emg home
RSS

Tema:   Robne rezerve

Stigao šećer iz Robnih rezervi

4. avgust 2011. | broj komentara 1

Šećer iz Republičkih robnih rezervi, po maksimalnoj ceni od 103 dinara za kilogram, od danas se može kupovati u Tempu, Maksiju i Idei u Beogradu, a od sutra i u drugim trgovinskim objektima širom Srbije.

Šećer iz Robnih rezervi u prodavnicama sledeće nedelje

29. jul 2011. | broj komentara 0

Šećer iz Robnih rezervi, po maksimalnoj ceni od 103 dinara za kilogram, trebalo bi da se nađe u trgovinama širom Srbije početkom naredne sedmice, saopštilo Ministrastvo za poljoprivredu.

Vlada odobrila prodaju 6.000 tona šećera iz robnih rezervi

28. jul 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije odobrila je danas Robnim rezervama interventan plasman do 6.000 tona šećera u naredna dva meseca po maloprodajnoj ceni koja ne sme biti veća od 103 dinara za kilogram, kako bi stabilizovala tržište.

Država otkupila oko 50.000 tona pšenice

12. jul 2011. | broj komentara 0

Država je za potrebe Republičkih robnih rezervi tokom dva dana otkupa pšenice ovogodišnjeg roda, prema preliminarnim podacima, kupila oko 50.000 tona žita na Produktnoj berzi u Novom Sadu, saopštila je danas ta berza.

Petrović: Pozajmice iz robnih rezervi ne ugrožavaju državni interes

7. jul 2011. | broj komentara 0

Pozajmljivanjem robe iz Robnih rezervi nije ugrožen državni interes i u protekla tri i po meseca nije bilo problematičnih situacija u toj oblasti, izjavio je ministar za trgovinu i poljoprivredu Dušan Petrović.

Obustavljanje interventne prodaje šećera iz Robnih rezervi

23. jun 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije donela je danas zaključak da treba obustaviti interventnu prodaju šećera iz Robnih rezervi, jer je tržište stabilizovano, izjavio je šef vladine Kancelarije za odnose sa medijima Milivoje Mihajlović.

Toplane će moći da otplate mazut po ceni 41 dinar po litru

16. mart 2011. | broj komentara 0

Direktor Republičke direkcije za robne rezerve Goran Tasić najavio je danas da će Vlada Srbije na prvoj sednici razmotriti predlog da toplane otplate mazut iz robnih rezervi po ceni od 41 dinar za litar.

PKS: Osnivanje robnih rezervi za agrar pomoglo bi tržištu

15. mart 2011. | broj komentara 0

Snabdevanje osnovnim životnim namirnicama građana Srbije po prihvaljivim cenama poboljšalo bi se osnivanjem robnih rezervi za poljoprivredno-prehrambene proizvode, ali i određivanjem donjeg praga cena poljoprivrednih proizvoda, izjavio je danas saradnik Privredne komore

Ekonomisti različito o organizovanju robnih rezervi

7. mart 2011. | broj komentara 0

Ekonomski stručnjaci iz Srbije nemaju jedinstven stav o tome kako treba da budu organizovane i na koji način treba da deluju državne robne rezerve, čije je izdvajanje iz nadležnosti Ministarstva trgovine najavio premijer Mirko Cvetković.

Počela isporuka šećera iz robnih rezervi

2. mart 2011. | broj komentara 0

Republičke robne rezerve počele su danas isporuku 3.000 tona šećera koji će se u trgovinama širom Srbije prodavati po ceni od 98 dinara za kilogram.

Vlada odobrila interventnu prodaju šećera iz Robnih rezervi

24. februar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije odobrila je danas da Republička direkcija za robne rezerve interventno proda  tri miliona kilograma  belog šećera mesečno po ceni do 98 dinara po kilogramu u narednih šest meseci, do stabilizacije tržišta.

Dovoljno šećera u Robnim rezervama za tržište Srbije

17. februar 2011. | broj komentara 0

Stanje zaliha šećera u Republičkoj direkciji za robne rezerve je zadovoljavajuće, raspolažemo dovoljnim količinama da u narednim mesecima u zavisnosti od potrebe intervenišemo na tržištu i obezbedimo dovoljne količine šećera za potrebe domaćinstava u Srbiji,

Vlada odobrila pozajmicu mazuta toplanama

10. februar 2011. | broj komentara 0

Vlada Srbije dala je saglasnost da se iz republičkih robnih rezervi pozajmi 19.250 tona mazuta toplanama koje nisu u mogućnosti da ga nabave i pruže usluge grejanja stanovništva i ustanova, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i usluga.

