emg home
RSS

Tema:   Franko Fratini

Fratini: Srbiji poslati važnu poruku

29. jun 2011. | broj komentara 0

Italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini izjavio je da bi odobravanje statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji predstavljalo važan signal za Srbiju.

Italija daje kredit libijskim pobunjenicima

31. maj 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini izjavio je danas u Bengaziju da je njegova zemlja postigla sporazum s libijskim pobunjenicima o obezbeđenju kreditne linije od više stotina miliona evra.

Formiran fond za pomoć pobunjenicima u Libiji

6. maj 2011. | broj komentara 0

Učesnici konferencije u Rimu osnovali su međunarodni fond kom će imati pristup pobunjenici da bi se snabdeli osnovnim potrepštinama kao što su hrana i lekovi.

Ubijen Osama bin Laden

2. maj 2011. | broj komentara 1

Osama bin Laden ubijen u vatrenom okršaju u Pakistanu, saopštio predsednik SAD Barak Obama. "Pravda je izvršena", rekao je Obama. Grupa komandosa ubila je Bin Ladena u nedelju rano ujutro u gradu Abotabatu, oko 100 kilometara severno od Islamabada, saopštili su

I Ronaldo i Kluni na listi svedoka odbrane Berluskonija?

30. mart 2011. | broj komentara 0

Odbrana premijera Italije Silvija Berluskonija predložila Džordža Klunija kao svedoka u procesu “Rubigejt”, u kom je Berluskoni optužen za seksualne odnose s maloletnicom.

Deset poginulih u Zaviji, zapadno od Tripolija

24. februar 2011. | broj komentara 0

Deset ljudi poginulo je danas u zapadnom libijskom gradu Zavija, u napadu snaga bezbednosti odanih libijskom lideru Moameru Gadafiju na jednu džamiju u kojoj su bili demonstranti, javlja agencija AP.

Svi državljani Srbije u Libiji su dobro, uskoro evakuacija

21. februar 2011. | broj komentara 0

Niko od srpskih državljana koji su u nedelju uveče napadnuti u kampu pored libijskog grada Ras Lanafa nije povređen, svi su dobro i njihova bezbednost u ovom trenutku nije ugrožena, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Fratini: Posle Hrvatske, dati pozitivan signal i Srbiji (VIDEO)

7. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini izjavio je danas u Beogradu da je interes Evropske unije da, posle priključenja Hrvatske toj zajednici, Srbija i druge zemlje Zapadnog Balkana dobiju pozitivan signal u evropskim integracijama.

Franko Fratini sutra u Beogradu

6. februar 2011. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini sutra će u Beogradu sa zvaničnicima Srbije razgovarati o procesu evropskih integracija i regionalnoj saradnji.

EU poziva Egipat na reforme i izbore, marš u Aleksandriji

31. januar 2011. | broj komentara 0

Ministri spoljnih poslova zemalja EU pozvali su danas egipatske vlasti na "sprovođenje značajnih demokratskih reformi" koje bi vodile održavanju slobodnih i pravednih" izbora u toj zemlji.

Fratini razočaran zbog incidenata huligana u Đenovi

13. oktobar 2010. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini preneo je danas u telefonskom razgovoru svom srpskom kolegi Vuku Jeremiću razočaranje zbog incidenata koji su se dogodili sinoć na fudbalskoj utakmici između Italije i Srbije u Đenovi.

Fratini: Hrvatska u EU 2012. godine

15. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini izrazio je danas uverenje da će Hrvatska u prvoj polovini iduće godine potpisati pristupni ugovor sa Evropskom unijom, a da će 2012. postati punopravna članica EU.

Fratini: Srbija potvrdila privrženost Evropi

14. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini izjavio je danas u Rimu da je Srbija potvrdila svoju privrženost Evropi i izrazio nadu da će na sledećem sastanku šefova diplomatija Unije biti odlučeno da se Evropskoj komisiji prosledi zahtev Srbije za priključenje

Italija ratifikovala SSP sa Srbijom

4. avgust 2010. | broj komentara 0

Italija ratifikovala Sporazum o stabilizaciji i pridruženju EU-Srbija. Senat je sporazum usvojio juče, a prethodno ga je prihvatio i Donji dom Parlamenta.

