionalnog razvoja Milan Josipović.

Potvrđena selidba institucija iz Beograda

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Sedište Nacionalne službe za zapošljavanje biće iz Beograda preseljeno u Kragujevac, a Fond za razvoj se seli u Niš - utvrđeno je izmenama zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti i o Fondu za razvoj koje je danas prihvatila Skupština Srbije.

Sedište Nacionalne agencije za regionalni razvoj preseljeno u Zaječar

15. oktobar 2010. | broj komentara 0

Premijer Mirko Cvetković, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Ivica Eždenci otvorili danas sedište te agencije u Zaječaru, prve državne insitucije izmeštenu iz Beograda.

Počinje preseljenje centrala državnih institucija

12. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo ekonomije najavilo da će četiri svoje službe do kraja godine preseliti iz Beograda u regionalne centre, Zaječar, Niš, Kragujevac i Užice.

Dinkić predlaže ograničenje lokalnih taksi

23. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić izjavio da će predložiti ograničenje iznosa taksi koje se plaćaju u lokalnim samoupravama, kako bi se smanjili troškovi preduzetnika, ali i stvorila predvidivost poslovanja za strane investitore.

Srbija treba da izvozi sofisticiranije proizvode

22. jul 2010. | broj komentara 0

Miodrag Babić, predsednik koncerna Hemofarm, rekao je da bi za Srbiju bilo dobro da ima veći izvoz od uvoza lekova, ali da su za to potrebni fini mehanizmi koji će obezbediti zaštitu domaćim proizvođačima, po uzoru na onu kojom zemlje EU štite svoje tržište.

Nova direktorka Fonda za razvoj Slađana Backović

8. jul 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije je danas za direktorku Fonda za razvoj Srbije postavila Slađanu Backović, umesto Olivere Božić kojoj je istekao drugi mandat.

Spasojević za dokapitalizaciju razvojnih institucija

25. jun 2010. | broj komentara 0

Predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije Toplica Spasojević predložio je danas da se Fond za razvoj, Agencija za organizaciju i finansiranje izvoza i Razvojna banka dokapitalizuju sa po 500 miliona evra, kako bi pomogli razvoj privrede Srbije i ubrzali

Država pokreće stečaj u 600 firmi

10. jun 2010. | broj komentara 0

Agencija za osiguranje depozita zainteresovana je za pokretanje stečaja u 250 preduzeća čiji su računi u blokadi duže od tri godine i na koje se primenjuju odredbe o automatskom stečaju, rekla je Vesna Gaćeša, direktorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

Upola manje sredstava iz budžeta za start up kredite

3. mart 2010. | broj komentara 0

Direktorka Fonda za razvoj Srbije Olivera Božić izjavila je danas da će ove godine iz republičkog budžeta za start up kredite biti izdvojene 2,2 milijarde dinara, što je upola manje nego 2009. godine.

Hemofarm optužuje Mlađana Dinkića

5. februar 2010. | broj komentara 0

Kompanija Hemofarm iz Vršca optužila ministra ekonomije i regionalnog razvoja i predsednika Upravnog odbora Fonda za razvoj Mlađana Dinkića da je blokirao odobrenje subvencionisanog kredita toj kompaniji.

Simpova fabrika kreveta izvozi za Ikeu (VIDEO)

27. novembar 2009. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić danas pustio u rad modernizovanu i rekonstruisanu Simpovu fabriku dečjih kreveta u Radovnici kod Trgovišta.

Produžen rok za ponuda za kupovinu Župe

24. septembar 2009. | broj komentara 0

Rok za dostavljanje konačnih, obavezujućih, ponuda za kupovinu 70 odsto kapitala hemijske industrije Župa produžen je i ističe 16. oktobra, objavila Agencija za privatizaciju.

Savet: Nove nepravilnosti u Zastava elektro

17. septembar 2009. | broj komentara 0

Savet za borbu protiv korupcije uputio novo pismo premijeru Mirku Cvetkoviću, u kom ga obaveštava o novoj dokumentaciji koji su radnici kompanije Zastava elektro dostavili Savetu o nepravilnostima u postupku privatizacije.

Fabrici Župa odobren kredit od 13 miliona dinara

16. septembar 2009. | broj komentara 0

Fond za razvoj Republike Srbije odobrio je kruševačkoj hemijskoj industriji "Župa" kredit od 13 miliona dinara, a novac će biti namenjen za isplatu junske plate, izjavio je generalni direktor fabrike Miroljub Milojević.

Gubici javnih preduzeća četiri puta veći od dobitaka

6. avgust 2009. | broj komentara 0

Javna preduzeća u Srbiji 2008. imala gubitak od 52,9 milijardi dinara, četiri puta veći od dobiti, koja je bila 11,4 milijardi dinara. Prema nalazima Fonda za razvoj, dobit 11 javnih preduzeća čini 3,8 odsto dobiti privrede.

Pokrenuti likvidacija i stečaj u 300 fiktivnih firmi

3. jul 2009. | broj komentara 0

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja pokrenulo proces likvidacije i stečaja u više od 300 društvenih i državnih preduzeća.

Stečajevi u Viskozi i IGM Kolubara

17. jun 2009. | broj komentara 0

Trgovinski sud u Valjevu saopštio da je uveden stečaj u šest preduzeća čiji je osnivač loznička Viskoza i u IGM Kolubara, u Ćelijama kod Lajkovca.

Dinkić: Manja administracija i gijotina propisa

26. mart 2009. | broj komentara 0

Vicepremijer Mlađan Dinkić najavio značajno pojeftinjenje države, smanjenje administracije na svim nivoima i svojevrsnu gijotinu propisa koji su doveli do glomazne birokratije.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

U. S. Steel Srbija: opomena pred odlazak

Kaljenje na tihoj vatri

Broj 598

10. novembar 2011.