Napravljena veštačka nestašica šećera

4. februar 2011. | broj komentara 0

Tek što se posle poskupljenja polako stabilizovalo tržište mleka i ulja, potrošače u Srbiji već je na početku ove godine dočekala ozbiljna nestašica šećera. Ona, po svemu sudeći, najavljuje i nove cene, a spekuliše se da bi šećera bilo dovoljno kada bi koštao

Ministarstvo za trgovinu nezadovoljno budžetom za 2011.

14. januar 2011. | broj komentara 0

Ministar za trgovinu Slobodan Milosavljević nije zadovoljan iznosom sredstava koji je to ministarstvo dobilo iz budžeta za 2011.

Dragin: Rebalansom nedovoljno novca za poljoprivredu

3. decembar 2010. | broj komentara 0

Ministar poljoprivrede Saša Dragin ocenio da su rebalansom budžeta za poljoprivredu izdvojena nedovoljna sredstva, ali da su premije za mleko ipak povećane sa 1,5 na četiri dinara po litru.

Vlada: Uskoro nove mere za stabilizaciju cena

23. novembar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije će definisati nove mere koji bi trebalo da stabilizuju cene hrane, saopšteno posle današnjeg sastanka premijera Mirka Cvetkovića s guvernerom Narodne banke Srbije Dejanom Šoškićem i ministrima za trgovinu i poljoprivredu Slobodanom Milosavljevićem i Sašom

Tadić: Država će pomoći građanima Kraljeva (VIDEO)

4. novembar 2010. | broj komentara 0

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio sinoć da će država učiniti sve da pomogne građanima Kraljeva i okoline koje je pogodio zemljotres.

Bajec: Plate, penzije i zaposlenost neće realno porasti 2011.

25. septembar 2010. | broj komentara 0

Jurij Bajec, član Ekonomskog saveta premijera, rekao je za Emg.rs da u 2011. neće biti realnog povećanja zarada i penzija jer će se njihov rast kretati na nivou inflacije, a da ne treba očekivati ni veću zaposlenost.

Pekari predali spiskove za pozajmicu pšenice iz rezervi

13. septembar 2010. | broj komentara 0

Unija pekara Srbije predala je danas Robnim rezervama spiskove firmi i preduzetnika koji traže pozajmicu ukupno 100.000 tona pšenice za proizvodnju belog hleba po nepromenjenoj ceni, izjavio je predsednik Unije Zoran Pralica.

Počela isporuka ulja iz Robnih rezervi (VIDEO)

10. septembar 2010. | broj komentara 0

U Srbiji je danas počela isporuka 5.000 tona ulja iz Republičkih robnih rezervi po ceni od 119 dinara za litar.

Sutra počinje isporuka ulja iz robnih rezervi

9. septembar 2010. | broj komentara 0

Ministarstvo trgovine saopštilo je da će sutra početi isporuka pet miliona litara suncokretovog ulja iz robnih rezervi koje će se u maloprodajnim objetima prodavati po ceni od 119 dinara za litar.

Na tržištu pet pet miliona litara ulja iz robnih rezervi

8. septembar 2010. | broj komentara 0

Vlada Srbije odobrila je da Republička direkcija za robne rezerve, u cilju stabilizacije tržišta, interventno proda pet miliona litara rafinisanog suncokretovog ulja po ceni od 119 dinara.

Vlada odobrila Robnim rezervama razmenu semenske pšenice

2. septembar 2010. | broj komentara 1

Vlada Srbije odobrila je danas da Republičkoj direkciji za robne rezerve da sa ovlašćenim skladištarima i drugim pravnim licima razmeni 4.760 tona semenske pšenice za merkantilnu pšenicu roda 2010. i 2011. godine.

Počeo interventni otkup pšenice po ceni od 12 dinara

13. jul 2010. | broj komentara 0

Otkup 70.000 tona merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda namenjene republičkim robnim rezervama, po ceni od 12 dinara za kilogram, počela je danas posredstvom Produktne berze u Novom Sadu.

  • POČETNA
  • 1
  • 2

Analize

Kuda "carinski rat na Kosovu" vodi Srbiju

Povratak u prošlost

Broj 585-586

04. avgust 2011.