emg home
RSS

Tema:   Nezaposlenost

Bugarin: Visoka nezaposlenost najveći izazov

18. maj 2012. | broj komentara 0

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin izjavio da je najveći izazov s kojim se Srbija suočava visoka stopa nezaposlenosti od 23,7 odsto, jedna od najviših u Evropi.

IZIT: Srbija u recesiji

9. maj 2012. | broj komentara 0

Srbija je u recesiji, izjavio danas saradnik Instituta za tržišna istraživanja Saša Đogović.

UPS: Trend smanjenja zaposlenosti nastaviće se i 2012.

17. januar 2012. | broj komentara 0

Sekretar Unije poslodavaca Srbije Dragoljub Rajić izjavio da će se trend smanjenja zaposlenosti nastaviti i u ovoj godini jer trećina firmi u Srbiji ima velike probleme da redovno isplaćuje zarade zaposlenima.

Nezaposlenost 23,7 odsto

16. januar 2012. | broj komentara 0

Nezaposlenosti na kraju novembra 2011. bila 23,7 odsto, objavio Zavod za statistiku.

U novembru manje zaposlenih

13. januar 2012. | broj komentara 0

Broj zaposlenih u Srbiji krajem novembra 2011. procenjen na 1.743.411, što je smanjenje u odnosu na prethodni mesec za 1.261, navode Konjukturni trendovi Srbije, koji izdaje Privredna komora Srbije.

Tadić: Ekonomija i zapošljavanje glavne teme

30. decembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio da će u narednom periodu centralne teme biti ekonomija i povećanje zaposlenosti.

Erić: Objaviti rat ekonomskim problemima i nezaposlenosti

20. decembar 2011. | broj komentara 0

Direktor Ekonomskog instituta Dejan Erić izjavio je danas da eventualno prolongiranje dodeljivanja statusa kandidata Srbiji i novi talas ekonomske krize mogu negativno uticati na ekonomski život u zemlji.

Bajec: Spoljni dug ne sme iznad 45 odsto BDP-a

17. novembar 2011. | broj komentara 0

Ekonomski savetnik premijera Jurij Bajec upozorio da Srbija ne sme da povećava spoljni dug iznad 45 odsto bruto domaćeg proizvoda jer bi tako dovela u pitanje kredibilitet zemlje i odbacio kao neosnovana magađanja da Vlada razmišlja o povećanju poreza na dodatu vrednost.

Stanković: Do 1. aprila zaposlićemo 600 nezaposlenih

12. novembar 2011. | broj komentara 0

Ministar za zdravstvo Zoran Stanković izjavio da će do 1. aprila sledeće godine biti zaposleno 600 ljudi, različitih nivoa medicinskog obrazovanja, odnosno pet odsto nezaposlenih u zdravstvu.

Nezaposlenost 22 odsto

7. novembar 2011. | broj komentara 0

Nezaposlenost u Srbiji, prema poslednjoj anketi o radnoj snazi, sprovedenoj u aprilu, je 22 odsto, izjavio direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Dejan Jovanović.

Bugarin: Spor oporavak privrede i visoka nezaposlenost

26. oktobar 2011. | broj komentara 0

Spor oporavak privredne aktivnosti i visoka nezaposlenost, glavne su karakteristike poslovanja u Srbiji u 2011. godini, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Miloš Bugarin.

Nezaposlenost posledica neadekvatnog obrazovanja

21. oktobar 2011. | broj komentara 0

Visoka stopa nezaposlenosti u Srbiji posledica je neodgovarajućeg obrazovanja, koje nije usklađeno s potrebama privrede, ocenili učesnici okruglog stola "Ko i kako nas obrazuje" u Beogradu.

Cvetković: Dijalog s Prištinom prioritet Vlade

16. oktobar 2011. | broj komentara 0

Prioritet Vlade Srbije biće dijalog s Prištinom, rekao je premijer Mirko Cvetković, navodeći da će Evropska unija utvrditi datum početka pregovora o pristupanju Srbije čim bude postignut napredak na tom polju. 

