emg home

RSS

Petrović: Pozajmice iz robnih rezervi ne ugrožavaju državni interes

07. jul 2011. | 10:12

Izvor: Tanjug

Pozajmljivanjem robe iz Robnih rezervi nije ugrožen državni interes i u protekla tri i po meseca nije bilo problematičnih situacija u toj oblasti, izjavio je ministar za trgovinu i poljoprivredu Dušan Petrović.

Komentarišući pozajmljivanje pšenice iz Robnih rezervi Azotari Pančevo, o čemu je proteklih dana često bilo reči u javnosti, ministar je rekao da to nije bila neprirodna situacija zato što Robne rezerve omogućavaju da se đubrivo daje pod nešto povoljnijim uslovima poljoprivrednim proizvođačima.

"Robne rezerve imaju praksu da pozajmljuju robu kojom posluju, što ima ekonomsko opravdanje, jer za robu kojom raspolažu one plaćaju skladišni prostor", kazao je Petrović za Novi magazin.

Prema njegovim rečima, Robne rezerve imaju vrlo malo svojih skladišnih kapaciteta, posebno za žitarice, i funkcionišu tako što određene količine, u ovom slučaju pšenice, daju na zajam i kad protekne određeni rok njima ta roba bude vraćena.

"Ono što takođe znam to je da Robne rezerve za takav posao uvek prethodno pribave sva zakonom predviđena sredstva obezbeđenja, pre svega bankarske garancije. Dakle, mislim da državni interes tu nije ugrožen", istakao je Petrović.

Objavi:

Del.icio.us
Digg
My Web
Facebook
Newsvine

Unesite tekst komentara:

<<

07. novembar - 13. novembar 2011.

>>

Povezani naslovi