Ministri EU: Ubrzati pridruženje Srbije EU (VIDEO)

27. jul 2010. | broj komentara 0

Većina šefova diplomatija Evropske unije na zasedanju u Briselu tražila ubrzanje pridruženja Srbije EU, s ciljem da se podrži proevropska srpska vlast u Beogradu, ali su dve-tri uticajne članice Unije stavile do znanja da to treba učiniti korak po korak, rekao je novinarima

Ministri EU nude dijalog Beogradu i Prištini

26. jul 2010. | broj komentara 1

Šefovi diplomatija Evropske unije danas će u Briselu razmeniti mišljenja o tome šta tačno znači savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde o Kosovu i ponuditi dobre usluge Prištini i Beogradu za dijalog okrenut budućnosti.

Fratini: Tadićev emisar EU preneo pomirljiv stav Srbije o Kosovu

26. jul 2010. | broj komentara 0

Šef italijanske diplomatije Franko Fratini izjavio da je posebni izaslanik predsednika Srbije Borisa Tadića ministrima spoljnih poslova zemalja Evropske unije izneo stavove Srbije o rešenju problema Kosova i da je taj stav pomirljiv i da izgleda otvara mogućnost za pregovore

Moratinos: Vreme da Zapadni Balkan krene napred

2. jun 2010. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Španije Migel Anhel Moratinos i evropski komesar za proširenje Štefan File poručili su danas u Sarajevu da je EU snažno opredeljena za integraciju Zapadnog Balkana.

Skup Zapadni Balkan-Evropska unija u Sarajevu

2. jun 2010. | broj komentara 0

Šefovi diplomatija Albanije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije i Srbije, zvaničnici Evropske unije i njenih članica, predstavnici međunarodnih organizacija, Saveta Evrope, NATO-a, SAD, Rusije i Turske sastali su se danas u Sarajevu kako bi potvrdili posvećenost

Hilari Klinton, Ketrin Ešton, Migel Anhel Moratinos: Balkan ima šansu

31. maj 2010. | broj komentara 0

Državna sekretarka Hilari Klinton, predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku Ketrin Ešton i španski ministar spoljnih poslova Migel Anhel Moratinos ocenili da Zapadni Balkan na predstojećem skupu, 2.juna u Sarajevu, ima šansu da se uključi u novu dinamiku evro-atlantske

Šefovi diplomatija EU dolaze u Sarajevo na skup o Balkanu

26. maj 2010. | broj komentara 0

Na sastanku Evropska unija-Zapadni Balkan posvećenom evropskoj perspektivi regiona 2. juna u Sarajevu učestvovaće šefovi diplomatija zemalja EU i zvaničnici EU, SAD, Rusije i Turske, saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova BiH.

Fratini: Integracija zapadnog Balkana do 2014.

6. maj 2010. | broj komentara 0

Pretvaranje jadransko-jonske oblasti u makro-region do 2014. vodilo bi integraciji zemalja zapadnog Balkana u Evropsku uniju, izjavio je sinoć u Ankoni ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini.

BBC: Na leto razgovori Prištine i Beograda

3. maj 2010. | broj komentara 0

Prema navodima BBC-ja, koji se poziva na neimenovane međunarodne izvore, Beograd i Priština na leto bi mogli početi pregovore o mnogim otvorenim pitanjima, ali ne i o statusu.

Fratini: Poseban kanal za dijalog Beograda i Prištine

28. april 2010. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini izjavio je danas u Prištini da se njegova zemlja zalaže za uspostavljanje posebnog kanala za dijalog između Kosova i Srbije, koji bi pomogao obema stranama da se suoče sa izazovima koji ih očekuju na putu prema EU.

Fratini i Đelić: U Sarajevu razmotriti šta Balkan može dati Evropi

28. april 2010. | broj komentara 0

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini i potpredsednik Vlade Božidar Đelić ocenili danas u Beogradu da bi na samitu o Zapadnom Balkanu u Sarajevu trebalo razmotriti šta taj region može ponuditi Evropi u smislu investicija, transevropskih i transbalkanskih projekata.

  • POČETNA
  • 1
  • 2
  • 3

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.