Senat odbacio Obamin paket za zapošljavanje

12. oktobar 2011. | broj komentara 0

Senat SAD nije usvojio paket mera Baraka Obame za povećanje zaposlenosti, već radi na drugim načinima za smanjenje visoke stope nezaposlenosti u zemlji.

Privrednici traže poresku reformu

1. septembar 2011. | broj komentara 0

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin ocenio da neophodno smanjenje poreza na zarade, ali da je nerealno očekivati da to bude sprovedeno u mandatu sadašnje vlade.

Bajec: Najveći problem u Srbiji je velika nezaposlenost

14. avgust 2011. | broj komentara 1

Ekonomista i savetnik premijera Srbije Jurij Bajec ocenio je danas da je najveći problem u Srbiji velika nezaposlenost, ali da Vlada Srbije nizom podsticajnih mera radi na povećanju broja zaposlenih.

Nezaposlenost u Grčkoj 16,6 odsto

11. avgust 2011. | broj komentara 0

Nezaposlenost u prezaduženoj Grčkoj skočila je na 16,6 odsto u maju, zvanično je danas saopšteno u Atini.

Ćirić: Najveći problemi nelikvidnost i nezaposlenost

29. jul 2011. | broj komentara 0

Ministar ekonomije Nebojša Ćirić rekao je danas da su trenutno najveći ekonomski problemi nelikvidnost preduzeća i nezaposlenost.

Orbović: Srbija nema privrednu strategiju

28. jul 2011. | broj komentara 0

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović izjavio je danas da je u Srbiji oko 520.000 radnika ostalo bez posla prilikom privatizacije, ali da kriza tek predstoji jer nema jasne vizije, niti strategije za razvoj privrede.

Ekonomisti: Srbija bi bila pogođena novim talasom krize

26. jul 2011. | broj komentara 0

U Srbiji bi novi talas svetske ekonomske krize izazvao povećanje nezaposlenosti, poskupljenje kredita i otežan pristup kapitalu, ocenili su danas ekonomisti.

Ekonomisti: U pravu su i premijer i Anketa

5. jul 2011. | broj komentara 0

Pomoćnik direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević i savetnik premijera Srbije Jurij Bajec ocenili su danas na predstavljanju najnovijih Makroekonomskih analiza I trendova da su pouzdani podaci na osnovu kojih je stopa nezaposlenosti u Srbiji na osnovu

Đogović: Raste nazaposlenost

4. jul 2011. | broj komentara 0

Stopa nezaposlenosti u Srbiji raste i prema aprilskim istraživanjima od ukupnog broja nezaposlenih njih 11,3 odsto posao čeka više od 10 godina, izjavio je danas saradnik Instituta za tržišna istraživanja (IZIT) Saša Đogović.

Cvetković: Podaci o nezaposlenosti nepouzdani

1. jul 2011. | broj komentara 1

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je danas da u poslednja tri meseca raste broj zaposlenih u Srbiji, a da su podaci o broju nezaposlenih neopouzdani.

Stopa nezaposlenosti 22,2 odsto

30. jun 2011. | broj komentara 0

Stopa nezaposlenosti u aprilu u Srbiji je iznosila je 22,2 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku. Stopa nezaposlenosti u aprilu 2011. godine porasla je za tri odsto u odnosu na isti mesec 2010. godine, dok je stopa zaposlenosti pala za 1,9 odsto.

Cvetković: Ekonomska politika bila više uspešna nego neuspešna

24. jun 2011. | broj komentara 1

Premijer Mirko Cvetković uveren je da će naredna godina biti mnogo bolja nego ova i da će Vlada uspeti da održi makroekonomsku stabilnost i ocenio da je, ukupno posmatrano, ekonomska politika bila više uspešna nego neuspešna.

Analize

Predizborna ekonomija

Kupovina poverenja

Broj 617-618

29. mart 2012.